Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Karadeniz bölgesi genel balık durumu, avlak yerleri ve av raporları

Fisher81

Aktif Üye
Adı
Mustafa
Kan Grubu
O Rh Pozitif
7 Ekim akşam saat 5ten 9 a kadar akçakoca mendirek kayalıklarda dişli için yemli çalıştım. Arkadaş 1 vuruş bile alamadım. Yem olarak zargana istavrit hamsi yaptık ama olmayınca olmuyor işte. Birde bu kayalıklara gece oldukça sakat bi şey olsa 3 saat sonra bulurlar.
Önerebileceğiniz daha az tehlikeli yada kıyıdan iş yapabilecek bir yer var mı arkadaşlar.
3 saat sonra bulurlarsa iyi. Dikkat etmek lazım. Mümkün mertebe ıslak kaygan kayalara basmamak lazım. Aşağıda 10kg levrek bekliyor olsa da inmem herhalde :D İnecek çılgınlar tanıyorum o ayrı :) Bir de dalgalı zamanlarda uç nokta kayalarda fazla gezinmemek lazım sert dalgalar bazen kayaları oynatıyor. Bir gün ben üzerindeyken kaya uçaçacak diye korkuyorum.

Evet Çınar boru önü hem lüfer hem istavrit için idealdir.

Samsunda da yokmuş lüfergil.geçen sene 26 ağustosta başlayan lüfergil bu sene 9 ekimde hala başlamadı.bence bu sadece mevsimle veya su sıcaklığıyla açıklanabilir bir durum değil.daha bilimsel bir gerekçesi olması gerekir diye düşünüyorum.onu da üniversiteler araştırabilir.
Bence de...
Balık olmayınca da bir sürü senaryo yazıyoruz. Bu akşam yapacak diyoruz, yapmazsa da, ama sabaha artık kesin başlar diyoruz. Günler böyle geçip gidiyor Ekim 9 oldu :(

Karadeniz boyunca henüz kayda değer avlar pek yapılmadı. Fakat İstanbul'da epeydir tek tük 3-5 de olsa balık alıyorlardı ve bugünlerde de büyük sürüler giriş yaptı sanırım. Balık resmen Karadeniz kıyılarına küstü de açıktan dönüyor sanki :)

İnsanımız bilinçlenmeye bilinçlenmiyor da bari balıklar bir nevi evrim geçirip bilinçlense ve Çanakkale'den yukarı hiç çıkmasalar.

serkan81

Yeni Üye
Adı
serkan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Sağolasın fisher81. Birde sen herhalde bu bölgeyi iyi tanıyorsun bir şey daha sorayım. Çınar boru önünde kıyı nasıl taşlıkmıdır? Rapala yada kaşık çalışsak takılır mi? Dişli kıyıda mı yoksa surf kamış la uzak atışmı ister. Şimdiden teşekkürler, herkese rastgele.

Adı
Raşo
Kan Grubu
O Rh Pozitif
7 Ekim akşam saat 5ten 9 a kadar akçakoca mendirek kayalıklarda dişli için yemli çalıştım. Arkadaş 1 vuruş bile alamadım. Yem olarak zargana istavrit hamsi yaptık ama olmayınca olmuyor işte. Birde bu kayalıklara gece oldukça sakat bi şey olsa 3 saat sonra bulurlar.
Önerebileceğiniz daha az tehlikeli yada kıyıdan iş yapabilecek bir yer var mı arkadaşlar.
Yaa gidin plajından kumdan atın gece daha verimli olur hemde daha az tehlikeli

Fisher81

Aktif Üye
Adı
Mustafa
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Sağolasın fisher81. Birde sen herhalde bu bölgeyi iyi tanıyorsun bir şey daha sorayım. Çınar boru önünde kıyı nasıl taşlıkmıdır? Rapala yada kaşık çalışsak takılır mi? Dişli kıyıda mı yoksa surf kamış la uzak atışmı ister. Şimdiden teşekkürler, herkese rastgele.
Çok iyi tanıdığım söylenemez ben de 3. sezonuma girdim burada.
Çınar boru önü kumsal uzun bir alan ve dip yapısı da kumluk diye biliyorum takılma olmaz.

Normalde bu mevsimde kıyılara sokulurlardı hatta liman içerisine bile bolca girerlerdi ama bu sezon durum değişti.
Bu sene dişliler genelde açıktan gidiyor sanırım. Mesela liman bölgesinde genelde uçtan vuruş alınıyor tek tük de olsa. Şuan için yemli takımı surf ile mümkün mertebe uzağa göndermek gerekiyor diye tahmin ediyorum.

Bu akşamki denemede taktığım istavrit filetonun 1 saat sonraki hali. Aynen taktığım gibi duruyor. Ekimin 9'u ve deniz de çok güzel, haliyle çok moral bozucu bir durum olduğundan topladım döndüm :)

20171009_194218.jpg

muallim

Yeni Üye
Adı
Mesut Akpınar
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar merhaba. Akçakoca için şöyle diyeyim yaklaşık 1 aydır hemen hemen her gün gidiyorum (akşam yemliye) bir tane sarıkanat alabildim. Sabah suyunda alanlar duydum ama ben gidemediğim için bilemiyorum. Akşam gidip de alan da duymadım. Bu sene sanırım nereden attığımızın bir önemi yok. Çünkü balık yok. 4 - 5 saat bekliyorum tek bir vuruş bile yok.

Adı
Raşo
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Evet doğru bu sene mahsül az bu saatten sonrada zaten değişmez perşembenin gelişi çarşambadan belliydide işte herkez bi umut ,yok sular sıcak yok soğuk yok fırtına gelecek gibi beklentilere girdiler ben topa girmedim ama şu bi gerçektir eğer balık varsa ne su sıcakmış ne soğukmuş ne hava esecekmiş falan filan kendini her türlü hava şartında ama az ama çok belli eder eğer yoksa bi sürü bahane ve sebep eklemek mümkün ama kimse balığın olmadığını kabul etmek istemez haklılar o zaman heyecan biter o bittimi hepsi biter.

Vuslet

Yeni Üye
Çok ümitsiz olmamak lazım geçen kaşıkla sarıkanat aldım epey düşen de oldu