Kefal yenir mi? (Marmara'daki)

Ben 15 16 yaşlarımdayken üsküdarda balıkçılar deniz kıyısındaydı, temizlenen balıkların iç organları hemen arkaya denize atılırdı. burada çok iri kefaller olurdu. bir gün arkadaşımla tanıdığı bir tezgaha gittik, tezgahın arkasından el oltasıyla kefal yakalamıştık. kefaller bacağım boyundaydı ilk defa bu kadar iri kefal görmüştüm. 3 tane yakalayıp eve götürdüm. annem içini açtığında o koku burnuma geldi dedim anne ben bunları yemem direk kedilere gitti balıklar. belki güzel temizleyip yenebilir, yiyen çok duygum. hatta evdekilere levrek diye yutturup yiyen bir abimiz vardı üsküdarda. kafasını kesiyorum sirkeye yatırıyorum bir gün bekliyor sirkede diye tarif vermişti. ama her ne kadar yense de o çocukluğumda gördüğüm manzara ve kokudan sebep yiyemiyorum. oltama gelse direk salıyorum.

Ben 15 16 yaşlarımdayken üsküdarda balıkçılar deniz kıyısındaydı, temizlenen balıkların iç organları hemen arkaya denize atılırdı. burada çok iri kefaller olurdu. bir gün arkadaşımla tanıdığı bir tezgaha gittik, tezgahın arkasından el oltasıyla kefal yakalamıştık. kefaller bacağım boyundaydı ilk defa bu kadar iri kefal görmüştüm. 3 tane yakalayıp eve götürdüm. annem içini açtığında o koku burnuma geldi dedim anne ben bunları yemem direk kedilere gitti balıklar. belki güzel temizleyip yenebilir, yiyen çok duygum. hatta evdekilere levrek diye yutturup yiyen bir abimiz vardı üsküdarda. kafasını kesiyorum sirkeye yatırıyorum bir gün bekliyor sirkede diye tarif vermişti. ama her ne kadar yense de o çocukluğumda gördüğüm manzara ve kokudan sebep yiyemiyorum. oltama gelse direk salıyorum.

😀 Bende yemek gibi bir düşünce içindeyim... her balıktan tatma niyetindeyim (kendim tutmam lazım birde 😛) tulum çıkarma işini muhakkak yapmak lazım... en ağır kokulardan biride deride

😀 Bende yemek gibi bir düşünce içindeyim... her balıktan tatma niyetindeyim (kendim tutmam lazım birde 😛) tulum çıkarma işini muhakkak yapmak lazım... en ağır kokulardan biride deride
rus kefali yakalayabilirsen o güzel oluyor diyorlar.

valla kefal özellikle marmara kıyıları emekli amcaların kıbrıs veya şıpşıp ile tuttuğu milli balıktır ... 😀 yenir veya yenmez ben yemem yersemde mangal tercihimdir..

Spin yaparken çarpmama takılan kefalleri kedilere veririm genelde 😀 , lezzetini teset etmek için bir tanesini pişirdim bildiğin tavuk eti gibi 🙂

Has kefal harici kefali ağzıma sürmem.
Has kefal gibisi varmi hele bugulamasi super oluyor.Rus kefali sumuksu ve eti cok yumusak ve farkli bir tadi olan bir tur.Uskudar Kiz kulesinin onunden suustu ekmek ile yakalanan has kefal super ayni yerden yaklasik has kefallerle birlikte 2,3 kg lik rus kefalide aldim yan yana ayni anda yapildiginda tadi hemen kendini belli ediyor.

Elin uzak doğulusu Balon balığını alıyor , çok ince işçilikle etindeki zehirli kısmı ayıklıyor ve servis ediyor.Aşçı az tecrübesiz olsa adam ölecek ona rağmen yiyor, balık okadar tehlikeli ki yenmeyen kısmı özel ambalajla paketlenip bertaraf ediliyor , biz mübarek hayvanı mı yemicez. Kefalos diye bir koy var Gökçe adada ,Rumlar eskiden çok güzel kefal pişirirlermiş ismi buradan geliyormuş. Kısacası uygun zamanda usulüne uygun yaparsan mis gibi yenir, becermezsen Lüfer bile yenmez , ki bendenizin Lüferi yiyemeyip atmışlığım var.

Back