Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kıyıdan Mırmır Avı ve Avlanma Teknikleri

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Arkadaşlar mırmıra surfte Berkley sandworm kokulu sahte kullanınız var mı? İş yapıyor mu?
Ben bir iki kere denedim ama , o gün yemli de de pek verim yoktu tekrar deneyeceğim bilgi veririm . Lrf de iş yapıyor diye biliyorum ama beklemelide nasıl olacak bende merak ediyorum. Balığın çok olduğu bir gün deneyeceğim

Yılmaz KAVAL

Aktif Üye
Adı
Yılmaz
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Pazar gunu mirmir avı sabah 9 akşam 6 arası. 1 metre Solumdaki daki arkadaşın kovası 20181021_122952.jpg

Ben ise kovay 1 tane atabildim ( Not: Ilk mirmirim ). Oda 17.45 gibi

Arkadaşın takım 3 lu klasik takım 4 numara sazan ignesi 15 cm kostek.

Mera Unkapanı koprü.

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Yılmaz KAVAL

Aktif Üye
Adı
Yılmaz
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bence arkadaşı takip edin o sizin yapmadığınız birşeyi yapıyordur . Balığı arıyordur...
ben ilk kez denedim mırmırı sıfır bilgi . arkadaş dediğim oranın müdavimlerinde. sağolsun tüm bilgileri verdi takım biligisi de ona ait. benim takım 3 numara tek cinekop iğnesi :islik::islik:

yyildirayy

Aktif Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ben daha çok gezgin kurşunla tek iğneli olarak yapıyorum mırmır avını.
Beklemeyi sevmeyenlerdenim :D

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar merhaba,

bu konudaki mesajların çoğunu okudum ve gördüm ki 1-2 kişi hariç mırmır avında ufak iğne kullanılıyor 2 numaradan maksimum 3 numaradan daha küçük iğne kullanmayın derim.
mırmırın ağız yapısı zaten büyük küçük iğne hem küçük balıkları alır hemde mideye kadar gider ve ameliyat yapmak zorunda kalırsınız.
Ben mırmır avında hep 2 numara iğne kullanırım. tabi mırmır ararken minekop , levrek, baltabaş, pisi de gelebilir. ufak iğne kullanırsanız risk almış olursunuz. ben bir iki kere 5-6 numara kullandım ve iğne kırılması yaşadım büyük balıklarda... benden söylemesi
Çanakkalede ikili dip oltası ile avlandığımda ilk olarak balık vurdugunda ya iğneler açılıyordu yada kıyıya çekemeden balık iğneden kurtuluyordu. Daha sonra foruma göz attığımda daha çok 3 veya 4 numara iğneler kullanıldığını okudum. Yem öncelikli boru kurdu. Keşan çarşıda ise mırmır için daha çok 2 - 3 num iğne önerdiler. Böylece dipteki haramilerdende kurtulduk. Açıkçası ben 2 veya 3 numara kısa pala çapraz iğne kullandım yemide yem ipi ile bağladıktan sonra kıyıdan mırmır çupra tekneden mercan karagöz alabildim.
Birde kendimce şöyle bir tecrübe edindim. İkili oltayı açığa attığımda bizim boğazda yaptığımız gibi boşluğu tamamen almadım. Az da olsa hafif boşluk bıratım. Yani yemi hafif dibe yatırdım. İp gerginken vuran balığa göre yatık olta ile daha çok mırmır ve çupra aldığımı fark ettim. Hele birde yem boru kurdu ise.. Midye kullandığım zaman ise 2 adet midye taktım iğneye ve iple bağladım. İğne ise 2 veya 3 numara.
Yanlız itiraf edeyim şu sonsuz gezer dediklere bir türlü alışamadim.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu sonsuz gezer kurşun olayınıda izmirde kordondo balık tutan hobidaşlardan öğrendim. İş için izmire gittiğimde orada ufak fındık zoka ile mamun veya yengeç atıyorlar çupraya. İğne 3 - 4 numara kısa pala. Bazıları ikili dip oltası kullanırken çoğunluk fındık zoka kullanıyor.

katilhamsi

Daimi Üye
Adı
Kadir
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Yılmaz KAVAL

Aktif Üye
Adı
Yılmaz
Kan Grubu
A Rh Pozitif
@katilhamsi abi aynı yem . fark ben de sıfır bilgi takım sacma sapan .