Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kocaeli, İzmit, Marina, Hereke, Gölcük, Değirmendere, Karamürsel BALIK DURUMU

isakale

Üye
Beklediğimiz haber buydu. Ellerine sağlık. Saat kaç civarı ve bölge neresi hocam

Bu güzeller sabah suyu geldi , 2 alındı 2 kaçtı . Sonunda spin ile almak nasip oldu . Kullanılan sahte sasuke limon .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
E5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

exemcli

Aktif Üye
Beklediğimiz haber buydu. Ellerine sağlık. Saat kaç civarı ve bölge neresi hocam

E5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bölge Karamürsel ama dün ve bugün Körfez için Halıdere ve ulaşlı tarafından balık alındığını haberi geldi . Bizim nasip buymuş . 6:30-7 arası geldi balıklar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

hasan03

Üye
Adı
hasan ç.
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Selamın aleyküm cümleten abiler arkadaşlar. onbeş tatilde yani Ocak 18 de Ulaşlı da olacağım bu vakitte ne çıkar denizden ;) kıyıdan spin yapiyorum. Sahte ve jig kullanıyorum hangi balıklar gelebilir ulaslidaki iskele dışında onerebileceginiz yer var mi acaba

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Selamın aleyküm cümleten abiler arkadaşlar. onbeş tatilde yani Ocak 18 de Ulaşlı da olacağım bu vakitte ne çıkar denizden ;) kıyıdan spin yapiyorum. Sahte ve jig kullanıyorum hangi balıklar gelebilir ulaslidaki iskele dışında onerebileceginiz yer var mi acaba
Benim bildiğim orada yemli karagöz ve eşkina çıktığı. zaman zaman da lüfer familyası çıkıyormuş ama şu zamanda ne çıkıyor hiç bilmiyorum.

Mektupla

Daimi Üye
Gölcük, Ulaşlı Balık Avı
Zaman zaman çok bereketli avlar yapılabilen bir bölge burası. Özellikle eşkina avı sıklıkla yapılır. Daha doğrusu birçok çeşit balığa hitap eden bir av gerçekleştirilir. Mesela hedef balık belirlemek zordur. Eşkina ile başlarsınız İzmarit avı ile bitirirsiniz. Yani kısacası yanınızda bir çok seçenek ile avlağa gelirsiniz. Çünkü yakalanan balıklar her takıma gelen tipte canlılar değil. Mesela eşkina için Mamun (Kocaeli diliyle Kaçamarmara) veya Teke alınır. Yem 3-4 no çengel iğnedir. Eğer yoksa Çapari ile İstavrit başlar. İstavrit keserse hemen 9-10 no iğnelere dönülüp İzmarit kovalanır. Son olarakda tek iğneye Teke veya küçük bir balık yakalanarak Zargana denedir. Yani Avlak yerinden boş dönmemek için her imkan kullanılır. Zaten olması gerekende budur. Fakat tabiki limit dışı balıkları ait oldukları yere geri göndermek asil oltacıların yapması gereken yegane şey. Avlak Yeri olarak Ulaşlı Mendireği en uygun alandır. Bu saydığımız işlemler burada rahatlıkla yapılabilir. Ayrıca kafa dinleyip kamp yapabileceğiniz Halıdere Ulaşlı arasında güzel bir mera var. Sizler için haritada işaretledik. Ayrıca aşağıda resim ve videolarlada saydığımız meraların detaylarını gösterdik.
http://www.avlakyeri.com/avlak_yerleri/kocaeli/golcuk_degirmendere_balik_avi_meralari.html linkinden alıntıdır.

hasan03

Üye
Adı
hasan ç.
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Gölcük, Ulaşlı Balık Avı
Zaman zaman çok bereketli avlar yapılabilen bir bölge burası. Özellikle eşkina avı sıklıkla yapılır. Daha doğrusu birçok çeşit balığa hitap eden bir av gerçekleştirilir. Mesela hedef balık belirlemek zordur. Eşkina ile başlarsınız İzmarit avı ile bitirirsiniz. Yani kısacası yanınızda bir çok seçenek ile avlağa gelirsiniz. Çünkü yakalanan balıklar her takıma gelen tipte canlılar değil. Mesela eşkina için Mamun (Kocaeli diliyle Kaçamarmara) veya Teke alınır. Yem 3-4 no çengel iğnedir. Eğer yoksa Çapari ile İstavrit başlar. İstavrit keserse hemen 9-10 no iğnelere dönülüp İzmarit kovalanır. Son olarakda tek iğneye Teke veya küçük bir balık yakalanarak Zargana denedir. Yani Avlak yerinden boş dönmemek için her imkan kullanılır. Zaten olması gerekende budur. Fakat tabiki limit dışı balıkları ait oldukları yere geri göndermek asil oltacıların yapması gereken yegane şey. Avlak Yeri olarak Ulaşlı Mendireği en uygun alandır. Bu saydığımız işlemler burada rahatlıkla yapılabilir. Ayrıca kafa dinleyip kamp yapabileceğiniz Halıdere Ulaşlı arasında güzel bir mera var. Sizler için haritada işaretledik. Ayrıca aşağıda resim ve videolarlada saydığımız meraların detaylarını gösterdik.
http://www.avlakyeri.com/avlak_yerleri/kocaeli/golcuk_degirmendere_balik_avi_meralari.html linkinden alıntıdır.
Çok teşekkür ediyorum ilginiz için istavrit özellikle çok bereketli olduğuna şahit oldum. Ama spin e uygun bir balık denk gelmez mi acaba bu bölgede :(

midnigth

Aktif Üye
Adı
ömer baykal
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Çok teşekkür ediyorum ilginiz için istavrit özellikle çok bereketli olduğuna şahit oldum. Ama spin e uygun bir balık denk gelmez mi acaba bu bölgede :(
Merhaba hasan bey bende bir suredir kocaelinde ikamet ediyorum yazin egede kullanmak amacli spin takim edindim, korfezde ekim kasim arasi lufer alindigini gordum degirmendere spin ve kasik ile dahada spin ile balik tutana denk gelemedim , benimde merak ettigim konulardan aslinda bu bolgede spinle levrek alinabilen meralar varmi acaba ?

Convergence zone

Aktif Üye
Adı
Serkan Acar
Merhaba şu an bölgemiz çok durgun. Yemli ile eşkina ve karagöz alınmakta (İnternet ortamında takip ediyorum ) . Bende sadece spin ile avlanmayı tercih edenlerdenim. Bölgede şu an dişli yok. Çok nadir olarak yatak balığı tek, tük gelebilir. Maalesef bu sene balık yatak ta yapmadı herhalde çünkü hiç yok. Levrek olayına gelirsek gözümle bu bölgede hiç şahit olmadım. Fakat yinede kasım ayına kadar çok nadir alanlar olduğunu internet üzerinden takip ediyordum. Araştırmalarıma göre olan levrekler bu bölgede yatak yapıp çok büyüyorlar. Buralarıda yasak bölgeler. Yazın Değirmendere'den 5 kg.ın üstünde LRF ile levrek alındığını biliyorum. Her zaman dediğimiz gibi "NASİP". Umarım birazcıkta olsa yardımım olmuştur. Rastgelsin.