Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kullandığınız Fluorocarbon Ve Leader Misinalarınız

KARINCA

Aktif Üye
Adı
Ant M.
Kan Grubu
B Rh Pozitif
P-line cfx lider olarak kullanıyorum, takımları okuma shotai ile hazırlıyorum, ana bedende 10 metrede bir renk değiştiren ip misinalardan var, bide nippon ghost , splash copolymer misinalarım var. Fluorocarbon .45 lik deepblue misinamıda söyliyim tam olsun. Climax markasının bir misina katoloğu var burada ki özelliklere bakarak tam olarak nasıl birşey kullanman gerektiğine karar verebilirsiniz. Saygılar...
http://www.ockert.net/download/climax_gb_2011_2012.pdf

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Katalog güzelmiş iyice okumam gerekli inceliyorum. :)

Güzel misinlar her misinaya uygun çeşitler var lakin nereden temin edebiliriz acaba?

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Av olayı işte, kardeşim hala yayın balığı için uygun bir leader ve misina bulamadım :)
Yayın avcılığıyla uğraşan pek kimse yok malesef :) Benimse favori balıklarım sudak ve yayın :)

Sizin verdiğiniz misinalar olarak özel üretim yayın misinaları yayın leaderları ve yayın fluocarbonları var :) onlardan uygun bir üçlü ayarlayabilirim.

Hamdi

Admin
Site Admin
Adı
Hamdi TEKBIYIK
Kan Grubu
O Rh Negatif
Bu strof FC 2 olan leader olarak uygun mudur? yani 4-5 metre kadar sarabilir miyiz?
Spinde 40 mm ya da daha üstünü kullanmayı düşündüm de.
Floracarbon olarak Fc1 daha iyidir. Ama illa Floooracarbon kullanacaksın diye bir şey yok. Kalınlığı ise makinanda sarılan Misina yada ipin çekerine denk gelecek kalınlığı tercih etmelisin. Çünkü en Zayıf noktan takımının çelerini belirleyen değer olacaktir.

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Floracarbon olarak Fc1 daha iyidir. Ama illa Floooracarbon kullanacaksın diye bir şey yok. Kalınlığı ise makinanda sarılan Misina yada ipin çekerine denk gelecek kalınlığı tercih etmelisin. Çünkü en Zayıf noktan takımının çelerini belirleyen değer olacaktir.
13 mm Sufix ghost var iki makine de 8.2 kg çekerli
20 mm sufix Ghost var iki makine de 13.5 kg çekerli

Bu iplerin bütünlüğünü korumak adına aynı zamanda büyük balık ugrarsa ve kamışların sağlığını korumak adına :) 20 60 gramlık kamislarda yemli av yapıyorum.

Bir leader kullanmak istiyorum.

Bu durumda her iki ip için kaç kg çekerli leaderlar kullanmalıyım?

8.2 olan için 13 kg civarı
13.5 olan için 17 18 kg civarı bir leader düşünüyorum mantıklı midir ?

Hamdi

Admin
Site Admin
Adı
Hamdi TEKBIYIK
Kan Grubu
O Rh Negatif
Ipin 8.2 kg çekiyor ise leaderının 13 kg çekmesi anlam kazanmıyor :) senin takımının kuvveti yine 8.2 kg olacaktir. O nedenle boşuna bir kalın leader kullanmış olacaksın.
13 mm Sufix ghost var iki makine de 8.2 kg çekerli
20 mm sufix Ghost var iki makine de 13.5 kg çekerli

Bu iplerin bütünlüğünü korumak adına aynı zamanda büyük balık ugrarsa ve kamışların sağlığını korumak adına :) 20 60 gramlık kamislarda yemli av yapıyorum.

Bir leader kullanmak istiyorum.

Bu durumda her iki ip için kaç kg çekerli leaderlar kullanmalıyım?

8.2 olan için 13 kg civarı
13.5 olan için 17 18 kg civarı bir leader düşünüyorum mantıklı midir ?

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
eş değer çekimler olması daha uygun :)
bu durumda kaliteli iyi bir leader marka seçimi her şeyden daha önemli oluyor :)

Kurşun atışları büyük olmadığı için kalın leadera gerek duymamak daha mantıklı o zaman bu tip bir sistemde.

Sercan_01

Daimi Üye
Adı
Sercan M.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
2014 te açılan konunun üzerine günümüzde de memnun kalınan lider misina tavsiyelerini yazalım mı

Levreko

Daimi Üye
Adı
FATİH
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Flora karbon kadar görünmez ama flora karbondan çok daha sağlam fiyatıda çok daha uygun bu varken flora karbon hayatta kullanmam, daha geçen gün avda yanımızda kepçe yoktu kayalığın üstünden arkadaşın balığı yukarı kaldırdım balık havadayken FC patladı balık şans eseri kayanın içindeki oyuğa düştü suya düşmedi markasını bilmiyorum ama arkadaşım hep kaliteli pahalı malzeme kullanır, FC lere sağlamlık konusunda güvenemiyorum Screenshot_2019-02-27-21-48-21-182.jpeg