Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kursun Eritme

Outdoor

Üye
Adı
Çağatay
Kan Grubu
A Rh Pozitif
ufakken nineler kurşun dökerdi. biz de altında dururduk. hiç öyle zehirlenme olayı yaşamadık. civa ile karıştırıyor olmayasınız?

kafican

Üye
Adı
Kafi can Akın
Kan Grubu
A Rh Pozitif
ufakken nineler kurşun dökerdi. biz de altında dururduk. hiç öyle zehirlenme olayı yaşamadık. civa ile karıştırıyor olmayasınız?
nereden biliyorsun hiç etkilenmediğini kurşundan ? zaten akut zehirlemeden bahsetmiyoruz... bu tür şeylerin yani azar azar aldığımız zararlıların etkilerini seneler sonra görmeye başlarız. bir de gün aşırı kurşun döktüklerini de tahmin etmiyorum ninelerinin :D

Outdoor

Üye
Adı
Çağatay
Kan Grubu
A Rh Pozitif
nereden biliyorsun hiç etkilenmediğini kurşundan ? zaten akut zehirlemeden bahsetmiyoruz... bu tür şeylerin yani azar azar aldığımız zararlıların etkilerini seneler sonra görmeye başlarız. bir de gün aşırı kurşun döktüklerini de tahmin etmiyorum ninelerinin :D
90+ yaşayan insanlar bunlar. bildiğim kadarıyla genç kızlıklarından bu yana her yıl 3-5 defa kurşun döküp durmuşlar. işi rast gitmeyen olduğunda "gel kurşun dökelim" deyip dökerlerdi.

Cabarov

Aktif Üye
Adı
Orhan cabarov
Eskisen babamla sık sık kurşun eritip yemek kaşığını kalıp olarak kullanırdık. Kurşunun zararlı oldugunu bılmıyordum, sayenizde bilmiş oldum.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Daha öncede yazmıştım. Baba mesleği tesisatçılıktı. Amcamla beraber çalışırlardı. Amcam ciğerlerinden rahatsızlanıp hastaneye yatırmıştık. Ciğerinden parça ameliyatı yapan doktorun şu sorusunu hiç unutmam.
MESLEĞİ NEDİR BU ADAMIN DEMİRCİMİ ??
Neden sordunuz dedim.
CİĞERLERİ DEMİR TOZU İÇİNDE.. demişti. Çalışırken kesmiş olduğu demir metal vb malzemeler gerek ağız gerekse solunum yolu ile kaçıyor ciğere. Ve bu öyle iki günde iki senede çıkmıyor ortaya.
Kurşun eritme olayındada en tehlikeli bölümü eritirken ve dökerken çıkan buharın solunmasıdır. Elinize almaktan çok solunan dumanıdır ciğerlere yerleşen.