Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

levrek avında tercihiniz su üstü sahte mi yoksa dalan sahte mi?

Lerek avında hangi tarz sahteler ile daha çok verim alıyorsunuz?

• Levrek avında su üstü popper yemler ile daha çok verim alıyorum.

Kullanılan: 57 33.3%
  • Levrek avında dalan sahteler ile daha çok verim alıyorum.

Kullanılan: 58 33.9%
  • Levrek avında silikon yemler ile daha çok verim alıyorum.

Kullanılan: 56 32.7%

• Kullanılan toplam oy
    171

Yakamoz

Daimi Üye
Adı
Kenan Ahıska
223 görüntüleme ve sadece 13 oy kullanılmış. Levrekçi ne kadar az varmış :)
Berke kardesim. Konuyu acarken ki heyecanini ve varmaya calistigin sonucun sende uyandirdigi meraki anlayabiliyorum.

Lakin bana gore anket sekil olarak dogru gibi gorunse de icerik olarak tam dogru degil. Katilimin dusuklugunun bu nedenden oldugunu dusunuyorum.

Her avlagin bir sahtesi vardir. Wtd calisabilecegin avlakta dalan sahte calisamazsin. Arkadas demiski 3m den derin sularda wtd ile balik almadim. Bende diyorumki bende 2 metreden derinde hic alamadim. En randmanli wtd avlarim 50 - 75 cm derinlikte olmustur. Simdi boyle bir derinlikte dalan sahte kullanirsan balik alman cok zorlasir. Dalari cok dusuk sahte kullanmalisin veya gagalari kisaltmalisin. Ama zaten wtd avlagi olacagi icin dalan sahteye gerek: yoktur.

Diger taraftan geceleri asla wtd calistiramazsin. En azindan ben ne duydum ne gordum. Gece dalan sahte kullanirsin. Bazi avlaklarda slikon calisir ama o da her avlakta calismaz.

Yani şıklar arasi baglanti kopuklugu var gibi gorunuyor. Ama dersenki, 'ustalar havasini buldugunuzda avlak olarak wtd calistirabileceginiz avlak mi, yoksa dalan sahte calisabileceginiz avlak mi, yoksa silikon calisabileceginiz avlak mi size keyif verir' , o zaman ankete merak ve katilim daha cok katilim olacaktir zannediyorum.

Bana hangi sistem daha cok balik alir dersen havasina gore hepsi calisir. Mevsimlerden Sonbahar, Egedesin sabah suyunda tatli bir ruzgar var ne yaparsin dersen ben wtd calisirim bilegim kopana kadar. Mevsim kis Geliboludasin hava patlak neyaparsin dersen wtd sahteleeini yanima bile almam. Dalan sahte ve gesleri kullanirim. Yaz mevsimindesin, ilik bir gece, atcek yapasin geldi, hangi sahte dersen zargana toplu ragottan baska birsey goturmem yanimda.

Yine de secenek olarak wtd sahtelerini isaretledim. Sevdigim bir av seklidir. Arkadaslarin yazdigi gibi baligin sahteye saldirisini gorme heyecani baska bir duygudur. Adet olarak en fazla baligida wtd sahteleri alir ama baliklar ortalama kilo altidir. Dalan sahtelerde ve silikon yemlerde balik sayisi azdir ama trofe balik sansin daha yuksektir.

Hersey gonlunce olsun...

Berke Öztürkmen

Daimi Üye
Adı
BERKE ÖZTÜRKMEN
Diyorum ya güzel şeyler çıkıyor diye, ben şahsen aradığım cevapları almaya başladım. Bu anket katılımlarla birlikte levrek avında at-çek için dikkat edilecek hususlar, avlak, suni yem çeşidi ve stil olarak benim için doyurucu olmaya başladı.

Katılan ve katılacak tüm balıksevdam dostlarına TEŞEKKÜRLER...

Theseus

Aktif Üye
Adı
Genco
Öncelikle anket soruları ve onlara verilecek cevaplar yanlış ve yeterli değil,ben de o yüzden işaretlemedim :

Cevap şıkları
Levrek avında su üstü popper yemler ile daha çok verim alıyorum.(Su üstü popperla değil,pencil veya wtd aksiyonlularla verim alıyorum)
Levrek avında dalan sahteler ile daha çok verim alıyorum. (Derinliğe göre veya havaya göre veya mevsime göre??? Bunları belirtin ki işaretleyelim)
Levrek avında silikon yemler ile daha çok verim alıyorum. (Evet ama yaz dönemi balığın hemen yakında olduğu yerlerde kullanırım,açıktaysa o silikonu atamayacağımdan kullanmam)

Berke Öztürkmen

Daimi Üye
Adı
BERKE ÖZTÜRKMEN
Öncelikle anket soruları ve onlara verilecek cevaplar yanlış ve yeterli değil,ben de o yüzden işaretlemedim :

Cevap şıkları
Levrek avında su üstü popper yemler ile daha çok verim alıyorum.(Su üstü popperla değil,pencil veya wtd aksiyonlularla verim alıyorum)
Levrek avında dalan sahteler ile daha çok verim alıyorum. (Derinliğe göre veya havaya göre veya mevsime göre??? Bunları belirtin ki işaretleyelim)
Levrek avında silikon yemler ile daha çok verim alıyorum. (Evet ama yaz dönemi balığın hemen yakında olduğu yerlerde kullanırım,açıktaysa o silikonu atamayacağımdan kullanmam)

Genco Bey değerli uyarılarınız için teşekkür ederim. Levrek avına yeni ağırlık veren biri olarak ustalık bilgileriniz benim için değer taşımaktadır.

Anket soruları kendi altında sorulara ayrılamadığı için su üstünü pencil ve wtd olarak, dalan sahteleri de derinlik, hava ve mevsim seçenekleri ile yine alt sorulara ayırmadan yazmak durumunda kaldım. Kaldı ki zaten sizin kadar bilgi sahibi olmadığımdan ayırmazdım da.

Theseus

Aktif Üye
Adı
Genco
Genco abi silikon u uzağa atamıyor musun ? :)
Vurma yüzüme sevgili Hızır :)

Atmasına atıyorum da rüzgarın dalgayı karşıdan esip suratımıza suratımıza vurduğu havalarda zaten atmıyoruz.

İtalyan sbrilino,şamandra arkası silikon yüzdürmek benim stilim değil,büyük konuşmayayım ama yapmam :)

önüne 5 gr ağırlıkla max 20 gram atarlı yumuşak kamışla da atıyorum ama şu silikon işini hiç sevmedim,sevmeyeceğim.

Ben ağır sahte,sert takım hızlı aksiyon adamıyım,bana silikon demeyin :D

trakonya79

Daimi Üye
Adı
Özkan Yazıcı
Sig sularda ve denizin durgun oldugu zamanlarda kesinlikle poper kullanilmali,

Pazar gunu iki balik bir takip aldim,isin kotu yani aldigim iki levregin saldiri anini goremedim,sagi solu kesiyordum'ki aksilik ya kamiss zinnnkkkkk :D

harbyteam

Daimi Üye
Adı
ahmet
Kan Grubu
A Rh Negatif
Sig sularda ve denizin durgun oldugu zamanlarda kesinlikle poper kullanilmali,

Pazar gunu iki balik bir takip aldim,isin kotu yani aldigim iki levregin saldiri anini goremedim,sagi solu kesiyordum'ki aksilik ya kamiss zinnnkkkkk :D
zinnnnkkkkkkkkkkkkkkkkk
hastasıyız dedeeee :D

bence de su üstü

Spinlevrek

Daimi Üye
Adı
İbrahim
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Evet gerçekten zor ve karmaşık bir konu !!! Yöreden yöreye değişeceğini kabul etmekle birlikte, tecrübelerim;

Avlak fazla rüzgarlı değilse yani nispeten korunaklı bir yerse, kıyıdan avlanıyorsak, su derinse (>3 m) ve hava kararmışsa SİLİKON en verim aldığım yemdir. İskelerde de SİLİKON tercih edilebilir. Silikonları "jig head" la birlikte kullanıyoruz.

Sabah erken ve akşamüstü su üstü sahteler ("poper"lar biraz gürültücü lüfer için iyi ama levreği biraz ürkütüyor gibi geliyor bana). Dolayısıyla popper olmayanlar daha verimli.

Gagalılarla da zaman zaman levrek aldığım oluyor ama çok nadir bir durum.

senihcan

Daimi Üye
Adı
Senih Can Kardeş
Bir şık önerisi de ben yapim :D Ben daha levrek alamadım bir türlü :D Levrek için çıktığımız avlarda herkes aldı ben alamadım trofe kalama alan çuval bile çektim :( Kısaca benim şıkkım hiç alamadım :)

Ama su üstü popper sahteyle akya palazı aldım . Dalarlı sahteylede palaska yakaladım . Ama en çok balığı popperla kaçırdım . Bu avları mersinde yaptım .