Yakamoz
Daimi Üye
Berke kardesim. Konuyu acarken ki heyecanini ve varmaya calistigin sonucun sende uyandirdigi meraki anlayabiliyorum.223 görüntüleme ve sadece 13 oy kullanılmış. Levrekçi ne kadar az varmış![]()
Lakin bana gore anket sekil olarak dogru gibi gorunse de icerik olarak tam dogru degil. Katilimin dusuklugunun bu nedenden oldugunu dusunuyorum.
Her avlagin bir sahtesi vardir. Wtd calisabilecegin avlakta dalan sahte calisamazsin. Arkadas demiski 3m den derin sularda wtd ile balik almadim. Bende diyorumki bende 2 metreden derinde hic alamadim. En randmanli wtd avlarim 50 - 75 cm derinlikte olmustur. Simdi boyle bir derinlikte dalan sahte kullanirsan balik alman cok zorlasir. Dalari cok dusuk sahte kullanmalisin veya gagalari kisaltmalisin. Ama zaten wtd avlagi olacagi icin dalan sahteye gerek: yoktur.
Diger taraftan geceleri asla wtd calistiramazsin. En azindan ben ne duydum ne gordum. Gece dalan sahte kullanirsin. Bazi avlaklarda slikon calisir ama o da her avlakta calismaz.
Yani şıklar arasi baglanti kopuklugu var gibi gorunuyor. Ama dersenki, 'ustalar havasini buldugunuzda avlak olarak wtd calistirabileceginiz avlak mi, yoksa dalan sahte calisabileceginiz avlak mi, yoksa silikon calisabileceginiz avlak mi size keyif verir' , o zaman ankete merak ve katilim daha cok katilim olacaktir zannediyorum.
Bana hangi sistem daha cok balik alir dersen havasina gore hepsi calisir. Mevsimlerden Sonbahar, Egedesin sabah suyunda tatli bir ruzgar var ne yaparsin dersen ben wtd calisirim bilegim kopana kadar. Mevsim kis Geliboludasin hava patlak neyaparsin dersen wtd sahteleeini yanima bile almam. Dalan sahte ve gesleri kullanirim. Yaz mevsimindesin, ilik bir gece, atcek yapasin geldi, hangi sahte dersen zargana toplu ragottan baska birsey goturmem yanimda.
Yine de secenek olarak wtd sahtelerini isaretledim. Sevdigim bir av seklidir. Arkadaslarin yazdigi gibi baligin sahteye saldirisini gorme heyecani baska bir duygudur. Adet olarak en fazla baligida wtd sahteleri alir ama baliklar ortalama kilo altidir. Dalan sahtelerde ve silikon yemlerde balik sayisi azdir ama trofe balik sansin daha yuksektir.
Hersey gonlunce olsun...
