Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

levrek avında tercihiniz su üstü sahte mi yoksa dalan sahte mi?

Lerek avında hangi tarz sahteler ile daha çok verim alıyorsunuz?

• Levrek avında su üstü popper yemler ile daha çok verim alıyorum.

Kullanılan: 57 33.3%
  • Levrek avında dalan sahteler ile daha çok verim alıyorum.

Kullanılan: 58 33.9%
  • Levrek avında silikon yemler ile daha çok verim alıyorum.

Kullanılan: 56 32.7%

• Kullanılan toplam oy
    171

Semih09

Daimi Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Öncelikle alışverişini internetten yap üstadım , yada dükkana git bak sonra fiyatları karşılaştır büyük bir ihtimalle dükkanlar baya kazık olacak kendimden biliyorum . bir kaç tane kendo seabass minnow 125f bir kaç tane silikon al panic prey alabilirsin su üstü için .
Didimde pahalı fiyatlar maalesef, herşeyi internetten alıyorum kurşun hariç.dediklerinize bakıcam teşekkür ederim.

alptekin

Yeni Üye
Biz arkadaşlarla gitmeyi planlıyoruz , taş burun tarafına doğru ama daha karar veremedik gidelimmi gitmeyelimmi diye . Eğer gitmeye karar verirsek müsait olursan senide alalım üstadım .

Semih09

Daimi Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Biz arkadaşlarla gitmeyi planlıyoruz , taş burun tarafına doğru ama daha karar veremedik gidelimmi gitmeyelimmi diye . Eğer gitmeye karar verirsek müsait olursan senide alalım üstadım .
Bugün gitmeyin bence 5 büyüklüğünde deprem olmuş sabah Muğla tarafında, dünde olmuş deprem aynı şekilde.dün akşam her zaman gittiğim yerde vuruş alamadım 4 saat boyunca.yarın açık öğretim sınavım var zaten bugün ders çalışmam lazım :) ama başka bir zaman gidebiliriz.

burgaz1

Yeni Üye
Adı
İlker
Müsadenizle bende bir şeyler yazayım su üstü sahteler için;

Ben sadece su üstü sahte ile avlanırım, yüzde 90 oranında. Avlandığım bölge marmara. Su üstü sahteyi izlemek ayrı keyif, levreğin takibi , saldırması ayrı keyif veriyor bana. Bugüne kadar avladığım levrekler içinde su üstü ile, en sığ 10 cm , en derin 3.5 metredir. Hava ve deniz şartlarının hepsinde su üstü ile levrek yakaladım. Dalgalı denizde de, çarşaf cam gibi denizde de, bulanık çamur gibi denizde de. Oldukça güzel levrekler yakaladım su üstüyle. Çok iri levreklerde kaçırdım :) . Gece gitmem ava, üç defa denemek amaçlı gittim. İkisinde kaçırdım su üstüyle , birini hala unutamam son metrede zıplatmıştı beni :)

Bence su üstünün dalan sahtelere göre tek eksisi, balığı kaçırma oranı çok daha fazla. Dalan sahteler belli bir hatta yüzerek gelirken, su üstü wtd yada başka şekillerde gelirken, balığın saldırma açısından , sahteyi kapamayıp, sahtenin aksiyonunu bozmasından , balığı alamadığım çok oldu. Hoş bazı levrek inat ediyor 3-5 defa dalıp illa alıcam diyor :) . Bazı babalar bir defa dalıyor , zaten alamadıysa sahteyi, sahte su dibinden 6-7 saniye çıkamıyor :) , zaten son metreler iş çoktan bitmiş oluyor.

Saygılar.

Not : Min. limit 35 cm dir avlarımda.
Merak ettim, favori su üstü sahteleriniz nelerdir acaba? Ben Ege'de avlanıyorum ve su üstü sahtelerini kullanmayı seviyorum. Bu kadar su üstü sahte tecrübesi olan birinin tavsiyeleri bizler için çok faydalı olacağı kanaatindeyim.

Mektupla

Daimi Üye
:tskler:

Kenantibet

Yeni Üye
Adı
Kenan Tibet
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba konuyu hortlattım tekrar ama durum havanın ve dalganın durumuna göre değişir eğer marmara da iseniz kesinlikle trofe levrek için patlak hava beklemeniz gereklidir.Su üstü istesenizde verimli çalıştıramazsınız patlak ve dalgalı havada sığ dalarlı sahte, durgun çarşaf gibi suda zaten marmarada levrek almayı unutun istediğinizi deneyebilirsiniz.İstisnalar tabiki vardır ama kaideyi bozamaz.Meramız Tekirdağ silikon ve dalarlı sahteler ile güzel trofeler alabilirsiniz.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Arkadaşlar merhaba,

Merak ediyorum. Levrek avında at-çek yaparken en çok su üstü sahteleri mi yoksa dalan sahteleri mi yoksa silikon sahteleri mi tercih ediyorsunuz. Sizin için bu üç çeşit sahteden hangisi daha verimli geliyor. Moderatörlerimiz izin verirlerse bir anket ile en çok verim alınan ve tercih edilen sahte türünü ortaya çıkartalım.
Keşke bir levrek tutabilmiş olsaydım da şuraya makale yazıverseydim ama maalesef. Su üstü ağırlıklı olmak üzere ( oyu da buna attım) silikon ve dalarlı her şeyi denedim ama herhalde yanlış zaman yanlış insan şarkısı çalıyordu her denediğimde :) Skor = 0