Müsadenizle bende bir şeyler yazayım su üstü sahteler için;
Ben sadece su üstü sahte ile avlanırım, yüzde 90 oranında. Avlandığım bölge marmara. Su üstü sahteyi izlemek ayrı keyif, levreğin takibi , saldırması ayrı keyif veriyor bana. Bugüne kadar avladığım levrekler içinde su üstü ile, en sığ 10 cm , en derin 3.5 metredir. Hava ve deniz şartlarının hepsinde su üstü ile levrek yakaladım. Dalgalı denizde de, çarşaf cam gibi denizde de, bulanık çamur gibi denizde de. Oldukça güzel levrekler yakaladım su üstüyle. Çok iri levreklerde kaçırdım

. Gece gitmem ava, üç defa denemek amaçlı gittim. İkisinde kaçırdım su üstüyle , birini hala unutamam son metrede zıplatmıştı beni
Bence su üstünün dalan sahtelere göre tek eksisi, balığı kaçırma oranı çok daha fazla. Dalan sahteler belli bir hatta yüzerek gelirken, su üstü wtd yada başka şekillerde gelirken, balığın saldırma açısından , sahteyi kapamayıp, sahtenin aksiyonunu bozmasından , balığı alamadığım çok oldu. Hoş bazı levrek inat ediyor 3-5 defa dalıp illa alıcam diyor

. Bazı babalar bir defa dalıyor , zaten alamadıysa sahteyi, sahte su dibinden 6-7 saniye çıkamıyor

, zaten son metreler iş çoktan bitmiş oluyor.
Saygılar.
Not : Min. limit 35 cm dir avlarımda.