Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

levrek avında tercihiniz su üstü sahte mi yoksa dalan sahte mi?

Lerek avında hangi tarz sahteler ile daha çok verim alıyorsunuz?

• Levrek avında su üstü popper yemler ile daha çok verim alıyorum.

Kullanılan: 57 33.3%
  • Levrek avında dalan sahteler ile daha çok verim alıyorum.

Kullanılan: 58 33.9%
  • Levrek avında silikon yemler ile daha çok verim alıyorum.

Kullanılan: 56 32.7%

• Kullanılan toplam oy
    171
Adı
Hızır Şeref Gültekin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Sig sularda ve denizin durgun oldugu zamanlarda kesinlikle poper kullanilmali,

Pazar gunu iki balik bir takip aldim,isin kotu yani aldigim iki levregin saldiri anini goremedim,sagi solu kesiyordum'ki aksilik ya kamiss zinnnkkkkk :D
bayramlaşmaya gelmiştir o :) elini öpüp gitmiş :) kalıcı değil yaaneee :D

Horozbina

Daimi Üye
Adı
Bülent
Oyumu silikona verip son sayfaya daldım. Yukarıda koşullara göre hepsinin geçerli olduğunu yazanlar olmuştur. Doğru olan bu.

En azından silikon yerine, kullanımı daha kolay oldukları için ve koşullar uygun olduğunda silikon kadar avcı olan dalarlılar piyasada da mevcut, benim evde de sürüsüne bereket. Hepsini bir araya koyacak olursam gıgırcılar evin üzerine burada balık sürüsü olduğunu sanıp ağlarını atarlar. Ben de kaşalot gibi sahtelerle birlikte yakalanırım.Su üstüler kullanım zorluğu olarak, silikonla dalarlılar arasında yer alır.

Silikonlara oy vermemin nedeni benim ev silikon vadisine döndü. Yakında eprom üretimine geçebilirim ya da bunları satsam mı acaba atmaya zaman bulamadığım için kullanılmamışından rengi solmuşa aslan pençesi yemiş gibi parçalanmış olanlara kadar her türlüsü var bende.
Denizlerde balık azaldıkça bu işten cayacağıma ha bire yenilerini alıyorum.
Artık bizde de kolayca bulabileceğimiz jig head çeşitleri var. O kadar güzelleri var ki, silikonları sert yemler kadar uzağa atmak mümkün. Bildiğiniz gibi içerisinde ağırlık bulunan silikonlar da çok. Bunlardan, göletler için üretilmiş Savagear 4 play shad dünya satış rekorlarını benim sayemde ülkemizde kırmaya başladı. Aslında yılan balığı formunda olanlar levrek için dünyada en fazla satılan silikonlardır. Bu shad lezzet farkı arayan levrekler için. Barsak solucanına benzeyen Eddystone artık pek satılmaz oldu sanırım. Bir yıl önce getirilen Storm sandeel gece ve gündüz için uygun süper renkleriyle ve mükemmel formuyla 9 gram ağırlığı nedeniyle erimi düşük olmasına rağmen güzel bir silikon. Test edilmiştir güzel sonuç alınmıştır. Savagear Sandeel fazla dalsa da uygun derinliklerde süper bir silikondur. Gladyatör adını verdiğim Ftec çok iyi düşünülüp geliştirilmiş mükemmel bir silikon olmasına rağmen aksiyonunu görmek için sadece birkaç kez atabildim. Silikon bolluğu içinde kaybolmadı ilk levrek avında sadece bunu kullanacağım.

Anketin ilk şıkkındaki su üstüler popper ve pencil olarak ikiye ayrılsaydı daha iyi olurdu. Koşullara göre bunların her ikisi de ilk sırada yer alır.

Dalarlıları da en azından yüzen, batan ve hatta maksimum 50 cm derinden gelenler ve daha aşağılara dalanlar olarak da ayırmak mümkün.
Levrek için su üstü sahtelerin önemi kadar daha çok sığ sularda olta attığımızdan su yüzeyine yakın gelenler veya en fazla 30cm dalanlar önemli yemlerdir. Hatta 5 metreye kadar derin sularda dahi yukarıda yüzen bu tipler daha kandırıkçı olabilmekte.

Açıklama yapayım derken iyice karıştırdıysam özür dilerim.:eek:

Berke Öztürkmen

Daimi Üye
Adı
BERKE ÖZTÜRKMEN
Oyumu silikona verip son sayfaya daldım. Yukarıda koşullara göre hepsinin geçerli olduğunu yazanlar olmuştur. Doğru olan bu.

En azından silikon yerine, kullanımı daha kolay oldukları için ve koşullar uygun olduğunda silikon kadar avcı olan dalarlılar piyasada da mevcut, benim evde de sürüsüne bereket. Hepsini bir araya koyacak olursam gıgırcılar evin üzerine burada balık sürüsü olduğunu sanıp ağlarını atarlar. Ben de kaşalot gibi sahtelerle birlikte yakalanırım.Su üstüler kullanım zorluğu olarak, silikonla dalarlılar arasında yer alır.

Silikonlara oy vermemin nedeni benim ev silikon vadisine döndü. Yakında eprom üretimine geçebilirim ya da bunları satsam mı acaba atmaya zaman bulamadığım için kullanılmamışından rengi solmuşa aslan pençesi yemiş gibi parçalanmış olanlara kadar her türlüsü var bende.
Denizlerde balık azaldıkça bu işten cayacağıma ha bire yenilerini alıyorum.
Artık bizde de kolayca bulabileceğimiz jig head çeşitleri var. O kadar güzelleri var ki, silikonları sert yemler kadar uzağa atmak mümkün. Bildiğiniz gibi içerisinde ağırlık bulunan silikonlar da çok. Bunlardan, göletler için üretilmiş Savagear 4 play shad dünya satış rekorlarını benim sayemde ülkemizde kırmaya başladı. Aslında yılan balığı formunda olanlar levrek için dünyada en fazla satılan silikonlardır. Bu shad lezzet farkı arayan levrekler için. Barsak solucanına benzeyen Eddystone artık pek satılmaz oldu sanırım. Bir yıl önce getirilen Storm sandeel gece ve gündüz için uygun süper renkleriyle ve mükemmel formuyla 9 gram ağırlığı nedeniyle erimi düşük olmasına rağmen güzel bir silikon. Test edilmiştir güzel sonuç alınmıştır. Savagear Sandeel fazla dalsa da uygun derinliklerde süper bir silikondur. Gladyatör adını verdiğim Ftec çok iyi düşünülüp geliştirilmiş mükemmel bir silikon olmasına rağmen aksiyonunu görmek için sadece birkaç kez atabildim. Silikon bolluğu içinde kaybolmadı ilk levrek avında sadece bunu kullanacağım.

Anketin ilk şıkkındaki su üstüler popper ve pencil olarak ikiye ayrılsaydı daha iyi olurdu. Koşullara göre bunların her ikisi de ilk sırada yer alır.

Dalarlıları da en azından yüzen, batan ve hatta maksimum 50 cm derinden gelenler ve daha aşağılara dalanlar olarak da ayırmak mümkün.

Levrek için su üstü sahtelerin önemi kadar daha çok sığ sularda olta attığımızdan su yüzeyine yakın gelenler veya en fazla 30cm dalanlar önemli yemlerdir. Hatta 5 metreye kadar derin sularda dahi yukarıda yüzen bu tipler daha kandırıkçı olabilmekte.

Açıklama yapayım derken iyice karıştırdıysam özür dilerim.:eek:

Anket şıklarını alt kategorilere ayıramıyoruz :)
Güzel katkılarınız için teşekkürler. Mizahi yaklaşımınızla çok keyifle okudum. Selamlar...

ycan

Üye
Adı
Yalın CAN
Müsadenizle bende bir şeyler yazayım su üstü sahteler için;

Ben sadece su üstü sahte ile avlanırım, yüzde 90 oranında. Avlandığım bölge marmara. Su üstü sahteyi izlemek ayrı keyif, levreğin takibi , saldırması ayrı keyif veriyor bana. Bugüne kadar avladığım levrekler içinde su üstü ile, en sığ 10 cm , en derin 3.5 metredir. Hava ve deniz şartlarının hepsinde su üstü ile levrek yakaladım. Dalgalı denizde de, çarşaf cam gibi denizde de, bulanık çamur gibi denizde de. Oldukça güzel levrekler yakaladım su üstüyle. Çok iri levreklerde kaçırdım :) . Gece gitmem ava, üç defa denemek amaçlı gittim. İkisinde kaçırdım su üstüyle , birini hala unutamam son metrede zıplatmıştı beni :)

Bence su üstünün dalan sahtelere göre tek eksisi, balığı kaçırma oranı çok daha fazla. Dalan sahteler belli bir hatta yüzerek gelirken, su üstü wtd yada başka şekillerde gelirken, balığın saldırma açısından , sahteyi kapamayıp, sahtenin aksiyonunu bozmasından , balığı alamadığım çok oldu. Hoş bazı levrek inat ediyor 3-5 defa dalıp illa alıcam diyor :) . Bazı babalar bir defa dalıyor , zaten alamadıysa sahteyi, sahte su dibinden 6-7 saniye çıkamıyor :) , zaten son metreler iş çoktan bitmiş oluyor.

Saygılar.

Not : Min. limit 35 cm dir avlarımda.

hayalet avcısı

Daimi Üye
Müsadenizle bende bir şeyler yazayım su üstü sahteler için;

Ben sadece su üstü sahte ile avlanırım, yüzde 90 oranında. Avlandığım bölge marmara. Su üstü sahteyi izlemek ayrı keyif, levreğin takibi , saldırması ayrı keyif veriyor bana. Bugüne kadar avladığım levrekler içinde su üstü ile, en sığ 10 cm , en derin 3.5 metredir. Hava ve deniz şartlarının hepsinde su üstü ile levrek yakaladım. Dalgalı denizde de, çarşaf cam gibi denizde de, bulanık çamur gibi denizde de. Oldukça güzel levrekler yakaladım su üstüyle. Çok iri levreklerde kaçırdım :) . Gece gitmem ava, üç defa denemek amaçlı gittim. İkisinde kaçırdım su üstüyle , birini hala unutamam son metrede zıplatmıştı beni :)

Bence su üstünün dalan sahtelere göre tek eksisi, balığı kaçırma oranı çok daha fazla. Dalan sahteler belli bir hatta yüzerek gelirken, su üstü wtd yada başka şekillerde gelirken, balığın saldırma açısından , sahteyi kapamayıp, sahtenin aksiyonunu bozmasından , balığı alamadığım çok oldu. Hoş bazı levrek inat ediyor 3-5 defa dalıp illa alıcam diyor :) . Bazı babalar bir defa dalıyor , zaten alamadıysa sahteyi, sahte su dibinden 6-7 saniye çıkamıyor :) , zaten son metreler iş çoktan bitmiş oluyor.

Saygılar.

Not : Min. limit 35 cm dir avlarımda.
hangi marka ve modelleri kullanıyorsunuz sakıncası yoksa yazarmısınız?

C

cihangir cihan

Misafir
Berke kardesim. Konuyu acarken ki heyecanini ve varmaya calistigin sonucun sende uyandirdigi meraki anlayabiliyorum.

Lakin bana gore anket sekil olarak dogru gibi gorunse de icerik olarak tam dogru degil. Katilimin dusuklugunun bu nedenden oldugunu dusunuyorum.

Her avlagin bir sahtesi vardir. Wtd calisabilecegin avlakta dalan sahte calisamazsin. Arkadas demiski 3m den derin sularda wtd ile balik almadim. Bende diyorumki bende 2 metreden derinde hic alamadim. En randmanli wtd avlarim 50 - 75 cm derinlikte olmustur. Simdi boyle bir derinlikte dalan sahte kullanirsan balik alman cok zorlasir. Dalari cok dusuk sahte kullanmalisin veya gagalari kisaltmalisin. Ama zaten wtd avlagi olacagi icin dalan sahteye gerek: yoktur.

Diger taraftan geceleri asla wtd calistiramazsin. En azindan ben ne duydum ne gordum. Gece dalan sahte kullanirsin. Bazi avlaklarda slikon calisir ama o da her avlakta calismaz.

Yani şıklar arasi baglanti kopuklugu var gibi gorunuyor. Ama dersenki, 'ustalar havasini buldugunuzda avlak olarak wtd calistirabileceginiz avlak mi, yoksa dalan sahte calisabileceginiz avlak mi, yoksa silikon calisabileceginiz avlak mi size keyif verir' , o zaman ankete merak ve katilim daha cok katilim olacaktir zannediyorum.

Bana hangi sistem daha cok balik alir dersen havasina gore hepsi calisir. Mevsimlerden Sonbahar, Egedesin sabah suyunda tatli bir ruzgar var ne yaparsin dersen ben wtd calisirim bilegim kopana kadar. Mevsim kis Geliboludasin hava patlak neyaparsin dersen wtd sahteleeini yanima bile almam. Dalan sahte ve gesleri kullanirim. Yaz mevsimindesin, ilik bir gece, atcek yapasin geldi, hangi sahte dersen zargana toplu ragottan baska birsey goturmem yanimda.

Yine de secenek olarak wtd sahtelerini isaretledim. Sevdigim bir av seklidir. Arkadaslarin yazdigi gibi baligin sahteye saldirisini gorme heyecani baska bir duygudur. Adet olarak en fazla baligida wtd sahteleri alir ama baliklar ortalama kilo altidir. Dalan sahtelerde ve silikon yemlerde balik sayisi azdir ama trofe balik sansin daha yuksektir.

Hersey gonlunce olsun...

boyle konuların acılması ıyı oluyo benım gıbı bu spın ısıne yenı baslayanlar buradakı konulardan cok seyler ogrenıyo :)

helaldılı

Daimi Üye
Adı
adem demirtaş
Kan Grubu
O Rh Negatif
Denemediğim kalmadı çok güzel balıklar da aldım fakat su üstü sahtelerin görselliği hiç birinde yok.

Alper Saraçoğlu

Aktif Üye
Bulunduğum yer itibari ile şuana kadar su üstü ile hiç levrek yakalamadım ve yakalayan arkadaşımda yok. Yakaladığım levrekleri dalan ve silikon sahtelerle aldım. Levrek avında silikonun çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.

lodoscubarbaros

Aktif Üye
Adı
Barbaros Küpcü
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Sahteyi taktırma durumu olan yerlerde ,sığlarda ve su durgunken su üstünü tercih ediyorum.Zaten WTD aksiyonlulara dalgalı havada şekil vermek zor olur.Fakat ağır popperleri patlak havada kullanırım.
Gerçi popper de su üstü fakat olayı ,aksiyonu Wtd olmadığından bilhassa lüfer için çok patlak dalgalı havalarda tercihimdir.

Birde su üstülerin kafa kısmının suya dalıp çıkartılan modelleri var,çok fazla olmayan dalgalı havalarda tercihimdir.
Baktım yemlide balık vurmayı kesti demek ki büyük balık geldi diye düşünerekten at-çeke başlarım.

Durgun havalarda suya düştüğünde şaap diye ses çıkaracak ağır sahteyi kullanmam.WTD verilecek su üstüleri hafif seçerim.Çünkü sadece durgun suda kullanırım.

Patlak havalarda tercihim jigler ve İma Barbarossa gibi ağır fakat nispeten slim, ince yapıya sahip sahteler ve popperler...

Ne jigde ne de ister su üstü ister dalan olsun kaba sahteleri hiç tercih etmem.

Silikon ise en sevdiğim sahte yem türüdür.İster hafif ister ağır severek kullanıyorum.