Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Levrekçiler, Levrek Avının Tiyoları, Levrek Avı Teknikleri ve Detaylar

Büyükbalıkçı

Yeni Üye
Adı
Naim
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Yıllarca Levrek peşinde KM yaptım. Almadığım sahte kalmadı. Sonra ilk Levreğimi gündüz herkesin plaja girdiği yazlığın önünden tuttum. Sıfır ihtimal veriyordum oysa. Gözden kaçırdığım "zaman" mış.
Ekipman, Mekan konusundan daha önemlisi bence Levrek avında ZAMAN!
Evet deniz bulanıkta değil dalga olması yeter

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
herşey levreğin kulağına fısıldamaktan geçiyor.

önce tutup salmak lazım..

midnigth

Aktif Üye
Adı
ömer baykal
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Tebrik ederim, en onemlisi dogru mevsimde dogru merada olmak levrek avinda cok onemli oldugunu dusunuyorum ornek olursa gecen sene eylul basinda didimde sadece top arkasi slikon ile cok guzel ebatlarda levrekler yakaladim fakat bu sene temmuz ayinda nasip oldu gitmek tatile ve full donanimli spin takim ve sahtelerle gittim ama bi tane bile alamadim .

Astek

Üye
Adı
Astek
Levrekte taktik filan yok bazı yerde yazın başı bazı meralarda nisan mayıs gibi kimisi kışın tam ortasında kimi yerlerdeyse eylül ekim gibi yapıyor...sen en kaliteli sahteyi kullansanda adam 50 kuruşluk silikonla balığı alıp gidiyor yada kokmuş sardayayı takıyo bir değil iki değil düzünerce balık alıyor

Zafkon

Aktif Üye
Adı
Zafer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bana göre levrek balığı gece karanlığını saymazsak, en iyi avı verdiği kombinasyon, akşam kararmaya yaklaşan vakitte, dere ağzının kenarları veya daha önceden takılmayacağını tesbit ettiğiniz bir kayalık alan, 0,16 8x ip misina, 2.70 2 parça 15-40 kamış, 3000kafa makine ve 21 gram kendo 24 morkafa sahtedir. Özellikle deniz kabarıksa balığı yakalama şansınız daha yüksek. Bu saydığım koşullar kendimce karadeniz bölgesi için geçerlidir.

yvz

Üye
Adı
yvz
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bana göre levrek balığı gece karanlığını saymazsak, en iyi avı verdiği kombinasyon, akşam kararmaya yaklaşan vakitte, dere ağzının kenarları veya daha önceden takılmayacağını tesbit ettiğiniz bir kayalık alan, 0,16 8x ip misina, 2.70 2 parça 15-40 kamış, 3000kafa makine ve 21 gram kendo 24 morkafa sahtedir. Özellikle deniz kabarıksa balığı yakalama şansınız daha yüksek. Bu saydığım koşullar kendimce karadeniz bölgesi için geçerlidir.
acemi olarak bir kere levrek nasip oldu o da dediğiniz kendo 24 morkafayla, benim meramda çanakkale

Rıdvan Akalın

Daimi Üye
Adı
rıdvan akalın
Nacizane tiyo olmasa da bir iki tecrübe mi paylaşmak isterim.
Birincisi Şeref abinin dediği gibi su kenarında ve oltanın da suda olması levrek tutmanın %70 ini oluşturuyor
Sabırla ısrar etmek kanaatindeyim, Suyun çırpıntılı veya biraz bulanık olması havanın kapalı olması ihtimali artıracaktır.
Zaman olarak her mevsim balık aldım, Yoğunluk kış aylarıydı belki de kışın daha çok vakit ayırdım.
Herkese rast gele, Minikte bir video ile yazımı sonlandırayım.