Lrf Hakkında Bilgilendirilmeye Ihtiyacım Var!!

Lrf bir zevktir tarzdır amaç kovayı doldurmak değil tutuğun balıktan haz almaktır, amaç sadece istavrit yakalamak ise el oltası ile de iş göre bilirsin al 5 tl el oltası köprü den salla aşağıya geliyor balıklar.

5-10 balık diyorsunda kardeşim hasanın tuttuğu balıkları üst üste gidipte hiç alamayan var 🙂 3 tane avında kaç kişiyi doyuracak balık var ortada dikkat etmiyorsun sanırım .

tamam işde sevgili kardeşim bende bundan bahsediyorum lrf avcılığı anadolu yakasında çoğu zaman elin boş döner hasan arkadaşımızda zaten resimlerde durumu izah ediyor yakaladığı balık 5-10 tane fazlası olmaz azı olur. şimdilerde istavrit avıda zorlaştı malum yazın anadolu yakasında geceleri kamışını alan sahile iner şamandıralı av yapar onlardan fırsat bulursa yakalar yoksa sürekli takımlar dolaşır durur. he bu arada istavrit olurdu en azından yazın buralada son 2-3 senedir oda çıkmıyor çıkan balık kraçe veyahut havyarlı oluyor onuda kuruttular bu sene bakalım seneye ne tutuçaklar çok merak ediyorum.

@Prosurf hocam bu lrf disiplini ile nasıl bir sorun yaşadınız bilmiyorum ama neredeyse herkesi yalancı ilan etmişsiniz. 10 tane mesajınız var hepsi de lrf tüh kaka mesajı heralde. O yalan söyler, bu yalan söyler. Hiç hoş bir tutum değil. O zaman ben de diyeyim ki, bana göre de yemli ile o kadar balık tuttum, bu kadar balık tuttum diyenler yalan söylüyor. Ben sabah 5'te meraya gidip 1 saatte 3 mırmır alırken geceden beri yemli atan onlarca adamın kovasında toplam 3 tane balık olmadığını bilirim, şimdi yemli ile daha çok balık tutarsın diyenler yalancı mı olacak? Sizin tek derdiniz balık yemekse takıma hiç masraf yapmayın zaten, gidin tezgahtan alın balığınızı yiyin. Bırakın da insanlar bu işi zevk için de yapsınlar. Balığı doğru yerde ararsanız her zaman az çok bir şeyler bulursunuz. Bursa'da da bir çok arkadaş sizin gibi lrf ile burada balık tutulmaz, en iyisi yemli diyerek hobiyi bırakıyor ama ben yıllardır boş döndüğüm lrf avı hatırlamam. Zevkimi sonuna kadar yaşar öyle dönerim evime.

Onur kardeşim, sen önce bu işe neden başlamak istediğine bir karar ver bence. Eğer hobi edinip boş zamanlarında zevk alarak yapacağın bir uğraş arıyorsan lrf'den şaşma derim. Yok abi ben eve 1 kova balıkla döneceğim her seferinde diyorsan da, al bir tekne takımı haftasonu tekne turları ile çık en temizi, kıyıdan 150-200 gr kurşun atarak kendini yorduğuna değmez.

Onur kardeşim, sen önce bu işe neden başlamak istediğine bir karar ver bence. Eğer hobi edinip boş zamanlarında zevk alarak yapacağın bir uğraş arıyorsan lrf'den şaşma derim. Yok abi ben eve 1 kova balıkla döneceğim her seferinde diyorsan da, al bir tekne takımı haftasonu tekne turları ile çık en temizi, kıyıdan 150-200 gr kurşun atarak kendini yorduğuna değmez.
👍

@Prosurf hocam bu lrf disiplini ile nasıl bir sorun yaşadınız bilmiyorum ama neredeyse herkesi yalancı ilan etmişsiniz. 10 tane mesajınız var hepsi de lrf tüh kaka mesajı heralde. O yalan söyler, bu yalan söyler. Hiç hoş bir tutum değil. O zaman ben de diyeyim ki, bana göre de yemli ile o kadar balık tuttum, bu kadar balık tuttum diyenler yalan söylüyor. Ben sabah 5'te meraya gidip 1 saatte 3 mırmır alırken geceden beri yemli atan onlarca adamın kovasında toplam 3 tane balık olmadığını bilirim, şimdi yemli ile daha çok balık tutarsın diyenler yalancı mı olacak? Sizin tek derdiniz balık yemekse takıma hiç masraf yapmayın zaten, gidin tezgahtan alın balığınızı yiyin. Bırakın da insanlar bu işi zevk için de yapsınlar. Balığı doğru yerde ararsanız her zaman az çok bir şeyler bulursunuz. Bursa'da da bir çok arkadaş sizin gibi lrf ile burada balık tutulmaz, en iyisi yemli diyerek hobiyi bırakıyor ama ben yıllardır boş döndüğüm lrf avı hatırlamam. Zevkimi sonuna kadar yaşar öyle dönerim evime.

hocam lrf sorun yaşadığımı nereden çıkardınız anlamadım doğrusu ben lrf sorun yaşamıyorum sadece beklentileri karşılamayan masraflı ve karşılığında çoğu kez boş kova ile geri dönülen bir av stili olduğundan bahsediyorum başkası gibi felanca ürün aldım felanca zamanda kovayı fulledim felanca silikon harika iş yapıyor demiyorum ayrıca av yapıcağı bölgenin genel balığın az olduğundan bahsediyorum.beklentilerini yüksek tutmasın hobidaşımız.

Lrf'nin ortaya çıkma amacı zaten kova doldurmak değil ama ben çoğu zaman şıpşıpçıların bakışları arasında kovamı dolduruyorum lrf ile. Yaz aylarında Bursa'ya yolunuz düşerse meramda misafir edebilirim. Evet her mera aynı verimi vermiyor o konuda sonuna kadar haklısınız, burada da doğru merayı bulmak avcıya düşüyor. Yemli ile de her yerden aynı balığı alamazsınız zaten. Av yaptığım aynı sahil şeridindeki 2 farklı bölge arası 10 km, birisinde tutacağım balık gecede 10 tane iken diğerinde 100 tane oluyor. Hatta aynı merada 50 m ara ile avlanmak bile verimi değiştiriyor çoğu zaman. Gerekirse kıyı şeritlerini karış karış gezeceksiniz doğru yeri bulmak için, bunu yapamayacak adam zaten balık tutmaya uğraşmasın. Beklentilerinizi zevk almak üzerine kurarsanız, biraz sabırlı olursanız ve hobinize zaman ayırırsanız hayal kırıklığı yaşamazsınız.

Sizleri çok iyi anladım. Prosurf abimin söyledikleride mantıklı ümit abi senin söylediklerinde. Ümit abi bence sen prosurf abiyi yanlış anladın. Hem maddi hem manevi açısındanda konuştu diye düşünüyorum.
Tabiki ben bunu hobi olarak yapacağım fakat tutmakta isteyecek insan haliyle. Çok fazla paraları tecrübe edindikçe yatırırım. Kolay kazanılmıyor. Bence şu zamanda 400 500 tl bütçe ile çok güzel ekipman dizilir ve senelerce kullanılır.

Prosurf abim yemli felan beni sarmadı işte. Ben onunla uğraşamam. Ama sahte balık micro jig tarzı, sanki bir oyun hali gibi. O sebepten biraz daha cazip geldi.

Yani diyorsunuzki Lrf avcılığı spinden daha keyifli ve yelpaze geniş.

Back