LRF İÇİN YENİ MAKİNA

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HyperNos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hocam balistic mi çok iyi hissiyat verdi el ayak titretti onu anlayamadım, sonuç olarak tabikide kişiden kişiye değişiyor ama sizin öneriniz nedir
Kamışlardan biri Soare diğer ballistic el ayak titretir dediğim soare ballistic o kamışın yanında spin kamışı gibi geliyor bana...

Hocam hedef balığınız ne meranız neresi sizi tanımıyorum tanımadığım içinde tavsiye veremiyorum

Hedef balık sadece istavrit ise stabil dönen gr. olarak hafif ip ile uyumlu herhangi bir makineyi alın sonuç itibari ile sadece ipi toplayacak başka bir görevi olmayacak sıfırdan bir takım kuracak olsam ve sadece istavrit hedeflesem 10.000 lira da bütçem olsa 3.000 ini makineye geri kalanını kamışa ayırırım , ama yok benim hedef balığım çeşitli derseniz işin içine hassas kalama ayarı vs. girer ve işler kızışır 🙂

Kamışlardan biri Soare diğer ballistic el ayak titretir dediğim soare ballistic o kamışın yanında spin kamışı gibi geliyor bana...

Hocam hedef balığınız ne meranız neresi sizi tanımıyorum tanımadığım içinde tavsiye veremiyorum

Hedef balık sadece istavrit ise stabil dönen gr. olarak hafif ip ile uyumlu herhangi bir makineyi alın sonuç itibari ile sadece ipi toplayacak başka bir görevi olmayacak sıfırdan bir takım kuracak olsam ve sadece istavrit hedeflesem 10.000 lira da bütçem olsa 3.000 ini makineye geri kalanını kamışa ayırırım , ama yok benim hedef balığım çeşitli derseniz işin içine hassas kalama ayarı vs. girer ve işler kızışır 🙂
İşte mesele lrf olunca ne geleceği belli olmuyor 🙂 İstanbul anadolu yakasında kıyıdan avlanacağım. Genelde zargana istavrit mırmır gibi balıklar çıkmakta ama hedefim istavrit, tsurinoya jaguar serisini düşünüyorum makina olarak ama

Hocam tsurinoya falan almayın yazık günah paranıza gidin legalis bari alın ucuz adreside verdim size.

İşte mesele lrf olunca ne geleceği belli olmuyor 🙂 İstanbul anadolu yakasında kıyıdan avlanacağım. Genelde zargana istavrit mırmır gibi balıklar çıkmakta ama hedefim istavrit, tsurinoya jaguar serisini düşünüyorum makina olarak ama
Bilindik makinelerden birini alın hocam üzmez legalis , regal , nasci ..

Araştırmaya devam ozaman kafa allak bullak oldu 😂
Daha bu birşey değil. Av bayisine gittiğinde istediğin ürün ellerinde yoksa sana kendi ellerindeki ürünleri satmaya çalışacaklar iyice allak bullak edecekler kafanı. Sonra kim bilir hangi ürünü satacaklar 🙂

O kamışa 2000 lik makina olmaz. Uyumsuz kombinasyon sıkıntı olur.
Pardon da ezbere konuşmayın lütfen bu kadar hiç sevmediğim şey ezbere bilgi, dediğiniz gibi uyumsuzluk olacak olsa shimano istavrit için yaptığı makineleri sadece 2000lik olarak çıkarmazdı 😀.
Neden 2000lik yapıyor japonlar? Cevap erim. O kafadaki 1.5-2mmlik fark erimi artırıyor. @HyperNos 2000lik varken 1000lik almam, bu her marka modelde de geçerli değil. Daiwa legalis/exceler/fuego/regal lt alacaksam bu dediğim geçerli. Yeri geliyor 2 metre erim fark ediyor balık açısından 🙂.

1000lik ve 2000lik lt makine arasında isminde yazdığı gibi 2 kat fark mı var sanıyorsunuz? Her ikisi de tamamen aynı gövdeyi kullanır. Alın 1000liğin kafasını 2000lik makineyle değiştirin tamamen uyar. Kafa olarak da buyrun size fotoğrafı 1.5-2mm kadar ya geniş ya değil. Dikkatli bakmayan hangisi 2000lik onu bile göremez :kptmya:.

2023-09-12 14_57_15-Greenshot.png

Pardon da ezbere konuşmayın lütfen bu kadar hiç sevmediğim şey ezbere bilgi, dediğiniz gibi uyumsuzluk olacak olsa shimano istavrit için yaptığı makineleri sadece 2000lik olarak çıkarmazdı 😀.
Neden 2000lik yapıyor japonlar? Cevap erim. O kafadaki 1.5-2mmlik fark erimi artırıyor. @HyperNos 2000lik varken 1000lik almam, bu her marka modelde de geçerli değil. Daiwa legalis/exceler/fuego/regal lt alacaksam bu dediğim geçerli. Yeri geliyor 2 metre erim fark ediyor balık açısından 🙂.

1000lik ve 2000lik lt makine arasında isminde yazdığı gibi 2 kat fark mı var sanıyorsunuz? Her ikisi de tamamen aynı gövdeyi kullanır. Alın 1000liğin kafasını 2000lik makineyle değiştirin tamamen uyar. Kafa olarak da buyrun size fotoğrafı 1.5-2mm kadar ya geniş ya değil. Dikkatli bakmayan hangisi 2000lik onu bile göremez :kptmya:.

122580 dosyayı görüntüle

Niye ezbere konuşayım. bende hem exceler 1000 hem exceler 2000 lik makine var. Gövdelerinin aynı olması bişey ifade etmez. 0-5 atarlı kamışa 2000 lik kafa fazla geliyo. İp boşalırken ilk halkaya çarpıyo erim düşüyor. Bende 0-5 atarlı kamış var denedim biliyorum. O yüzden 1-14 atarlı kamışa 2000 lik, 0-5g atarlı kamışa 1000 lik kullanıyorum.

Son düzenleme:
Beyefendi hala ezbere konuşuyorsunuz. 1-14 atarlı kamışla 2000lik kullanıyorum dediğiniz kamışı ben de kullanıyorum, halkaları crazee ile neredeyse aynı boyda 😀DDDD. Gövdelerin aynı olması bir şey ifade etmiyor madem, size kafa boyunu da attım yan yana karşılaştırmalı. Piyasada kaç tane düşük atarlı kamış var, birini denemişsiniz hangisi onu bile yazmamışsınız ona küçük geliyor diye böyle konuşuyorsunuz. Bu da ezbere konuşmak. E tamam haklısınız da siz kullanıdığınız spesifik kamış ve o şekilde mikro halkalı kamışlar için haklısınız.

Karşıdaki insana da tanımadan etmeden, sebebini bilmeden "neden satıyor uyum sorunu yoksa 🙂" gibi sanki elindeki malı karşıya iteliyormuş gibi konuşmanız da çok hoş gerçekten.

Back