Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf (light rock fishing) yöntemiyle balık avı teknikleri ve ekipmanları

@immortal

Aktif Üye
Adı
Kemal G.
Aynı kamıştan bende de var, güzel kamış. 1-2 ay önce çinekop akınında Eminönünden güzel çinekoplar aldım. Sonrasında da iri istavritler. Atış mesafesi güzeldir. Taşıma kolaylığı ise mükemmel.
Dün kamışı deneme fırsatım oldu. Set şöyle:

Kamış: okuma 228cm 1-9gr lrf tele
Makina: okuma cxt10
Misina: trabucco 0.14
Yem: osaka 5gr jig, savage micro sandeel glow

Notlar:

Kamışı beğendim. Özellikle jig ile kullanımı uygun. Rüzgara karşı yaptığım atışlarda erim memnun ediciydi.

Trabucco 0.14 ile ilgili birkaç gözlemimi paylaşmak istedim. Daha önce hep 0.17 nippon ghost kullanıyordum. 0.14 diye yanılmayın, trabucco hakkını fazlasıyla veriyor. Yanımda kesici alet yoktu, Klipsten elimle kopartmak istedim ama 2. Denememde kopartabildim. Düğümde palomar kullanıyorum, ondan da çok memnunum. İstavrit için 0.12 çok rahat kullanılır ve memnun kalınır.

Osaka 5gr jig ile ilgili de birkaç şey yazayım. Bu jigin yanında savage pysico 5gr da kullandım ama osaka fast sinking bir model, hafif enli ama aksiyonu savage jige göre çok daha iyi. Balıkların ikisini zaten bu jig ile aldım.

Not: ispendeklerin yanındaki sanıyorum akya yavrusu. İspendekler suya iade edildi ama bu balık iğneyi çok yuttuğundan kurtarılamadı.

Ekli dosyalar

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Cuma akşamı üsküdarda kalabalık bir arkadaş grubu ile bir arkadaşımızı ankaraya uğurlamadan önce av yapmak maksadı ile toplandık. çok fazla kreçe vardı bu nedenle büyük silikon ve dip ağırlıklı çalıştık. yakalanan bir kaç iskorpit dışında balık yoktu, onlarda havyarlı olduğu gerekçesiyle geri salındı. MAksat muhabbet olunca güzel bir akşam geçirdik. @FARUKSEZER abinin slikonları da 10 numara iş yaptı :)

Lovless

Aktif Üye
Adı
GökaLp
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Dün kamışı deneme fırsatım oldu. Set şöyle:

Kamış: okuma 228cm 1-9gr lrf tele
Makina: okuma cxt10
Misina: trabucco 0.14
Yem: osaka 5gr jig, savage micro sandeel glow

Notlar:

Kamışı beğendim. Özellikle jig ile kullanımı uygun. Rüzgara karşı yaptığım atışlarda erim memnun ediciydi.

Trabucco 0.14 ile ilgili birkaç gözlemimi paylaşmak istedim. Daha önce hep 0.17 nippon ghost kullanıyordum. 0.14 diye yanılmayın, trabucco hakkını fazlasıyla veriyor. Yanımda kesici alet yoktu, Klipsten elimle kopartmak istedim ama 2. Denememde kopartabildim. Düğümde palomar kullanıyorum, ondan da çok memnunum. İstavrit için 0.12 çok rahat kullanılır ve memnun kalınır.

Osaka 5gr jig ile ilgili de birkaç şey yazayım. Bu jigin yanında savage pysico 5gr da kullandım ama osaka fast sinking bir model, hafif enli ama aksiyonu savage jige göre çok daha iyi. Balıkların ikisini zaten bu jig ile aldım.

Not: ispendeklerin yanındaki sanıyorum akya yavrusu. İspendekler suya iade edildi ama bu balık iğneyi çok yuttuğundan kurtarılamadı.
Tebrik ederim güzel av olmuş.
Okuma CTX 10 ile ilgili yorumunuzu alabilirmiyim, almayı düşünüyorum.

@immortal

Aktif Üye
Adı
Kemal G.
Tebrik ederim güzel av olmuş.
Okuma CTX 10 ile ilgili yorumunuzu alabilirmiyim, almayı düşünüyorum.
Cxt 25 ile 10 arasında çok gidip gelmiştim. Bunun sebebi cxt 10 un gözüme çok küçük hatta oyuncak gibi gelmesiydi. Ancak şundan emin olabilirsiniz ki av yaparken hafif bir kamış ile cxt10 uyumu çok kullanıcı dostu. Makine hafif olduğundan yormuyor. Mesela shimano ax2500 var, aynı kamışta buna geçtiğimde her ne kadar 70-80gr farklar olsa da uzun kullanımda yorucu olabiliyor. Diğer bir nokta, cxt10 akıcı ve özellikle ince ip (0.06 gibi) ve ince misina (0.14 gibi) ile erim mesafesi, dolaşma vs sorunu da yaşamadım. Hatta bu avımda misina ve 5gr jig ile hissedilir rüzgara katşı atışımda 80-85 tur arası geri sarabiliyordum ki kamış-misina uyumunun yanında makina uyumunun da iyi olduğunu düşünüyorum. Özetle light spin tarafına kaymayacaksanız, ağırlık, sarım uzınluğu gibi etkrnlerden dolayı lrf için iyi bir makine diyebilirim.

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Dün gece her zaman ki gibi istavrit hedefi ile çıkmış olduğum avda açılışı uzun zamandır karşılaşmadığım lrf'nin çirkin kralı olan yaklaşık 450-500 gramlık bir iskorpit ile yaptıktan sonra havanın kararması ile birlikte istavritler yavaş yavaş oltama vurmaya başladı. İstavrit açısından zevkli geçen gecenin sonlarına doğru uzun zamandır peşinde olduğum fakat kendisini yakalamaya dair umutlarımı yitirmeye başladığım 30 cm'lik yakışıklı bir paşanın oltama binmesi ile kısa süreli bir adrenalin patlaması yaşamış oldum. İspendek suya iade edildikten sonra bir kaç istavrit daha alıp avımı sonlandırdım. Lrf ile yakalamak istediğim bir tek mırmır kaldı geriye :) Vicdanı ile avlanan herkese daha iyileri rastgelsin...

Kamış: Daiwa Exceler Jigger Spin 225 cm 1-9 gr
Makine: Daiwa Exceler X 1000
İp: Sunline Super PE 0.4 pe
Leader: Okuma Shotai 0.16 mm
Sahteler: Marukyu Isome L Glow Pembe ve Beyaz

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
Mırmır
Dün gece her zaman ki gibi istavrit hedefi ile çıkmış olduğum avda açılışı uzun zamandır karşılaşmadığım lrf'nin çirkin kralı olan yaklaşık 450-500 gramlık bir iskorpit ile yaptıktan sonra havanın kararması ile birlikte istavritler yavaş yavaş oltama vurmaya başladı. İstavrit açısından zevkli geçen gecenin sonlarına doğru uzun zamandır peşinde olduğum fakat kendisini yakalamaya dair umutlarımı yitirmeye başladığım 30 cm'lik yakışıklı bir paşanın oltama binmesi ile kısa süreli bir adrenalin patlaması yaşamış oldum. İspendek suya iade edildikten sonra bir kaç istavrit daha alıp avımı sonlandırdım. Lrf ile yakalamak istediğim bir tek mırmır kaldı geriye :) Vicdanı ile avlanan herkese daha iyileri rastgelsin...

:)
Mırmır
Illede mırmır
Kesinlikle tavsiye ediyorum
Mera bulup deneyin ve umarım yakalarsiniz
Bu sene avada fazla gidemedim , denk te getiremedim

Hastasıyım
Değişmem çoğu ava

Rastgelsin
Denk gelsin
;)

BassBarco

Aktif Üye
Adı
Barış Yener
Arkadaşlar lrf yi çok sevdim ve elim artık alıştı daiwa crossfire 2-8gr kamışım var yeni kamış makine takım yapmayı düşünüyordum ama kamıştan memnunum belki ileride düşük 1-5 atarlı bir kamış alırım ama şimdilik güzel bir makine almak istiyorum. Araştırmalarım sonucu Shimano Soare BB C2000 PGSS makine ilgimi çekti. Hem görüntü hem ağırlık hem de sarım hızı olarak çok hoşuma gitti. Makine nasıl? Kullanan var mı? Daiwa crossfire kamış ile uyumu nasıl olur? Ve en önemlisi internette en ucuz 780tl gözüküyor ben 550 tl fiyat aldım. Sizce fiyat nasıl? 2-3 güne kadar karar vermem lazım.. Tecrübeleriniz ve yorumlarınız benim için değerli. Herkese rast gelsin.

Mektupla

Daimi Üye

Rastgele...

_Ramazan_

Daimi Üye
Adı
Ramazan DEMİR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Gözümden sakındığım daiwa crossfire 2-8 kamışımın ucu sıyrık gibi kalktı buna ne yapabilirim şimdilik idare etmesi lazım tamiri olabilir miIMG_20180703_001914.jpg IMG_20180703_001928.jpg

BassBarco

Aktif Üye
Adı
Barış Yener
Gözümden sakındığım daiwa crossfire 2-8 kamışımın ucu sıyrık gibi kalktı buna ne yapabilirim şimdilik idare etmesi lazım tamiri olabilir miEkli dosyayı görüntüle 77590 Ekli dosyayı görüntüle 77591
Hocam geçmiş olsun. Benim kamışın ucu kırılmıştı 65 tl ye internetten yeni uç parçayı aldım. Fiyat piyasaya göre uygun aklında bulunsun. İdare etmesi için aklıma sadece bant ile tek kat sarmak geliyor. Herhangi bir yapıştırıcı sürülürse esnekliği gidip daha da sert kırılgan bir yapı olacağından bant ne derece tutar bilmiyorum ama bantlamayı deneyebilirsin. Yada mono misina ile iğneye atılan sıralı sargı düğüm olabilir belki... Kesinlikle denemedim. Başıma gelse deneyeceğim aklıma gelen yöntemler sadece. Solid uçların tamiri olmuyor diye biliyorum..