@immortal
Aktif Üye
Dün kamışı deneme fırsatım oldu. Set şöyle:Aynı kamıştan bende de var, güzel kamış. 1-2 ay önce çinekop akınında Eminönünden güzel çinekoplar aldım. Sonrasında da iri istavritler. Atış mesafesi güzeldir. Taşıma kolaylığı ise mükemmel.
Kamış: okuma 228cm 1-9gr lrf tele
Makina: okuma cxt10
Misina: trabucco 0.14
Yem: osaka 5gr jig, savage micro sandeel glow
Notlar:
Kamışı beğendim. Özellikle jig ile kullanımı uygun. Rüzgara karşı yaptığım atışlarda erim memnun ediciydi.
Trabucco 0.14 ile ilgili birkaç gözlemimi paylaşmak istedim. Daha önce hep 0.17 nippon ghost kullanıyordum. 0.14 diye yanılmayın, trabucco hakkını fazlasıyla veriyor. Yanımda kesici alet yoktu, Klipsten elimle kopartmak istedim ama 2. Denememde kopartabildim. Düğümde palomar kullanıyorum, ondan da çok memnunum. İstavrit için 0.12 çok rahat kullanılır ve memnun kalınır.
Osaka 5gr jig ile ilgili de birkaç şey yazayım. Bu jigin yanında savage pysico 5gr da kullandım ama osaka fast sinking bir model, hafif enli ama aksiyonu savage jige göre çok daha iyi. Balıkların ikisini zaten bu jig ile aldım.
Not: ispendeklerin yanındaki sanıyorum akya yavrusu. İspendekler suya iade edildi ama bu balık iğneyi çok yuttuğundan kurtarılamadı.
Ekli dosyalar
-
99.2 KB Görüntüleme: 109
-
34.5 KB Görüntüleme: 108
-
33.3 KB Görüntüleme: 108