Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf Takım Kombinasyonu

Aaa54

Aktif Üye
Adı
Ahmet
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Erdem abiye ek olarak; legalis 1-10 da olabilir. Kullandığım ve memnun kaldığım bir ürün.

Her zaman diğer balıklarin avi denk gelmeyeceğinden sebepleri de sıralayım :)

İstavrit içinde düşük grama inme ve hissiyat olanağı tanıyacaktır. Hatta; ortalama altı olan fujin 0.05 mm ip ile 0.8 ler seviyesinde de çok sağır kalmıyor.

Makine olarak suya giriyorum vs. diyorsanız fuegoda olabilir ama önerininde bir tık üstü değeri var. Fakat; magsealed özelliği benim gibi sakarsaniz, işinizi görür :) ek olarak; daiwa tarafında yetkili servis vs. işleri çok ciddi problem yaşatabiliyor. Tanıdık bir bayiden almakta fayda var. Legalis kamışı 3 kez kırdım, ( kendi avelligim, kamış taş gibi ) önceki yaşadığım şehirde bayi bir arkadaşım sağ olsun, 3 kez getirtti. Yoksa çöp olmuştu:)

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
FG gibi düğümlerde başıma hiç gelmemişti ama eskiden 1 kulaçlık leaderime biraz hatalı bağladığım Albright düğümü benzer durumu misina kopmasıylq yaşattı ama neyseki pahalı sahte değildi. Tabii LRF kamışı ekstra hassas olabileceğinden iş sadece misina ve sahteye de kalmayabilir.. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim takımı dizerkenki tam olmayan bilgilerimi doldurmuş oldunuz. Engin tecrübenizden bilgi paylaştığınız için sağ olun. İyi avlar dilerim Erdem bey.
Teşekkür ederim. Zamanında iyi kötü bir çok tecrübeye sahip olduk o zamanlar hayat bu kadar pahalı değildi hatamızın bedelini ödeyebiliyorduk. Şimdi yaşadıklarımızdan dersler çıkarıp bu işe yeni gönül vermiş hobidaşlara aktarmaya çalışıyorum ki benzer sorunları yaşamasınlar ekipman çok pahalı yerine koyamayabilirler diye. Ne kadar bu işin okulunu da okusam her gün yeni birşeyler öğreniyorum tecrübe ediyorum.

Gorkembjk

Aktif Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Erdem abiye ek olarak; legalis 1-10 da olabilir. Kullandığım ve memnun kaldığım bir ürün.

Her zaman diğer balıklarin avi denk gelmeyeceğinden sebepleri de sıralayım :)

İstavrit içinde düşük grama inme ve hissiyat olanağı tanıyacaktır. Hatta; ortalama altı olan fujin 0.05 mm ip ile 0.8 ler seviyesinde de çok sağır kalmıyor.

Makine olarak suya giriyorum vs. diyorsanız fuegoda olabilir ama önerininde bir tık üstü değeri var. Fakat; magsealed özelliği benim gibi sakarsaniz, işinizi görür :) ek olarak; daiwa tarafında yetkili servis vs. işleri çok ciddi problem yaşatabiliyor. Tanıdık bir bayiden almakta fayda var. Legalis kamışı 3 kez kırdım, ( kendi avelligim, kamış taş gibi ) önceki yaşadığım şehirde bayi bir arkadaşım sağ olsun, 3 kez getirtti. Yoksa çöp olmuştu:)
Hocam yanlış anlamayın da fujin 0.05 dediginiz ip en az 0.11 mm falandır gerçek değer olarak kamışı da daha önce denemiştim bu kombinasyonla nasıl 0.8 gramdan memnun kalabiliyorsunuz bilmiyorum ben 0.2-3 aji do kamış 0.2 pe sunline ip ile 0.8 gram hissiyatını begenmedim bunu şunun için yazıyorum ki bu hissiyat konusu gerçekten kisiye göre çok çok değişiyor. O yüzden hissiyatla ilgili yorumları artık tamamen kişişel olarak görüp ona göre tercih yapmıyorum çünkü kişilere göre cok degisiyor.

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Hocam yanlış anlamayın da fujin 0.05 dediginiz ip en az 0.11 mm falandır gerçek değer olarak kamışı da daha önce denemiştim bu kombinasyonla nasıl 0.8 gramdan memnun kalabiliyorsunuz bilmiyorum ben 0.2-3 aji do kamış 0.2 pe sunline ip ile 0.8 gram hissiyatını begenmedim bunu şunun için yazıyorum ki bu hissiyat konusu gerçekten kisiye göre çok çok değişiyor. O yüzden hissiyatla ilgili yorumları artık tamamen kişişel olarak görüp ona göre tercih yapmıyorum çünkü kişilere göre cok degisiyor.
Arkadaş bütçe dahilinde alınabilecek hissiyatı iş görebilecek ürünü önermiş. Sizin gibi spesifik avlar icin ekipman arasaydı ve bütçesi daha fazla olsaydı tabi ki o iş için uygun spesifik ürünler önerilebilir. Buradaki amaç belli bir bütçeyle genele hitap eden üzmeyecek bir takım toplayabilmek. Tabi ki hissiyat kişeye göre değişir. Herkeste 7-8 takım kuracak bütçe ve zaman yok. Amaç hem istavrit tutabilsin hissedebilsin vuruşları, hem de levrek, eşkina, mırmır tutabilsin. İstavrit tutarken odun gibi hissiz kamış olmasın levrek tutarken de çıt kırıldım olmasın. Amaç sadece istavrit olsa ipi Türkiye den almak yerine Japonya dan gerçek Aji ipi getirmesini de öneririz.

Gorkembjk

Aktif Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Arkadaş bütçe dahilinde alınabilecek hissiyatı iş görebilecek ürünü önermiş. Sizin gibi spesifik avlar icin ekipman arasaydı ve bütçesi daha fazla olsaydı tabi ki o iş için uygun spesifik ürünler önerilebilir. Buradaki amaç belli bir bütçeyle genele hitap eden üzmeyecek bir takım toplayabilmek. Tabi ki hissiyat kişeye göre değişir. Herkeste 7-8 takım kuracak bütçe ve zaman yok. Amaç hem istavrit tutabilsin hissedebilsin vuruşları, hem de levrek, eşkina, mırmır tutabilsin. İstavrit tutarken odun gibi hissiz kamış olmasın levrek tutarken de çıt kırıldım olmasın. Amaç sadece istavrit olsa ipi Türkiye den almak yerine Japonya dan gerçek Aji ipi getirmesini de öneririz.
Ben arkadaşa öneride bulunmadım bazen facebookta da görüyorum da insanlar 1-12 kamışlarla işte 1 gramda muazzam hissiyat var vs diye anlatıyorlar genel olarak bu hissiyat konusunda muazzam farklı yorumlar var. İlerde de burayı okuyan arkadaşlar olursa diye uyarı anlamında yazdım benim bi hissiyat takıntım var ama 1-10 1-12 kamislarla da bu yorumları okuyupta alacak insanlar olursa hayal kırıklığı yaşayabilirler.

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Ben arkadaşa öneride bulunmadım bazen facebookta da görüyorum da insanlar 1-12 kamışlarla işte 1 gramda muazzam hissiyat var vs diye anlatıyorlar genel olarak bu hissiyat konusunda muazzam farklı yorumlar var. İlerde de burayı okuyan arkadaşlar olursa diye uyarı anlamında yazdım benim bi hissiyat takıntım var ama 1-10 1-12 kamislarla da bu yorumları okuyupta alacak insanlar olursa hayal kırıklığı yaşayabilirler.
Hayal kırıklığı yaşamazlar çünkü onlarda farkındadır geniş atar aralığında ki kamışların multiple orgasm edecek şekilde bir zevk keyif vermeyeceklerinin. Zaten geniş atarlı kamış arayan hem aji hem de mebaru avları yapabilsin günü kurtarsın 2-3 kamış götürmesin pratik olsun kafasında olduğu için hayal kırıklığı olmaz. Sadece aji avı yapacak olan kişilerde belli bir tecrübeye gelmiş kişilerdir. Ne aradıklarını bilirler soru sorarken de detaylı bir şekilde sorarlar önden bir araştırma yapmışlardır. Hassas oldukları noktaları belirtip ona göre destek isterler. Ben mesela Aji kamışıma 0,10mm misina ile kullanırım ip kullanmam mesela. Sadece bu av için Daiwa Crossfire makinemde 0,10mm misina sarılıdır. İpten çok daha fazla keyif verir.

Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Hissiyat bence kamışta bir özel etken olmamalı çünkü herhangi bir esneklikte olan rasgele birboltayı tutmasını bilirsen yine aynı zevki aynı titreşimleri hissedebilirsin bana kalırsa. Biraz tecrübe, biraz el alışkanlığı ve biraz duyarlılıkla hallolacak iş diyorum deneyimlerime göre. İstavrit gibi balıklar meramda var ama onlar için ekstra hassasiyet ya da atış erimi pek önemli değil benim için şuanlık. Elimde küçücük 5-8gr zargana topuna takılı silikonlu çaparili takım var. Asıl hedefim levrek/eşkina/mırmır tarzı balıklar olucak tabi diğerlerine de kapım açık.

Aaa54

Aktif Üye
Adı
Ahmet
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Selamlar başkan,

Tabiki haklısın ama Piyasada daha yüksek fiyatlara satılan 0.06 iplere göre daha ince formda, ayrıca legalis 0.8 gramda memnun kaldım demedim çok sağır kalmıyor dedim, 0.06 jb ya da kairiki ile kullanımda 1 gram bile sağır kalıyor. Fakat; 200-300 liralara alınabilecek, muadil iplere göre hissiyatı daha yüksek olduğu düşüncesindeyim. Kaldı ki arkadaşımızın Max bütçesi 4-5 k bandında ve kalite ipler en son 2k seviyesindeydi :) bence başlangıç ve orta segment için hissiyat bakımından yeterli olacaktır.

Ben raijin kamış ile fujin ip 0.5 gram mesela çok sağır değil, muazzam hissiyat vermese de en alt atarinda aksiyonunu hissediyor ve rahat avlanabiliyorum. Gramaj yükseldikçe hissiyat da pruzsuzlesiyor :)

Kısaca tabiki haklısın ama bahssetigin kalite iplerde neredeyse onerdigimiz set paralarina geliyor ve başlangıç seviyesinde uygun fiyata işlerini görecek bir setleri olacak, ustalasinca olayı cozunce hem ip değişim süresi yaklasir ve daha iyi neler olur olayını cozerler :) av bayilerine gitseler, 0.08 kairiki vb. öneride bulunuyorlar ve yeni baslayan kişi zevk almıyor, balık almakta güçlük yaşayabiliyor. Bu tarz bir başlangıç ile istavrit de zevk yaşatacak ve mebaruyu da deneyebilecekler.

Gorkembjk

Aktif Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hissiyat bence kamışta bir özel etken olmamalı çünkü herhangi bir esneklikte olan rasgele birboltayı tutmasını bilirsen yine aynı zevki aynı titreşimleri hissedebilirsin bana kalırsa. Biraz tecrübe, biraz el alışkanlığı ve biraz duyarlılıkla hallolacak iş diyorum deneyimlerime göre. İstavrit gibi balıklar meramda var ama onlar için ekstra hassasiyet ya da atış erimi pek önemli değil benim için şuanlık. Elimde küçücük 5-8gr zargana topuna takılı silikonlu çaparili takım var. Asıl hedefim levrek/eşkina/mırmır tarzı balıklar olucak tabi diğerlerine de kapım açık.
Ben size aslinda forumdaki 2. El bolumundeki @doktor sag birakmayan sattigi crazee ajimeba 1-8 kamisi onerirdim ama ust atari 10-14 gibi dusunuyorsunuz sanirim. Bir de akif abinin onerdigi kudos rock fish 1-14 te size uygun gibi

Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Teşekkür ederim. Zamanında iyi kötü bir çok tecrübeye sahip olduk o zamanlar hayat bu kadar pahalı değildi hatamızın bedelini ödeyebiliyorduk. Şimdi yaşadıklarımızdan dersler çıkarıp bu işe yeni gönül vermiş hobidaşlara aktarmaya çalışıyorum ki benzer sorunları yaşamasınlar ekipman çok pahalı yerine koyamayabilirler diye. Ne kadar bu işin okulunu da okusam her gün yeni birşeyler öğreniyorum tecrübe ediyorum.
Maalesef ki durum böyle. Çok önceden dahi değil hiç yoktan 5 sene öncesi rahat bile kalıyor şu anki duruma. Ecnebilerin balıkçı evleri ve balıkçı evlerinde her türlü siklette UL L US S HS SURF diye sıraladığı olta takımları çanta dolusu yemleri var biz bir tanesini alırken ekstra ter akıtıyoruz.. Ayrıca gözüme takıldı, bu işin okulu nasıl oluyor efendim? Mecazi mi dediniz sahi mi? Sürücü kursu, denizcilik kursu gibi bir eğitim disiplini mi? Vallahi ilk defa duydum benim bildiğim normalde bu hobi babadan dededen aktarılan, ahiliğin usta-çırak ilişkisi gibi küçük yaştan belirli tekniklerin öğretildiği bir hobi.