Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf Takım Kombinasyonu

Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Erdem abiye ek olarak; legalis 1-10 da olabilir. Kullandığım ve memnun kaldığım bir ürün.

Her zaman diğer balıklarin avi denk gelmeyeceğinden sebepleri de sıralayım :)

İstavrit içinde düşük grama inme ve hissiyat olanağı tanıyacaktır. Hatta; ortalama altı olan fujin 0.05 mm ip ile 0.8 ler seviyesinde de çok sağır kalmıyor.

Makine olarak suya giriyorum vs. diyorsanız fuegoda olabilir ama önerininde bir tık üstü değeri var. Fakat; magsealed özelliği benim gibi sakarsaniz, işinizi görür :) ek olarak; daiwa tarafında yetkili servis vs. işleri çok ciddi problem yaşatabiliyor. Tanıdık bir bayiden almakta fayda var. Legalis kamışı 3 kez kırdım, ( kendi avelligim, kamış taş gibi ) önceki yaşadığım şehirde bayi bir arkadaşım sağ olsun, 3 kez getirtti. Yoksa çöp olmuştu:)
Suya girmek için giysim var. Ancak suya girme işini burada sadece levrekle kullanabilirim ama malum Marmara'da levrek için çok yüksek ihtimal lodosa ihtiyacınız var. Marmara'da su ya çarşafımsı kırılan dalgalarla oluyor deli dumrul lodoslarla. Arası pek olmuyor. Dize kadar girsem bile 0.5m dalgaların egemen olduğu bir suda kıyı şekli yüzünden ansızın 1metrelik dalgayla uğraşsız abdest almam olası. Çok şükür su atmalı bir makineye ihtiyacım yok. Tavsiye için sağ olun efendim.

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Maalesef ki durum böyle. Çok önceden dahi değil hiç yoktan 5 sene öncesi rahat bile kalıyor şu anki duruma. Ecnebilerin balıkçı evleri ve balıkçı evlerinde her türlü siklette UL L US S HS SURF diye sıraladığı olta takımları çanta dolusu yemleri var biz bir tanesini alırken ekstra ter akıtıyoruz.. Ayrıca gözüme takıldı, bu işin okulu nasıl oluyor efendim? Mecazi mi dediniz sahi mi? Sürücü kursu, denizcilik kursu gibi bir eğitim disiplini mi? Vallahi ilk defa duydum benim bildiğim normalde bu hobi babadan dededen aktarılan, ahiliğin usta-çırak ilişkisi gibi küçük yaştan belirli tekniklerin öğretildiği bir hobi.
Ben 1995-2002 yılları arasında lise ve iki yılda üniversiteyi de su ürünleri okudum. Su Ürünleri Teknikeriyim. Çeşitli av teknikleri, yetiştiricilik konusunda, ayrıca balık hastalıkları ve su analizi konusunda labaratuar eğitimleri aldım. Zamanında japon eğitimciler gelir ülkelerindeki yetiştiricilik ve avlanma teknikleri konusunda brifingler verirlerdi. Okulda öğrendiklerim ile av tecrübelerimi birleştirip günümüze uyarlıyorum.

Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Ben size aslinda forumdaki 2. El bolumundeki @doktor sag birakmayan sattigi crazee ajimeba 1-8 kamisi onerirdim ama ust atari 10-14 gibi dusunuyorsunuz sanirim. Bir de akif abinin onerdigi kudos rock fish 1-14 te size uygun gibi
Üst atar bi tık önemli çünkü spinde atma şansımın olmadığı ve atış erimine ihtiyacı olan 8-10grlık popper sahtelerim var. Mecbur üst sınıt 12-14 gezecek. Alt sınıra o kadar fazla detayım yok fakat abartı da olması yanlış olur çünkü hedefimdeki dip balıkları kurt dışı yemlere tok. Hiç yoktan 2 3gr orta boyut jigheadleri belli bir mesafeye göndersin yeterli. Kudos Rock Fish ben de gördüm ama emin olamadım ilk biraz da bayilere bizzat gidip elimle dokunup anlayabilmem gereken kamışlardan. İlginiz için sağ olun

Gorkembjk

Aktif Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Selamlar başkan,

Tabiki haklısın ama Piyasada daha yüksek fiyatlara satılan 0.06 iplere göre daha ince formda, ayrıca legalis 0.8 gramda memnun kaldım demedim çok sağır kalmıyor dedim, 0.06 jb ya da kairiki ile kullanımda 1 gram bile sağır kalıyor. Fakat; 200-300 liralara alınabilecek, muadil iplere göre hissiyatı daha yüksek olduğu düşüncesindeyim. Kaldı ki arkadaşımızın Max bütçesi 4-5 k bandında ve kalite ipler en son 2k seviyesindeydi :) bence başlangıç ve orta segment için hissiyat bakımından yeterli olacaktır.

Ben raijin kamış ile fujin ip 0.5 gram mesela çok sağır değil, muazzam hissiyat vermese de en alt atarinda aksiyonunu hissediyor ve rahat avlanabiliyorum. Gramaj yükseldikçe hissiyat da pruzsuzlesiyor :)

Kısaca tabiki haklısın ama bahssetigin kalite iplerde neredeyse onerdigimiz set paralarina geliyor ve başlangıç seviyesinde uygun fiyata işlerini görecek bir setleri olacak, ustalasinca olayı cozunce hem ip değişim süresi yaklasir ve daha iyi neler olur olayını cozerler :) av bayilerine gitseler, 0.08 kairiki vb. öneride bulunuyorlar ve yeni baslayan kişi zevk almıyor, balık almakta güçlük yaşayabiliyor. Bu tarz bir başlangıç ile istavrit de zevk yaşatacak ve mebaruyu da deneyebilecekler.
Hocam fiyatlar uçtu gitti zaten ben sadece hissiyat iyi geliyor mu gercekten diye sormak istemistim cunku diyorum bazen ben de mi problem var😀 b
Selamlar başkan,

Tabiki haklısın ama Piyasada daha yüksek fiyatlara satılan 0.06 iplere göre daha ince formda, ayrıca legalis 0.8 gramda memnun kaldım demedim çok sağır kalmıyor dedim, 0.06 jb ya da kairiki ile kullanımda 1 gram bile sağır kalıyor. Fakat; 200-300 liralara alınabilecek, muadil iplere göre hissiyatı daha yüksek olduğu düşüncesindeyim. Kaldı ki arkadaşımızın Max bütçesi 4-5 k bandında ve kalite ipler en son 2k seviyesindeydi :) bence başlangıç ve orta segment için hissiyat bakımından yeterli olacaktır.

Ben raijin kamış ile fujin ip 0.5 gram mesela çok sağır değil, muazzam hissiyat vermese de en alt atarinda aksiyonunu hissediyor ve rahat avlanabiliyorum. Gramaj yükseldikçe hissiyat da pruzsuzlesiyor :)

Kısaca tabiki haklısın ama bahssetigin kalite iplerde neredeyse onerdigimiz set paralarina geliyor ve başlangıç seviyesinde uygun fiyata işlerini görecek bir setleri olacak, ustalasinca olayı cozunce hem ip değişim süresi yaklasir ve daha iyi neler olur olayını cozerler :) av bayilerine gitseler, 0.08 kairiki vb. öneride bulunuyorlar ve yeni baslayan kişi zevk almıyor, balık almakta güçlük yaşayabiliyor. Bu tarz bir başlangıç ile istavrit de zevk yaşatacak ve mebaruyu da deneyebilecekler.
Hocam fiyatlar zaten uctu gitti. Kullandiginiz ipi de kullanan arkadaslar oldu piyasadaki diger iplere gore daha ince ve fp ürünü oldugunu biliyorum. 0.8 icin sagir degil dediniz ona da dikkat ettim. Burda ben aslinda sizi degil kendimi sorgulamak istedim🙂 cunku dedigim gibi facebookta da bazen kendinden cok emin iddiali hissiyat yorumlari goruyorum sizin gibi sagir degil demiyolar. Crostage icin arkadasim 0.6 gramlarda iyi diyip av yaparken ben 1.25 gram altinda cok tat alamiyorum. Yine mesela raajin icin guvendigim bazi arkadaslar 2 gram altinda cok kotu diyolar aksine siz cok memnunsunuz. Burda size sorma amacim kendimde mi problem var demekti acikcasi yoksa ne yargilama amacli ne seti ne ipi elestirme amacli yazdim. Bu hissiyat ve boy meselesi gercekten cok kisisel bunu iyice anladim yorumlara takilmadan kendimiz denemeliyiz demekki.

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Üst atar bi tık önemli çünkü spinde atma şansımın olmadığı ve atış erimine ihtiyacı olan 8-10grlık popper sahtelerim var. Mecbur üst sınıt 12-14 gezecek. Alt sınıra o kadar fazla detayım yok fakat abartı da olması yanlış olur çünkü hedefimdeki dip balıkları kurt dışı yemlere tok. Hiç yoktan 2 3gr orta boyut jigheadleri belli bir mesafeye göndersin yeterli. Kudos Rock Fish ben de gördüm ama emin olamadım ilk biraz da bayilere bizzat gidip elimle dokunup anlayabilmem gereken kamışlardan. İlginiz için sağ olun
Kudos Rock Fishing de var bende 1-14 fiyatını sonuna kadar hak eden bi kamış fakat solid uçlu olduğundan 8 gram sonrası sert sahtelerde size yumuşak gelebilir.

Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Hayal kırıklığı yaşamazlar çünkü onlarda farkındadır geniş atar aralığında ki kamışların multiple orgasm edecek şekilde bir zevk keyif vermeyeceklerinin. Zaten geniş atarlı kamış arayan hem aji hem de mebaru avları yapabilsin günü kurtarsın 2-3 kamış götürmesin pratik olsun kafasında olduğu için hayal kırıklığı olmaz. Sadece aji avı yapacak olan kişilerde belli bir tecrübeye gelmiş kişilerdir. Ne aradıklarını bilirler soru sorarken de detaylı bir şekilde sorarlar önden bir araştırma yapmışlardır. Hassas oldukları noktaları belirtip ona göre destek isterler. Ben mesela Aji kamışıma 0,10mm misina ile kullanırım ip kullanmam mesela. Sadece bu av için Daiwa Crossfire makinemde 0,10mm misina sarılıdır. İpten çok daha fazla keyif verir.
Aji gibi ekstra hassas disiplinler iyidir güzeldir ama ispari faciası yaşayan çok arkadaş gördüm bu meralarda. İstavritin dolu olduğu kıyılardan değil ama hiç yoktan bulunuyor ve çapariyle 2 3 uzak atışta 5 6 tane geliyor. Fazla aldırış etmeyin istavrit av konusuna. Daha çok jigheadle minik silikon ve hanfish zıpır türevleri karidesi andıran minik dip yemleri ve küçük jigler ile avlanmayı düşünüyorum. Meramda eşkina ve mırmır var boldan boldan ama sadece yemli ile alabiliyorum malum spinning yemlerim arasındaki 13cmlik boru gibi sahteyi istemiyorlar ben de sırf ekstra eğlenceli olur diye ve sahteyle alabileceğim balık skalasını genişletir diye atar aralığı 2-12 olacak bir kamış yeterli gibime geliyor. Özel sikletlere pek kafa yormayın bu konuya mahsus. Birkaç ay içinde Koreye gitmeyi planlıyorum ve orada aji pek ünlüdür liman arkalarında. Oradan 0.4-3 gr kürdan gibi kamışlar alabilirim ucuza gelcek şekilde. Gittiğimde böyle hafif sikletleri denersem ve onun harici oraya uygun sahtelerle deneme yapıp av çıkarabilirsem rapor atmayı da düşünüyorum.

Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Kudos Rock Fishing de var bende 1-14 fiyatını sonuna kadar hak eden bi kamış fakat solid uçlu olduğundan 8 gram sonrası sert sahtelerde size yumuşak gelebilir.
8 gram altı sahteler mi yani? Öneriyorsanız onu da alabilmem güzel olabilir.

Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Ben 1995-2002 yılları arasında lise ve iki yılda üniversiteyi de su ürünleri okudum. Su Ürünleri Teknikeriyim. Çeşitli av teknikleri, yetiştiricilik konusunda, ayrıca balık hastalıkları ve su analizi konusunda labaratuar eğitimleri aldım. Zamanında japon eğitimciler gelir ülkelerindeki yetiştiricilik ve avlanma teknikleri konusunda brifingler verirlerdi. Okulda öğrendiklerim ile av tecrübelerimi birleştirip günümüze uyarlıyorum.
Oo bayağı iyi bir detay bana kalırsa. Balıkçılık işinin ucu bucağı yoktur ama bayağı bilgi kazandırmıştır sanıyorum. Forumda olduğunuz için mutluluk duyuyoruz Erdem bey.

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
8 gram altı sahteler mi yani? Öneriyorsanız onu da alabilmem güzel olabilir.
3-8 gram sahtelerde gayet iyi performansı var. 8 gram üstünde aksiyon vermek isterseniz solid uç olduğundan 45cm verdiğiniz jerk sahteyi 15-20cm aksiyon verir. %50 bir enerji kaybı ile sahteye aksiyon gider. Ben bu kamışla 7,5 gram vibrasyon ile geçen sene 39 adet sarıkanat avladım + 1 tanede iri uskumru bonusu oldu. Benim vazgeçilmezim. Her avıma bu kamışla giderim, birde yanına aji modelini aldım 0,5-5gr iki adet kamışla işi bitiriyorum. Bende bir çok ünlü markaların ekipmanları olmasına rağmen Kudos ile gidiyorum avlara elim hep ona gidiyo. Sizin işinizi görecekse alabilirsniz tabiki.

Kan Grubu
AB Rh Pozitif
3-8 gram sahtelerde gayet iyi performansı var. 8 gram üstünde aksiyon vermek isterseniz solid uç olduğundan 45cm verdiğiniz jerk sahteyi 15-20cm aksiyon verir. %50 bir enerji kaybı ile sahteye aksiyon gider. Ben bu kamışla 7,5 gram vibrasyon ile geçen sene 39 adet sarıkanat avladım + 1 tanede iri uskumru bonusu oldu. Benim vazgeçilmezim. Her avıma bu kamışla giderim, birde yanına aji modelini aldım 0,5-5gr iki adet kamışla işi bitiriyorum. Bende bir çok ünlü markaların ekipmanları olmasına rağmen Kudos ile gidiyorum avlara elim hep ona gidiyo. Sizin işinizi görecekse alabilirsniz tabiki.
Cevabınızın altında bulunan minik biyografimsi alandan da görebildiğim üzere kullanıyorsunuz sanırım. Çevremden duyduğum oldu ama ben hep yemliyle büyüdüğümden atçek markaları olarak Daiwa Shimano Savagear Major Craft Okuma ve türevleri ile sınırlı bilgim var. Kudos hiç duymadım ama öneriyorsanız onu da alabilirim çünkü asıl odağım silikon yemlerde ve baby/micro-jiglerde olacak. Aynı kamış ile beraber konunun başlarında belirtmiş olduğunuz Daiwa Ninja 18 LT 1000lik makine kullanırsam uyumlu olur mu sizce? Kışın burada sarıkanat lüfer mevcut ama nedense oltama hiç alamadım boğaz harici.