Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mantarlı Hırsız Takımı Tartışalım

muratkebir

Aktif Üye
Adı
Murat Kebir
Değerli ustalar ben hırsız takımın 2 iğne ile yapılması kanaatindeyim sebebi yemin takılırken yıpranmaması dır, %70 ustalarımız hırsıza yem takarken benim gibi 3 iğne ile yemi şekilsiz takıyor ama 2 iğnede yem kalem gibi duruyor.

Mert Yılmaz

Daimi Üye
Adı
Mert Yılmaz
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben yemin büyüklüğüne göre iğne sayısını ayarlıyorum fakat genelde 2 kullanıyorum bende.

night fisher

Daimi Üye
Adı
fatih h
Ben,hiçbir şekilde düzgün takamadım şu istavriti(yaprak).Hiç beğenmeden attığım yeme balık vuruncada,umutsuzluğun verdiği gevşeklikle balığıda kaçırıyorum zaten.Zarganalı uzun olta kullanırken,iş değişiyor,üç iğneli takımı öyle işliyorumki balığa,lüfer olsam dalacağım gibi geliyor:):):)

Adı
Murat BAŞKAYA
2 numara iğne 2 li hırsızlı 3 numara iğne yem küçükse 2 li Büyükse 3 lü 4 no iğne 3 lü hırsızlı bağlıyorum genelde.

Takımı bağlarken kevlar ip yada ince misinadan çiftli bağlarsan yemde bozulma olmuyor. Tavsiye ederim.

lost_zombie

Daimi Üye
Adı
Nejat BİLECEN
Kan Grubu
A Rh Negatif
3lüde olsun 2lide, isterse 4lü olsun zırh gibi takarım yemi yeterki taze olsun yem, :cool:

B

blacksea

Misafir
Mantarlı takımda 3 iğnenin kullanım amacı balığın yakalandıktan sonra kaçmasını önlemek içindir.2 iğneli takımlarda yem rahat takılır fakat balığın kurtulma şansı yüksektir.Balık kovaya girene kadar balık tuttum diyemezsin.Çoğu arkadaşımızın en şikayet ettiği konudur aslında tutulan balığın oltadan kurtulması.

muratkebir

Aktif Üye
Adı
Murat Kebir
Şahsi fikrim 2 iğneli hırsız takımda 1. iğne yemi tutmaya 2. iğne balığı almaya yarıyor , 3 iğneli takımda 2. iğne hep yemi bozan oluyor.

tabii üsküdardan avlanan yaşlı bir ustamın sarıkanat'ı çekerken gördüğüm 5 iğneli takımı beni alt üst etmedi değil :D Düşünün yemin her yerinde iğne vardı.

özcan bolat

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN BOLAT
Kan Grubu
O Rh Pozitif
5 iğneli takıma pek şaşırmadım çünkü bende kendi bağladığım takımlarda her zaman abartıyorum bu yüzden zihni sinir takımlarım boldur // ben mantarlı takımı 2 li /3 lü duruma göre kullanırım ,peki 3lü iğne takabilirmiyiz rapala arkasında olan varya .*gerçi yemde ki albeniyi azaltacaktır ama aksiyon salınım falan

öncü

Aktif Üye
Adı
Ömer ÖNCÜ
Yemi fleto çıkarmasıda çok önemli bir unsur bence düzgün çıkartılan yem düzgün takıldığı takdirde birde taze ise tadından yenmez:) birde benimde tercihim 3 iğneli takım mantar boyutununda önemi var bence büyük mantar balığı ürkütebilir diye düşünüyorum orta boy mantar ideal bence.

forkill96

Daimi Üye
Adı
Burak özdayı
merhaba birşey soracaktım bu ıstavrıtlerı takarken elımızın kokusunungeçmemesi için eldiven taksam bir faydası olur mu acaba?