ben hala takımlarını hazır alan bir acemi olarak ,çok az kaldı yakında bağlamaya başlayacağım, bu husutaki tecrübe ve görüşlerim şöyle;
yeri gelmişken yaprak yem takmayı bilmeyenler için şurda güzel bir video var
Hırsızlı İğneye Fileto Yem Takma - Video
benim tercihim çengelköyden aldığım ve ahmet abinin "örümcek" iple bağladığı 3 lü hazır takımlar. kendisinede söyledim beni hiç üzmediler. ama balığın yoğun olduğu günlerde garanti 3-4 tanesi balığın ağzında kalıyor. herhalde o dişlere dayanabilecek bir misina yoktur diye düşünüyorum çift kat, 3 kat kesip atıyor namussuz. usanıp çelik takım kullanmayı denedim ama ,ahmet abininde dediği gibi, çok kullanışlı değiller. vazgeçtim gene iplilere döndüm. çiftkat misinaya göre yemi takarken ben daha rahat ediyorum.
ikili takım ben hiç kullanmadım ama kullanan ve memnun olan usta olduğunu düşündüğüm bir balıkçı arkadaşım var. kendisi etraftan kopan iğneleri toplar kafasına göre 3 lü 2 li takımlar yapar bu karışık iğnelerden. banada geçen bir tane verdi kullanmam için 3 lü bir takımdı 1.iğne diğerlerine göre daha küçük idi. 3 atışta 3 balık aldım 4. de dibe taktım koptu gerçekten üzüldüm. bide neyapar eder şişe mantarı ile ile yapar takımlarını, çok saygı duyarım. yine kendisinden öğrendiğim nev-i şahsına münhasır bir yem takma şekli de var. özellikle bayat yem olduğunda gerçekten çok işte yaradığını düşünüyorum. yem hem çok düzgün duruyor hemde sağlam oluyor. belki bir video hazırlar sizlerlede paylaşırım. ama ben ne zaman onun gibi yemleri taksam çok yem kestiriyorum bende klasik yöntem ile kendisinden öğrendiğim metodu birleştirip kendimce yeni bir yöntem geliştirdim fena da çalışmıyor.
ben 3 lü iğneyi yeme konumlandırırken 1. iğneyi yemin kuyruk tarafında ortada ,sanırım balığın denge çizgisi olan sert kabuklu bölgeden , 2 v 3. iğneleri yemin sırt ve karın tarına tarafına doğru takıyorum. hem yemin düzgün durması hemde balığın yemi ısırırken iğneye denk gelme şansını arttırmaya çalışıyorum. yinede kafamın basmadığı şey nasıl oluyorda o yem ortadan ikiyi ayrılmış çıkıyor aklım ermiyor vallaha
bu balık sizce yeme nasıl saldırıyor? ben çok merak ediyorum?
benim gözlemim mesela küçük balıklar sanki yeme daha sert saldırıyor. olta gümm diye bi inip kalkıyor bi heycan tasmalıyorsunuz karşınızda bir adet yaprak salınıyor ortanın ucunda. yine küçük balıklarda daha çok gördüğüm kamışın ucu bolaşıyor yine tasmalıyorsunuz yine yaprak. bu gergin kamışın ucunun boşalması neye işaret? balık yemi yutup 150 gr kurşunuda peşine takıp yüzdürmeye mi başlıyor?
sevgiler saygılar.