Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mantarlı Hırsız Takımı Tartışalım

lost_zombie

Daimi Üye
Adı
Nejat BİLECEN
Kan Grubu
A Rh Negatif
1 saat önce denediğim bir yöntemi anlatıyorum,

2 iğneli mantarlı hırsız takıma, 2 adet istavrit filetoyu birbirine yapıştırıp yem yaptım yanımdaki abinin şaşkın bakışları arasında 5 sarıkanat ve 2 çinekopu aldım evime döndüm.

Deneyin, artık tek parça filetoya HAYIR. :D

biten yem olsun
iki adet fletoyu yapıştırırsan düzgün takamazsın yem suya girdimi top gibi olur, yemi kuyruktan omurgasını kesmeden kafaya kadar biryüzünü sonra diğer yüzünü aynı şekilde kesersim aradaki kılçığı omurgayı alırsın ve gözelce iğnelerine takarsın ve bu yeme şakşaklı yem dersin genelde iri balık alırsın Avın için tebrikler inşallah mideye indirmeden resimlemişsindir resimlerinide görmek isteriz.

Şemsipaşalı

Aktif Üye
Adı
NİHAT SONGÜN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Cerrahi eldiven her yemtakmada değişecekse olabilir. Ama oda zor herkese fletokeserken balığın apandistini aldıgını sanar. Adın balıkcerrahına çıkar.
Ayrıca benim sormaok istediğim hırsızlı takımı ip misina ile yapabilirmiyiz balık kesmesin diye. Yaparsakta kaç numara kullanalım
Ben yaptım oldu İbrahim hoca 0,22 ip misina tek kat aksiyonu daha iyi oluyor misinaya göre mantardan sonra da sağlı sollu iki tane iğne var yemin yanlarından işliyorum iğnleri 2-3 ml üst üste gelecek şekilde bağladım yemi ısıran balık kurtulamıyor geçen hafta tek yemle iki tane aldım şimdilik işe yarıyor bakalım zamnla daha iyisi olacakmı;)

cogito74

Aktif Üye
Adı
ibrahim d*km*n
Ben yaptım oldu İbrahim hoca 0,22 ip misina tek kat aksiyonu daha iyi oluyor misinaya göre mantardan sonra da sağlı sollu iki tane iğne var yemin yanlarından işliyorum iğnleri 2-3 ml üst üste gelecek şekilde bağladım yemi ısıran balık kurtulamıyor geçen hafta tek yemle iki tane aldım şimdilik işe yarıyor bakalım zamnla daha iyisi olacakmı;)
Bende bugun oturdum yaptım elimde 0.10 numara ip misina vardı onu katlayıp 3 kat yapıp ördüm . Uzun palalı çeşitli boyda düz iğne ile denedim. Sonra kısa pala yuvarlak iğne farklı boylarda iğnelerle denedim ama hepsi ip misina ile. Daha önce edindiğim çelik teli ile yapılmış takımlar çok üzmüştü beni. Yanımdaki arkadaş misina takım ile 9 tane alırken ben 2 de kalmıştım.

Sanırım çinekopta kullanılan bu kısa pala yuvarlak mustad iğnelerle tasmaladıgımızda uzun düz palaya göre sert damagı , ağız içi olan lüfer familayasında iğnenin saplanması daha kolay oluyor. Ama bu kez kısa pala oldugu için iğneler arası metalin denk gelmedigği miisna kısmı daha uzun kalıyor ve balığın kesmesi daha kolay oluyor. İşte ip misina kullanmak burada anlamlı oluyor.yanılıyorsam yada kurdugum mantık yanlışsa düzeltirseniz sevinirim.
Bunun dışınfa elimdeki bu farklı takımlarla bakalım deneyip neler olacak. Teoride kısa saplı iğneler daha iyi iş yapar tasmalamada daha başarılı olacakmış gibi gelsede bana pratikteki karşılığını göreceğiz.

muratkebir

Aktif Üye
Adı
Murat Kebir
iki adet fletoyu yapıştırırsan düzgün takamazsın yem suya girdimi top gibi olur, yemi kuyruktan omurgasını kesmeden kafaya kadar biryüzünü sonra diğer yüzünü aynı şekilde kesersim aradaki kılçığı omurgayı alırsın ve gözelce iğnelerine takarsın ve bu yeme şakşaklı yem dersin genelde iri balık alırsın Avın için tebrikler inşallah mideye indirmeden resimlemişsindir resimlerinide görmek isteriz.
Değerli ustam haftaya cuma inşallah hem yemi nasıl taktığımı hemde kısmet olursa aldığım balıkların fotolarını çekip koyacağım çünkü daha benim gibi yem takan görmedim , filetoları çok ince kesiyorum o açıdan iğne takmada ufacık sıkıntı olmuyor.

Sizlerden öğrendiğim taze yeme balığın gelmesi , kendimden öğrendiğim balığın parlaklığı görmesi 2 filetoyu yanyana yapınca yem ayna gibi parlıyor.

OZAN IŞIK

Moderatör
Yönetici
Adı
OZAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İğneler birbirine bitişik değilse hiç denemeyin ip misinayı anında kesip atıyor, 4 kat da olsa dinlemiyor.. İğneler birbirine bitişikse zaten misinayı da kesemiyor yani hangisi size göre yeme daha iyi aksiyon veriyorsa onu tercih edin, benim tercihim ip misina daha bi cazibe katıyor yeme.. Ayrıca iğneler bitişik değilse çelik teli de denemeyin 0,30 falan kullanmıyorsanız onu da kesiyor tecrübeyle sabittir..

adil kaan

Aktif Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
ben hala takımlarını hazır alan bir acemi olarak ,çok az kaldı yakında bağlamaya başlayacağım, bu husutaki tecrübe ve görüşlerim şöyle;

yeri gelmişken yaprak yem takmayı bilmeyenler için şurda güzel bir video var Hırsızlı İğneye Fileto Yem Takma - Video

benim tercihim çengelköyden aldığım ve ahmet abinin "örümcek" iple bağladığı 3 lü hazır takımlar. kendisinede söyledim beni hiç üzmediler. ama balığın yoğun olduğu günlerde garanti 3-4 tanesi balığın ağzında kalıyor. herhalde o dişlere dayanabilecek bir misina yoktur diye düşünüyorum çift kat, 3 kat kesip atıyor namussuz. usanıp çelik takım kullanmayı denedim ama ,ahmet abininde dediği gibi, çok kullanışlı değiller. vazgeçtim gene iplilere döndüm. çiftkat misinaya göre yemi takarken ben daha rahat ediyorum.

ikili takım ben hiç kullanmadım ama kullanan ve memnun olan usta olduğunu düşündüğüm bir balıkçı arkadaşım var. kendisi etraftan kopan iğneleri toplar kafasına göre 3 lü 2 li takımlar yapar bu karışık iğnelerden. banada geçen bir tane verdi kullanmam için 3 lü bir takımdı 1.iğne diğerlerine göre daha küçük idi. 3 atışta 3 balık aldım 4. de dibe taktım koptu gerçekten üzüldüm. bide neyapar eder şişe mantarı ile ile yapar takımlarını, çok saygı duyarım. yine kendisinden öğrendiğim nev-i şahsına münhasır bir yem takma şekli de var. özellikle bayat yem olduğunda gerçekten çok işte yaradığını düşünüyorum. yem hem çok düzgün duruyor hemde sağlam oluyor. belki bir video hazırlar sizlerlede paylaşırım. ama ben ne zaman onun gibi yemleri taksam çok yem kestiriyorum bende klasik yöntem ile kendisinden öğrendiğim metodu birleştirip kendimce yeni bir yöntem geliştirdim fena da çalışmıyor.

ben 3 lü iğneyi yeme konumlandırırken 1. iğneyi yemin kuyruk tarafında ortada ,sanırım balığın denge çizgisi olan sert kabuklu bölgeden , 2 v 3. iğneleri yemin sırt ve karın tarına tarafına doğru takıyorum. hem yemin düzgün durması hemde balığın yemi ısırırken iğneye denk gelme şansını arttırmaya çalışıyorum. yinede kafamın basmadığı şey nasıl oluyorda o yem ortadan ikiyi ayrılmış çıkıyor aklım ermiyor vallaha :confused:

bu balık sizce yeme nasıl saldırıyor? ben çok merak ediyorum?

benim gözlemim mesela küçük balıklar sanki yeme daha sert saldırıyor. olta gümm diye bi inip kalkıyor bi heycan tasmalıyorsunuz karşınızda bir adet yaprak salınıyor ortanın ucunda. yine küçük balıklarda daha çok gördüğüm kamışın ucu bolaşıyor yine tasmalıyorsunuz yine yaprak. bu gergin kamışın ucunun boşalması neye işaret? balık yemi yutup 150 gr kurşunuda peşine takıp yüzdürmeye mi başlıyor?

sevgiler saygılar.