Marmara Balıkları Akvaryumu ( Minekop )

Şakası bir yana
Güzel olacak diye umut ediyorum senin akvaryum,
Bekletmen ve akvaryum suyunun toparlanması mantıklı 👍
😉

Ama sen balığı ihmal etme yinede 😉

Daha önce bunu yaptım, zaten deniz akvaryumu sahibiyim 1,5 yıl ispari, kum balığı, papaz balığı, horozbina baktım ayrıca domatez anemonu ve minare yengeci dediğimiz hermit yengeci de koymuştum . Kepçe ile yakaladığım gazoz kapağı kadar ispari 1,5 senede iki katına çıkmıştı.

Benim akvaryumumda yaklaşık sizin ölçülerde (100x50x60), bu ebatlar yetişkin ve büyük balıklar için hiç uygun değil. Yavru büyüklüğünde veya küçük türler koymak gerekiyor. Bunlar da olta ile değil büyük kepçe ile veya tuzak ile yakalanabiliyor.

Daha önce bunu yaptım, zaten deniz akvaryumu sahibiyim 1,5 yıl ispari, kum balığı, papaz balığı, horozbina baktım ayrıca domatez anemonu ve minare yengeci dediğimiz hermit yengeci de koymuştum . Kepçe ile yakaladığım gazoz kapağı kadar ispari 1,5 senede iki katına çıkmıştı.

Benim akvaryumumda yaklaşık sizin ölçülerde (100x50x60), bu ebatlar yetişkin ve büyük balıklar için hiç uygun değil. Yavru büyüklüğünde veya küçük türler koymak gerekiyor. Bunlar da olta ile değil büyük kepçe ile veya tuzak ile yakalanabiliyor.
Tecrübelerinizden baya bi faydalanacağız ozaman 🙂
Büyük balık koyunca nasıl sorunlar yaşıyorsunuz ?

Genellikle deniz akvaryumu hobisinde her santim balık büyüklüğüne 8 litre su hesaplanır.

Benim için büyük balık kavramı deniz akvaryumu için 10 cm nin üzerinde balık diyebilirim. mesela 250 litreli bir akvaryumda 7-8 cm lik 6 adet balık uzun bir süre tutulabilir.

Büyük balıklar için akvaryum tonluk olmadıkça yeterli gezinme alanı kalmıyor yada yukarıda yaptığımız hesaptan yola çıkarak sayısını arttıramıyoruz. Ama 4-5 santimlik ama sayıca ve turce daha fazla balik koyabilirsiniz.

Bu deniz akvaryumu konusu da derya deniz bir konudur bu arada.

Son düzenleme:
Back