Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mera & Yer Bilgisi Paylaşımı

Yaptığınız avlarla ilgili mera bilgisi paylaşmaya sıcak bakıyor musunuz?

• Kullanılan toplam oy
    108

mstfylcn

Üye
Merhaba Arkadaşlar,

Mera & Yer bilgisi paylaşımı için bir websitesi yapmayı planlıyorum. Bütün başlıklarda mera paylaşma / gizleme tartışmaları yaşandı, yaşanıyor, yaşanacaktır.

Bir arkadaşımız bir rapor paylaştığında, özellikle de fotoğraflı raporlarda, ilk sormak istediklerimiz;
- Yer neresi,
- Nasıl bir takım kullandın,
- Sabah, akşam? Av zamanı, gibi sorular.

Mera bilgisi paylaşmaya karşı olan arkadaşlarımız var, tabiki bu kendi tercihleri. Gerçerli ve haklı nedenleri de olabilir. Bunun aksine, yer bilgisi paylaşmaktan çekinmeyen arkadaşlarımız da var.

Dolayısıyla, bu ikinci gruba giren, belki ilk gruptan da fikrini değiştirecek kişilere yönelik, harita tabanlı bir websitesi yapmayı düşünüyorum. Harita üzerinde, fotoğraf, zaman, kullanılan takım, olta, makina, balık türü vs. bilgileri de içerecek şekilde. Bunu yapmanın elbette bir maliyeti olacak, hem para hem zaman.

Burada eğer destek olursanız bir kamuoyu yoklaması yapmak istiyorum.

Bu konuda önerileriniz ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum.

NOT: Anketin nerede çıkacağını bilmiyordum, en üstte çıkıyormuş, sayfanın en üstündeki ankete cevabınızı girer misiniz?

çağrıbey

Aktif Üye
Adı
Çağrı ECE
ufak göllerin göletlerin paylaşılmasına karşıyım ama denizde sıkıntı olmaz

mstfylcn

Üye
ufak göllerin göletlerin paylaşılmasına karşıyım ama denizde sıkıntı olmaz
Neden karşı olduğunuzu belirtmeniz mümkün mü? Böylece bu düşüncenizin arkadasındaki nedenleri de öğrenmiş oluruz.

Ufak göllerin göletlerin paylaşılmasına neden karşısınız ve neden denizde sıkıntı olmayacağını düşünüyorsunuz? Kısaca.

Lazarus

Daimi Üye
Adı
Enez elveren
Kan Grubu
O Rh Pozitif
mera bilgisi paylaşmayı kesinlikle mantıklı bulmuyorum.. özellikle site facebook vs gibi yerlerde sadece amatör balıkçı yok. volicisi , dalgıçı hepsi internette 2 gün sonra dibinize ağ gerdiğinde balıkçı sinirlenmeyin sonra.. bu iş emek isteyen iş kimse bedavacı olmasın

çağrıbey

Aktif Üye
Adı
Çağrı ECE
Neden karşı olduğunuzu belirtmeniz mümkün mü? Böylece bu düşüncenizin arkadasındaki nedenleri de öğrenmiş oluruz.

Ufak göllerin göletlerin paylaşılmasına neden karşısınız ve neden denizde sıkıntı olmayacağını düşünüyorsunuz? Kısaca.
bizim burda balıkçı çok nerdeyse herkes balıkçı herkes biyere yüklenirse orayı kuruturlar ayrıca tırıvırı ve serpme kullananda çok
onun için küçük göllere zarar vermek daha kolay olur

mstfylcn

Üye
mera bilgisi paylaşmayı kesinlikle mantıklı bulmuyorum.. özellikle site facebook vs gibi yerlerde sadece amatör balıkçı yok. volicisi , dalgıçı hepsi internette 2 gün sonra dibinize ağ gerdiğinde balıkçı sinirlenmeyin sonra.. bu iş emek isteyen iş kimse bedavacı olmasın
Düşüncenize saygı duyuyorum. "Kimse bedavacı olmasın" tavsiyeniz dışında. Elbette avlandığınız mera için vergi, kira, vs. vermiyorsanız.

Bir de sorum olacak. Siz mera bilgisi paylaşmadan, kendiliğinden o merayı yeni keşfeden bir grup arkadaş çıksa gelse, hatta bir gün meranıza gittiğinizde sizden önce onların geldiğini görseniz. Bu durumda ne düşünürsünüz?

huseyind

Daimi Üye
Adı
Hüseyin
Mera paylaşımının sonuçları her zaman güzel olmayabiliyor.

- Kaçak avlanma (ağ, dinamit, balık otu, elektrik vs),
- Tırıvırı kullanımı,
- Bozuk takım vs bırakıp çevredeki canlılara zarar verme,
- Meraya çöp atma,
- Art niyetli kalabalık ( balığa diye gelip içip içip ona buna sataşma),
- Limit altı veya üstü avlanma ( torbacılık) vs vs...

Kısacası merayı bildiğiniz güvendiğiniz herkesle paylaşın ancak genele yayınca ortalık gerçekten kötü olabiliyor.

Megalodon

Daimi Üye
Adı
Yılmaz
Ben de aynı nedenlerden dolayı karşıyım. Memlekette saygılı insan sayısı az ne yazıkki. Zaten çoğu kişi balığa gitmek için zor zaman yaratıyor. Tam zaman bulup gidiyorsunuz, oraya gelen şahıslar, rahatsızlık verici boyuylarda davranışlarda bulunuyor. Siz de tasınızı tarağınızı toplayıp erkenden ayrılmak zorunda kalıyorsunuz.

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Herkesin bildiği meraları paylaşmanın bir sakıncası olmadığını düşünüyorum...
Bakir meraların İnternetten çok açık bir şekilde paylaşmanın doğru olmadığını düşünenlerdenim... Benim için önemine göre sebep sırası :

1. Gece zıpkıncıları..
2. Balık avını gereğinden fazla hırs yapmış insanların sizin keşfettiğiniz merayı tapular gibi davrannıp tadınızı kaçırması...
3. Meranın çöplüğe dönüşmesi
4. Birde balık avında azıcık çaba olacak. O zaman balık avı daha keyifli olur... Armut piş ağzıma düş avlarının balık tutkusunu kısa zamanda öldüreceğini düşünüyorum..

Bunun yanında birlikte av yapmak için internetten yada başka bir yol ile tanışılarak meraya birlikte gidilerek mera paylaşımlarına da kesinlikle karşı değilim... Birlikte gideceğiniz insanın zaten sizin duyarlılığınızı fark edip ona göre davranacağını düşüncesindeyim... Çok az bir ihtimal de olsa aksi durumlarda da karşılaşılabilir... Ama o kadar risk özelden mera paylaşımını engel olmamalı...

Bu arada sitedeki Recai ( www.Avlakyeri.com ) arkadaşımız yaptığı gibi bir paylaşımında çok kötü olmadığını düşünüyorum... Ancak Recai'nin paylaştığı tüm avlaklar bir çok balıkçı tarafından bilenen avlaklardır...

Son düzenleme: