Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mera & Yer Bilgisi Paylaşımı

Yaptığınız avlarla ilgili mera bilgisi paylaşmaya sıcak bakıyor musunuz?

• Kullanılan toplam oy
    108

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
hocam şöyle açıklayayım,
size “şurası, şu nokta, şu sahteyi atıp levrek alıyorum” diye belirtsem ve siz oraya gidip o sahteyi atsanız dahi balık alamama ihtimaliniz yüksek. yukarıda saydığınız yerlede çok büyük bir ihtimalle levrek geziyordur. geziyordur ama hangi sahteye bakar, ne zaman bakar, hangi havada bakar.. bir meranın havasını suyunu çözmeden o meradan balık çıkarmak çok zor. geçmişte her gün gidip balık alamadığım meralara artık havası gelmeden gitmiyorum.

levrek enteresan canlı, mesela levrek için rüzgar kıyıya esecek denir, benim bir meramda kıyıdan esmezse balık yapmıyor. dolunay balık yapmaz denir, aynı merada dolunay’sa balık yapıyor..

yani balığın yerini bulmakla bitse kwrşke her şey :)
Burada birden fazla faktör var. Youtube da takip ettiğim spinci bir beyefendi var. 0 rüzgar 0 dalga havuz gibi suda levrek tutuyor. Balıkçılıkta şu da var havayı basıncı vb bir tarafa koyalım siz dün gidersiniz balık alırsınız bugün ben giderim alamam. bunları hepimiz çok yaşadık ve bilincindeyiz. Sahte olayına gelince çok çeşitli ebat ve renklerde inanılmaz pahalı markalardan ucuzlarına kadar hepsini deniyorum gittiğim yerde. Benim bölge sormamdaki amaç sadece şu o bölgede o balık çıkmıyor ise ya da yılda 3*5 tane çıkıyor ise şansımı orada değil de uygun şartlar bir araya geldiğinde çıkma ihtimalinin olduğu yerde daha önce alındığı bölgede denemekten ibaret. bilmiyorum meramımı açıklayabildim mi?

Adı
hakan
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Burada birden fazla faktör var. Youtube da takip ettiğim spinci bir beyefendi var. 0 rüzgar 0 dalga havuz gibi suda levrek tutuyor. Balıkçılıkta şu da var havayı basıncı vb bir tarafa koyalım siz dün gidersiniz balık alırsınız bugün ben giderim alamam. bunları hepimiz çok yaşadık ve bilincindeyiz. Sahte olayına gelince çok çeşitli ebat ve renklerde inanılmaz pahalı markalardan ucuzlarına kadar hepsini deniyorum gittiğim yerde. Benim bölge sormamdaki amaç sadece şu o bölgede o balık çıkmıyor ise ya da yılda 3*5 tane çıkıyor ise şansımı orada değil de uygun şartlar bir araya geldiğinde çıkma ihtimalinin olduğu yerde daha önce alındığı bölgede denemekten ibaret. bilmiyorum meramımı açıklayabildim mi?
elbette açıklayabildiniz, ama diyorum ya, benim en çok vakit geçirdiğim yere sizi çok da çaktırmadan yollasam dahi aynı sonucu yaşayacaksınız. bu konuda ben şöyle bir şey yaşadım, sağ olsun bana bildiğim çoğu şeyi öğreten ustam sizin gibi levreksizlikle kıvranırken beni bir bölgeye gönderdi, gittiğim ilk gün orada bayağı büyük bir trofe alan kişi gördüm. bana vurdu mu? vurmadı. ama şunu anladım, benim oradan levrek alamamış olmam orada levrek olmadığı anlamına gelmiyor.
bir dere ağzı var, bana göre levrek yapmaması imkansız bir yer, ama git gel ne 1 tane spinci gördüm orada ne de balık çıkarabildim.. taaa ki sahtesini çözeme göre. balık orada en çok ne yiyorsa en verimli sahte o oluyor genelde.

ha, şöyle bir durum da var, istanbul bu iş için çok verimsiz bir yer. levrek rahatsız edilmeyi sevmeyen bir balık olduğu için daha sessiz sakin yerlere kaçmayı tercih ediyordur. istanbulda komple zaten levrek konusu tek tük gerçekleşiyordur. rotanızı saroz/tekirdağ/kocaeli veya üst tarafta karadeniz bölgesine çevirmeniz yararınıza olabilir. bu bölgelerden sadece saroz benim bölgem, gelecek olursanız müsaitsem yardımcı da olmak isterim. ama bu aralar biraz yoğun olduğumdan kendim de balığa gidemiyorum bilginiz olsun :)

Gorkembjk

Aktif Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Lrf yapın bedri hocam. Lrf'nin gözünü seveyim. Takıyoruz silikonu salıyoruz dibe artık kısmetimize ne gelirse çeşit çeşit özellikle trofe kaya balıkları falan😀😀😀 levrek avcılarına gerçekten imreniyorum helal olsun çok sabırlılar her babayigidin harcı değil.

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Benim yasadigim yerde basimiza meralarla ilgili cok olay geldi.. mera savaslari yasandi bir ara.. yanina neden misafir getirdin diye butun meralar facebookta canli yayinlandi, inadina 10 gun boyunca gidip sabah aksam mangal yakip yayin yaptilar.. sonra ki 30 gun sabah aksam suyuna baliga gittim kimse gelmedi.. balikta aldik.. saatini havasini suyunu, sahtesini basincini vs bilmeden zaten levrek almak zor.. kucucuk merada 15 kisi gorunce sacmaligin ne kadar yorucu oldugunu anliyor insan.. herkesle degil, degerini bilecek ve devamli gidecek insanlarla paylasirim ama genelde insanlar hazira konmak istiyor, gece 1 de kalkip meraya gitmisim sabah 7ye kadar atmisim bir levrek almisim neden beni cagirmadin diyor :) hakeden ve pesinde olanin alabildigi bir balik levrek.. kolay kolay kimseye mera soylemem, mera bilmekte baligi almak demek degil ayrica, bununda ayirdina varmak lazim..

Adı
hakan
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Benim yasadigim yerde basimiza meralarla ilgili cok olay geldi.. mera savaslari yasandi bir ara.. yanina neden misafir getirdin diye butun meralar facebookta canli yayinlandi, inadina 10 gun boyunca gidip sabah aksam mangal yakip yayin yaptilar.. sonra ki 30 gun sabah aksam suyuna baliga gittim kimse gelmedi.. balikta aldik.. saatini havasini suyunu, sahtesini basincini vs bilmeden zaten levrek almak zor.. kucucuk merada 15 kisi gorunce sacmaligin ne kadar yorucu oldugunu anliyor insan.. herkesle degil, degerini bilecek ve devamli gidecek insanlarla paylasirim ama genelde insanlar hazira konmak istiyor, gece 1 de kalkip meraya gitmisim sabah 7ye kadar atmisim bir levrek almisim neden beni cagirmadin diyor :) hakeden ve pesinde olanin alabildigi bir balik levrek.. kolay kolay kimseye mera soylemem, mera bilmekte baligi almak demek degil ayrica, bununda ayirdina varmak lazim..
valla kayhan hocam yazıyı okuyunca sebepsiz teşekkür edesim geldi :)
sağ olun, var olun :)