Mera & Yer Bilgisi Paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mstfylcn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Yaptığınız avlarla ilgili mera bilgisi paylaşmaya sıcak bakıyor musunuz?

• Toplam katılım
    105
Paylaşın paylaşın bence de... facebook olsun diğer sosyal medya olsun her yerde paylaşın. Balıkların tepesine öyle bir binelim ki kökleri kurusun. Ortalık öyle bir çöp olsun ki ayaklarımız poşetlere dolansın...

İki yıldır yazı kışı yok haftada 3gün güneş doğmadan uyanıp balık arıyorum, bulduğum yerde benden önce orayı keşfeden balıkçılarla sohbet edip kendimi geliştiriyorum, bulamadığım yeri işaretleyip mevsim değişiminde tekrar deniyorum. Gizli mera diye bana sırrını veren balıkçıların önerdiği meralar genellikle benim olta sallamış olduğum yerler oluyor zaten. Şimdi neden bu meraları talancılara açayım ki

E5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Genel meraları paylaşmakta sıkıntı yok zaten herkesin uğradığı bildiği ama adam gidip kendi bulduğu merayı tabiki paylaşmaz gerekte yok kimse babamızın oğlu değil.Benim avlandığım yer belli saklı özel bir mera değil..5 kilo levreği tuttuktan sonra 3 gün boyunca 30 tane oltacı zıpkıncı doldu.Gerek forum gerek beldenin kendi sakinleri sağolsun sanki balık orada yatıyor zincirleme isim tamlaması gibi telefon ağı gidiyor..sadece 1 gün sonra gidince sesli gülmüştüm o kadar adamı görünce..Çanakkalesinden Edremitine balıkkesirine ebesinin nikahından adamlar gelmiş..O sahneyi gördükten sonra babamın oğluna dahi başka yerde özel mera bulursam süylemem.

bizim burda balıkçı çok nerdeyse herkes balıkçı herkes biyere yüklenirse orayı kuruturlar ayrıca tırıvırı ve serpme kullananda çok
onun için küçük göllere zarar vermek daha kolay olur
bu sabah Demirtaş barajına gittim akşama kadar bekledim ve sıfır çektim kimsedede yoktu 1 kişi küçük bir kefal yakaladı okadar,acaba burayı oltacılar mı kuruttu yoksa gölü balık yetiştireceğim deye kiralayan mı kuruttu,bende bunu merak ediyorum

Hatta geçenlerde başıma geldi bizim bi meramız var pek bilinmeyen sapa bir kayalık. Ben 26 yaşındayım belki 15 yıldır orada devamlı balık tutarım. Geçen zargana için gittiğimde iki kişi vardı tanımıyorum bizim çevrenin insanı olsa tanırım nerden buldularsa öğrenmişler yeri. Balık tutuyorlar, tutsunlar. Gittim yanlarına Allah'ın selamını verdim, almadılar. Takımları açtım bana inanın domuz görmüş gibi bakıyorlar. Yok öteden at yok karışacak bilmem ne diyolar. Be adam ben orayı yıllardır biliyorum, yıllardır orda balık tutuyorum. Sen dağdan gelmiş bağdakine artislik yapıyorsun. Demekki benim yerimde olsalar 500 metre yakına yaklaştırmazlar. Buyrun size bir sebep işte...
kimse alınmasın ama çoğu insan amatörde olsa fesat, Rabbena hepbana onun için sana pas vermemiş olabilirler mi acaba

Amatör balıkçılık setifikası zorunlu olmalı ve yıllık 100tl gibi aidat olmalı. Trolcüler ve gırgırcıları zaten bogaziçi ve marmaradan çıkarmak lazım. Tüm sorunun çözümü bu kadar basit!
İnsana değer vermeyen bir anlayış ve toplumsal kültürün denizde yaşayan bir canlının yaşam alanını anlayabilmesi mümkün değildir.

Takibi ve yaptırım olmadıktan sonra yasak çözüm olmuyor.3 5 kişi yasaklara uyuyor. Maalesefböyle bir milletiz. Sadece parayı gücü malı seven. Daha çok olsun benim olsun.

Back