Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mera & Yer Bilgisi Paylaşımı

Yaptığınız avlarla ilgili mera bilgisi paylaşmaya sıcak bakıyor musunuz?

• Kullanılan toplam oy
    108

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Geçmişten bir kaç örnek vereyim, bir abimin eşkina merası birileri tarafından bir sitede paylaşıldığı için bir kaç gün sonra orası hemde gece zıpkıncılar tarafından talan edilmişti, yine başka bir olay daha bir mera daha açık edildiği için ertesi gün oraya ağ atılmıştı.
ben şöyle karşıyım, zaten istanbulda avlanacak boş mera bulmak neredeyse imkansız, bazı arkadaşlar gece gündüz deneme yapa yapa geze geze sakin bir mera bulabiliyorlar. belki normalde bilinen meralar paylaşılabilir zaten oralar kalabalık mesela kulei arnaavutköy çubuklu da şöyle balık var gibilerinden. ama gizli saklı meralar paylaşılmamalı. bir kaç spin merası vardı 4 -5 kişinin gittiği, geçen sene yine birileri paylaşmış sanırım giden arkadaşlar kendilerine bile yer bulamamış olta atmadan dönmek zorunda kalmışlardı. o nedenle mera paylaşımını pek hoş bulmuyorum.

deep_._blue

Aktif Üye
Adı
Taner
mera paylaşılmasına kesınlıkle karsıyım. ancak kendısınden emın olduğum duyarlı davrandığını, kurallara uyduğunu bıldığım kişiler harıç. o kısılere dahı kımseye bahsetmemesını rıca ederek mera söyluyorum. bu konudakı başıma gelen olayda kendı çoçukluk arkadaşımı jandarmaya ıhbar edıp bızzat yerı gösterıp cezaı ışlem yapılmasına vesıle oldum. tabı o ufacık gölete dosenıp köklerden dolayı dısarı cıkartılamayan ağlardan dolayı meranın işi bıttı. buna benzer bırcok durum yasadık denizlerımız ve göllerımızde.

eylmz

Daimi Üye
mera paylaşılmasına kesınlıkle karsıyım. ancak kendısınden emın olduğum duyarlı davrandığını, kurallara uyduğunu bıldığım kişiler harıç. o kısılere dahı kımseye bahsetmemesını rıca ederek mera söyluyorum. bu konudakı başıma gelen olayda kendı çoçukluk arkadaşımı jandarmaya ıhbar edıp bızzat yerı gösterıp cezaı ışlem yapılmasına vesıle oldum. tabı o ufacık gölete dosenıp köklerden dolayı dısarı cıkartılamayan ağlardan dolayı meranın işi bıttı. buna benzer bırcok durum yasadık denizlerımız ve göllerımızde.
Gecen yıl bir gölete gittik amca oğlum ile yeni havalimanı tarafında kurutulan gollerden biri idi 12 kg sazan almışlardı bir kaç gün önce sonra biz gittik gol o kadar küçük ki oltaya biraz abansanız karşı kıyıya ulaşır adamlar gece gelip ağ Atmaya kalkmışlardı sen anlatınca o geldi aklıma
Üzülüyorum ben insanlara gerçekten yaptığımız şeyin zevkini alamıyorlar aç aç ağ atıyorlar onlara uç beş kuruş vereceksin et alsınlar kendilerine

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

demiremin

Daimi Üye
Adı
Emin Demir
kısır meraların isminin zikredilmesıni asla istemem çünkü ertesi gün kendin olta atacak yer bulamazsın ama bilindik yerlere bişey diyemem.. armut piş agzıma düş olmaz.. arayacaksın koşacaksın

delikurt1907

Aktif Üye
Adı
demir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
ben olta attığım yerleri deneyerek keşfettim bu şekilde öğrendim.. ayrıca mera tabirine pek ısınamadım..doğru zamanda doğru yerde bulunulursa her yerden balık alınır.. yeni başlayan arkadaşlara da tavsiyem mera sormak yerine kendiniz deneyerek öğrenin daha çok zevk alırsınız..

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Nokta olarak paylaşılmasına karşıyım ama bölge bilgisi verilmemesine de bir o kadar karşıyım. Mesela arkadaşlar ben levrek tutmak istiyorum spin ile. istanbul'da oturan biri olarak bugüne kadar gittiğim bölgeler tuzla,pendik,kartal,maltepe, kadıköy,moda, adalar,üsküdar,çubuklu,anadolu feneri, poyrazköy, şile, yenikapı, beşiktaş, arnavutköy, tarabya,sarıyer, garipçe. yani avlak bölgesi paylaşmak istemeyen arkadaşların savunduğu gibi üşengeçlik yapıp ya da emek harcamadan biri bana mera söylesin de hemen gidip levrek tutayım diye bir düşüncem hiç olmadı. bu saydığım yerlerin hepsine tek tek farklı farklı zamanlarda uğradım denedim. ( forumda da daha önce bahsetmiştim saros körfezine kadar gittim) Şimdi biri bana çıksa dese ki arkadaşım spin ile bu bölgelerde levrek tutma şansın %1. sen istersen ( tamamen atıyorum) silivri tarafını dene ya da ağvayı dene imkanın varsa bu kötü bir paylaşım mı olur? ya da herkes pılını pırtını toplayıp silivriye ağvaya olta atmaya mı gider? Çok uzattım sanırım dediğim gibi tam konum paylaşmayı bende uygun bulmuyorum ama bazı konularda eksik bilgi sahibi olan, çabalamış ama becerememiş - şansı yaver gitmemiş kişilere de ucundan kıyısından yardımcı olmamak bana göre forum mantığına ters. Bilgi paylaşmak için burada değil miyiz? :)

Adı
hakan
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Nokta olarak paylaşılmasına karşıyım ama bölge bilgisi verilmemesine de bir o kadar karşıyım. Mesela arkadaşlar ben levrek tutmak istiyorum spin ile. istanbul'da oturan biri olarak bugüne kadar gittiğim bölgeler tuzla,pendik,kartal,maltepe, kadıköy,moda, adalar,üsküdar,çubuklu,anadolu feneri, poyrazköy, şile, yenikapı, beşiktaş, arnavutköy, tarabya,sarıyer, garipçe. yani avlak bölgesi paylaşmak istemeyen arkadaşların savunduğu gibi üşengeçlik yapıp ya da emek harcamadan biri bana mera söylesin de hemen gidip levrek tutayım diye bir düşüncem hiç olmadı. bu saydığım yerlerin hepsine tek tek farklı farklı zamanlarda uğradım denedim. ( forumda da daha önce bahsetmiştim saros körfezine kadar gittim) Şimdi biri bana çıksa dese ki arkadaşım spin ile bu bölgelerde levrek tutma şansın %1. sen istersen ( tamamen atıyorum) silivri tarafını dene ya da ağvayı dene imkanın varsa bu kötü bir paylaşım mı olur? ya da herkes pılını pırtını toplayıp silivriye ağvaya olta atmaya mı gider? Çok uzattım sanırım dediğim gibi tam konum paylaşmayı bende uygun bulmuyorum ama bazı konularda eksik bilgi sahibi olan, çabalamış ama becerememiş - şansı yaver gitmemiş kişilere de ucundan kıyısından yardımcı olmamak bana göre forum mantığına ters. Bilgi paylaşmak için burada değil miyiz? :)
hocam şöyle açıklayayım,
size “şurası, şu nokta, şu sahteyi atıp levrek alıyorum” diye belirtsem ve siz oraya gidip o sahteyi atsanız dahi balık alamama ihtimaliniz yüksek. yukarıda saydığınız yerlede çok büyük bir ihtimalle levrek geziyordur. geziyordur ama hangi sahteye bakar, ne zaman bakar, hangi havada bakar.. bir meranın havasını suyunu çözmeden o meradan balık çıkarmak çok zor. geçmişte her gün gidip balık alamadığım meralara artık havası gelmeden gitmiyorum.

levrek enteresan canlı, mesela levrek için rüzgar kıyıya esecek denir, benim bir meramda kıyıdan esmezse balık yapmıyor. dolunay balık yapmaz denir, aynı merada dolunay’sa balık yapıyor..

yani balığın yerini bulmakla bitse kwrşke her şey :)