Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mera & Yer Bilgisi Paylaşımı

Yaptığınız avlarla ilgili mera bilgisi paylaşmaya sıcak bakıyor musunuz?

• Kullanılan toplam oy
    108

sabriyazici

Daimi Üye
Adı
sabri yazici
Mera boğaz ile ilgili ise en ince detayina kadar zaten heryerde mevcut takim yer zaman balik gibi
Ama anlik bildirim ile kabus olmamasi içten değil yada onundeki bir haftanin

Yok boğaz değilde baska yer ise sonuna kadar karşıyım mera vermeye zaten az temiz olan bir kaç yer kaldı birakinda bilenler temiz tutanlar hakkını verenler sahip çıkıp kafa dinleyerek keyif yapsinlar

yusufd

Aktif Üye
Adı
yusuf
Özellikle balık avcılığına yeni başlamış arkadaşlar mera paylaşılmamasına çok kızıyorlar. "Balık mı bitecek" , "tapulu yeriniz mi?" Tarzında sorular yöneltiyorlar. Belki bir noktaya kadar haklılar kendilerince. Ama eminim ki hemen hepsi biraz daha tecrübe kazandıkça, bu işe emek, zaman, para ve uykularını feda ettikçe internet ortamında mera paylaşmanın ne kadar sakıncalı olduğunu ve hatta internette olmasa bile güvenmediği tanımadığı insanlarla mera paylaşmanın ne kadar yanlış olduğunu anlayacaklardır...

aliceylan

Üye
Adı
Ali CEYLAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Neden karşı olduğunuzu belirtmeniz mümkün mü? Böylece bu düşüncenizin arkadasındaki nedenleri de öğrenmiş oluruz.

Ufak göllerin göletlerin paylaşılmasına neden karşısınız ve neden denizde sıkıntı olmayacağını düşünüyorsunuz? Kısaca.
çağrıbey e katılıyorum , populasyonu düşük olan yerlerde yapılacak bilinçsiz avlanma oradaki doğal hayatı sadece balıkları değil tüm doğanın dengesini bozacak denizde yıllar sürecek bilinçsizliğin sonucunu iç sularda iki yılda görebilirsiniz , içsularda bazı meraların avlanmaya kaplı olduğunu biliyorum nedeni de bu, denizlerde olta balıkçılığı için bu pek mümkün değil ancak orayada yine ağ atmaya gelen yukarıda söylenen saygısız insanların gelebileceği de muhtemel elbette

mstfylcn

Üye
Geri bildirimleriniz için hepinize çok teşekkür ediyorum.

Anladığım kadarıyla tek gerçek problem de şöyle tanımlanabilir; eğitimsizlik, genel ahlak ve değerlerin olmayışı, saygısız ve görgüsüz insanların varlığı (ve belki de sayısal üstünlüğü), vb.

Dolayısıyla, bu projemi 3016 yılına erteliyorum.

Herkese rastgele.

yusufd

Aktif Üye
Adı
yusuf
Hatta geçenlerde başıma geldi bizim bi meramız var pek bilinmeyen sapa bir kayalık. Ben 26 yaşındayım belki 15 yıldır orada devamlı balık tutarım. Geçen zargana için gittiğimde iki kişi vardı tanımıyorum bizim çevrenin insanı olsa tanırım nerden buldularsa öğrenmişler yeri. Balık tutuyorlar, tutsunlar. Gittim yanlarına Allah'ın selamını verdim, almadılar. Takımları açtım bana inanın domuz görmüş gibi bakıyorlar. Yok öteden at yok karışacak bilmem ne diyolar. Be adam ben orayı yıllardır biliyorum, yıllardır orda balık tutuyorum. Sen dağdan gelmiş bağdakine artislik yapıyorsun. Demekki benim yerimde olsalar 500 metre yakına yaklaştırmazlar. Buyrun size bir sebep işte...

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif

Anladığım kadarıyla tek gerçek problem de şöyle tanımlanabilir; eğitimsizlik, genel ahlak ve değerlerin olmayışı, saygısız ve görgüsüz insanların varlığı (ve belki de sayısal üstünlüğü), vb.

Herkese rastgele.
3016 çok oldu Mustafa :) Sen yine dediğim gibi Recai arkadaşımızın benzeri bir site yapabilirsin... Bizde keyifle oradaki bilgileri okuruz...

aliceylan

Üye
Adı
Ali CEYLAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Herkese rastgele.
Seni en iyi bn anlıyorum yeniyiz ve nereye gidilir bilmiyoruz :) bu proje ancak insanların birbirine rahatlıkla referans olabileceği bir toplulukta olur, ancak internet ortamında insanların kişiliği ile ilgili yeterli veri olmadığı için güvenememesi çok normal hatta iyi olan da bu . Bazı güzellikler var hala temiz balık tutulan nezih doğa güzeli yerler bunlarında gizli tutulması korunması için önemli bizde tecrübe ede ede arayarak bulacaz artık :)

Fatalbooz

Aktif Üye
Adı
Onur bozkus
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Aşağıda Turgay KARAASLAN NİN levrek av videosunu paylaştım. 4 duncu dakikadan sonra mera bilgisi paylaşımı ile kendi tecrubelirini anlatiyor. Fikir olması açısından konu ile ilgili yararlı olacağı düşüncesindeyim.