Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Oltayi kiyidan daha uzağa nasil atabilirim

Seddülbahir

Aktif Üye
Adı
Serdar Altınbilek
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu konuda John Holden adlı İngiliz bir abimiz uğraşmış, epey çaba sarfetmiş
Easy cast (kolay savurma/atış) adlı bir dizi çalışmaları var; bir aralar youtube'da görmüştüm..
Linkini paylaşıyorum, ilginizi çekebilir :

t@B

Aktif Üye
Adı
Tacettin
bazen atış yaptığımda misinada dolaşma oluyor ,oltayı sararken bi bakıyorum misina topak olmuş karışmış .zaman zaman bununla karşılaşıyorum yalnız bu malzeme veya misinanın makinenin kafasında fazla olmasıyla alakalı bir probem değil tamamen atışımla ilgili

nerede ve nasıl bir yalnışlık yapıyorum ve nasıl düzeltebilirim ?

birde bugün özellikle baktım atışım biraz sola kayıyor ,sıkıntı nerde

son olarakta kurşun yukarı göğe doğru fazla yükseliyor gibi iyi bir açıyla gitmiyor gibime geliyor nerede hata yapıyorum.

csessiz

Üye
Adı
cengiz sessiz
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Beyler ben de 1 ay kadar attığım yerin yeterli olduğunu düşündüm, ta ki biri bana "at kardeşim senin kamış kırılmaz savur korkma" diyene kadar. Daha sağlam korkmadan attığım zaman istediğim mesafelere ulaşabiliyorum. Bunda kullandığınız kamışın atarı ve kullandığınız sahtenin gramının da %85 önemi var bence. Geçenlerde youtube'da izlediğim bir video sayesinde şimdi kamçılama yöntemi ile atışlar yapıyorum. Arkama rüzgar da alırsam çok güzel mesafelere atabiliyorum. Zaten son gittiğim 10 avdır balığın çok da uzakta olmadığını anladım.
hangi video kardes

ds_ssf

Üye
Normalde çapariyi tatmin edecek derece de uzaga atabiliyorum. Ancak kurşun arkası sahteyi uzaga atamıyorum. Kurşun çaparideki gibi mi olmalı, yoksa sahte de kurşun yere değmeden mi atış yapıyorsunuz? Bugun birinde gördüm kursun yere değmeden baya uzaga atış yapıyor. Nasıl oluyor ki?

megadeth19

Üye
Adı
özgür
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Atış konusunu bende pek beceremiyorum mesela atıyorum kursun beklemediğim kadar uzağa gidiyor ama kurşunun oltamla ilgisi kesilmiş durımda gidiyor cok kursun ve takım kaybettim sorun nerde cozemedim bi türlü ekipmandan mı kaynaklı benden mi kaynaklı bilmiyorum bi kac kisiye sordum misinan biraz aşımıştır dedi dedim 0 takım ilk atış misinada güzel hani iyi para verdim 35 lik 40 lık misina ozmn ya kamıştandır yüzüklerinde problem vardır ya makinadandır falan dedi ama takımın koptugu yer yüzüğe temas etmiyor yani takımın govdesinden kopuyor fırdöndü ile iğne arasından ve bu fail atışlardan dolayı cesaretim çok kırılıyor ulan simdi atcam gene koparsa atışımı etkiliyor korka korka atıyorım ve uzun mesafeye atamıyorum bu konudaki sıkıntım benimde büyük maalesef

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Mektupla

Daimi Üye
Arkadaşlar merhaba,
( mesela ) Savage gear Panic Prey 195 19.5cm 83g' lık sahteyi
( Savage gear Panic Prey 195 19.5cm 83g Suni yemler (Sahteler) SAVAGEGEAR en iyi fiyat 9 taksitle )

1- 567 gr kamış ağırlığı olan Okuma Trio Rex 430 Cm 100-250 gr lık ile mi
( Okuma Trio Rex 430 Cm 100-250 3 Sec Beyaz Okuma olta kamışları Okuma en iyi fiyat 9 taksitle )

2- 328 gr kamış ağırlığı olan Shimano Vengeance Allround Teleskopik 390XH 75-150 gr lık ile mi
( Shimano Vengeance Allround Teleskopik 390XH Teleskopik Kamış Shimano Teleskopik Kamışlar | Hedef Balıkta )

3- 330 gr kamış ağırlığı olan Lineaeffe Spirit Surf 360 cm Surf Kamış 50-150 gr ile mi
( Lineaeffe Spirit Surf 360 cm Surf Kamış - Av marketi, Av malzemeleri, Balık malzemeleri, Balık marketi, Olta kamışları, Olta makinaları )

daha uzağa atabilirim ?

Ya da daha uzağa atmamı sağlayacağını düşündüğünüz hangi hafif kamışlar var !

pelipe35

Aktif Üye
Adı
Ali Ersin Öztürk
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bu seçeneklerden lineaffe sprit oda atar aralığı dolayısıyla söylüyorum yoksa elime almışlığım yok ama böyle bir sahte atıcaksanız size atar aralığı uygun bir spin kamış lazım