Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ömerli sazan avı

deep_._blue

Aktif Üye
Adı
Taner
oradan randıman alamazsınız çöle çevırdıler agcılar. sapanca gölünde muazzam trofeler var ancak sağlam ekıpman ıster dışarı çıkarmak..

sunarust

Yeni Üye
Adı
Sunar
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Mesela kaçlık misine, nasıl bir kamış ve makara kullanmam gerekli. Sapanca her yer bu ava müsait midir yoksa belli noktalar var mı Taner bey.

Murat42

Üye
Adı
Murat Önder
Kan Grubu
A Rh Negatif
Bahsetiginiz avlakla alakalı bi bilğim yok konyada yaşadagım sazanla haşırneşirim bilmiyorum nasıl bir avlanma şekliniz var ama şidetle sazan için gezer kurşun tavsiye ederim sazan yemi ağızlayıp şüpelendiginde geri tüküren bi hayvan biz burda genelde mısır kulanırız yemleme suda eriyen poşet kulanmanda fayda var sabırlıda olursan sazanda varsa avlagında nasip tabi en önemlisi zilini calar birgün rasgele

deep_._blue

Aktif Üye
Adı
Taner
mısına degıl yuksek çekerlı ip kullanmalısınız, bolılı ıle avlanacaksanız uzun sure aynı noktayı yemlemenız sart. kullu mısır ıle gayet guzel sonuçlar alınıyor sapancada, her yerı av yapmaz belırlı noktaları var
parçalı sazan kamışları ıle avlanıyoruz genelde 2,75 3 lbs. takımın sağlam olması sart balıgı çok sert ve ummadığınız anda 20kg uzerı balık bınebılır takıma. sezonda verımlıdır kısın verım dahada duser daha çok işçilik ister.

Murat42

Üye
Adı
Murat Önder
Kan Grubu
A Rh Negatif
Bu arada Taner bey dün gittiğimde kayıklar ile ağcılık hala devam ermekte kuytu yerlerden giriyorlar yoldan gözükmeyen yerlerde şikayet ettiğimde saat 12 ye geliyordu fakat akşam 7 e kadar oradaydım hiç bir kimse gelmedi. :(
Kardeş kime şikayet etin

sunarust

Yeni Üye
Adı
Sunar
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Murat bey ; daha önce suda eriyen poşet kullanmadım ama onunda taktiklerini araştırdım buralardaki balık malzemeleri satan yerleşersen temin edemedim ondan sipariş vermeyi düşünüyorum. Ömerliyi bir kez daha deneyeceğim o zaman gittiğimde ise bir gün öncesinden yemleme yapacağım aynı noktalara ertesi gün ise tekrar attığım noktalara Boly atıp eriyen poşet kullanacağım. Eriyen poşet içerisinde hazırlamış olduğum yem ( koku veren hamur mu yoksa Mısır mı olmalı ) nasıl olmalı ?
Jandarmayı aradım ilgileniyoruz dedi bir ekip yollayacağım dedi mevkiyi iyi bildiğimden tariften ötürü bulamama gibi bir durum söz konusu değil ayrıca köy içindeki yollardan baraja inene hangi yolu kullanırsa kullansın o ağ atanları görmemesi imkansızdı. Kimse gelmedi adamlarda bir süre sonra gittiler zaten. Sadede bir ara bir helikopter geldi ama o helikopter de yangın söndürme helikopteri idi gezindi gitti. Kısacası bir icraat olmadı anlayacağınız.

Adı
arif mutlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ömerli barajı 10 sene evvel çok güzel avlar veriyordu fakat bilinçsiz avlananlar ağcılar katlettiler gölü çok zor ama iyi yemleme ve sabırla denemeniz lazım bence kalabalıktan uzak yerlerde deneyin tavsiyem bu olur size.

exxper

Daimi Üye
Adı
Mehmet
Ömerli bagajında kiloluk aynali sazan ve turnalar mevcut tutanlar var ama meralarini sır gibi saklıyorlar

sunarust

Yeni Üye
Adı
Sunar
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arif Bey; Dediğinize aynen katılıyorum. artık bilinçsiz avcılık yapanlar mahvetti güzelim gölü. Son olarak önümüzdeki haftalarda 2 3 gün üst üste yemleme yapıcam daha sonrasın da ise konaklama vasıtası ile son kez denemek istiyorum eğer o şekilde de olmaz ise ütük yada sapanca düşünüyorum yada tavsiye üzerine tahtalı göleti.

sunarust

Yeni Üye
Adı
Sunar
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Mehmet Bey; Bende görüyorum hala tutanları hatta youtube da videolara bakarsak en son 5 ay önce bir hobidaş iyi bir avlanma gerçekleştirdi fakat ben daha tadamadım.

Eğer sizlerin yemleme konusunda tavsiyeleri varsa bilmek isterim lütfen tarif edebilirmisiniz?