Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

@ozgurarslan'dan balıkçılık hakkında genel bilgiler...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ozgurarslan

Daimi Üye
Bu arada Bahadır adında hobidaş, güzel balık tutmuş, Avrupa öğleden sonra...
@MaarKOM ismi. Ben de nasıl oluyor bu iş ya dedim. Aradım. Ben gittim balık başlamış. Palamut filan da çıkmış. 15 parça yapmış.
Of Allah'ım. Normalde de ayrılmam sahilden, hele ki tekneler öyle yumak olmuşken, illa akar diye beklerim.
Neyse...
Yarın ineceğim. Aklımda yoktu ama bu rapor, ardından gelen bilgi fikrimi değiştirdi. Bu sefer sabah yapmazsa da kalacağım.

Kısmette yoksa, şeytan dürtüyor, eve git diyor. Yoksa işim gücüm yok. Yağmuru yiyen ben, balığı alan @MaarKOM . :)
daha iyilerini versin Allah, gözümüz yok, ama 1 balık almak da çok can sıkıcı... :)

• Beğen
Tepkiler: ino
B

BS Okuru

Misafir
@ozgurarslan aynen abi kaynanayla ayni evde gercekten cok zor bir durum iyidir hostur ama giybet gibi olmasin "herseyi ben bilirim"cinsindendir kendileri :)
Gelelim atislara abi videonu izledim teorikte her sey dogru gibi makina gokyuzune bakiyor kamisi yuzeye dogru cok indirmeden kamci gibi kullaniyorsun ama nacizane tavsiyem biraz daha abanabilirsin gibi geldi abi birde kendinicol yormussun ya av sonuna dogru ya da bir seyi farkettim tanistigimizda da komustuk ben biliyorsun makinayi gogsume yaslayip merdane gobi ceviriyorum ve siklikla sardigimda kamistan degil makinadan hissediyorum baligin bindigini ;)
Sen gordugum ve konustugumuz kadariyla da kamisi yan tutup oltanin ucundan anliyorsun baligin bindigini ama benim ongorum bu gun icerisinde kola inanilmaz bir yuk bindiriyor ve haliyle efor kaybi ve Allah korusun ileri de "tenisci dirsegi" dedikleri sikinti olabiliyor,
Nacizane tavsiyem tabi ki aliskanlik kolay kolay degismez ama bir de senin dedigin meradaki Kenan di galiba o ve benim gibi oltayi koltuk altina alip oltanin ucunu kursuna dogru yonlendirip(sanki nisan alip) makinayi yatirip makina kolunu ust tarafta merdane seklinde bir kez denemendir,
Gercekten cok az efor sarfettigini hissedeceksin,
Saygilar

ozgurarslan

Daimi Üye
@ozgurarslan aynen abi kaynanayla ayni evde gercekten cok zor bir durum iyidir hostur ama giybet gibi olmasin "herseyi ben bilirim"cinsindendir kendileri :)
Gelelim atislara abi videonu izledim teorikte her sey dogru gibi makina gokyuzune bakiyor kamisi yuzeye dogru cok indirmeden kamci gibi kullaniyorsun ama nacizane tavsiyem biraz daha abanabilirsin gibi geldi abi birde kendinicol yormussun ya av sonuna dogru ya da bir seyi farkettim tanistigimizda da komustuk ben biliyorsun makinayi gogsume yaslayip merdane gobi ceviriyorum ve siklikla sardigimda kamistan degil makinadan hissediyorum baligin bindigini ;)
Sen gordugum ve konustugumuz kadariyla da kamisi yan tutup oltanin ucundan anliyorsun baligin bindigini ama benim ongorum bu gun icerisinde kola inanilmaz bir yuk bindiriyor ve haliyle efor kaybi ve Allah korusun ileri de "tenisci dirsegi" dedikleri sikinti olabiliyor,
Nacizane tavsiyem tabi ki aliskanlik kolay kolay degismez ama bir de senin dedigin meradaki Kenan di galiba o ve benim gibi oltayi koltuk altina alip oltanin ucunu kursuna dogru yonlendirip(sanki nisan alip) makinayi yatirip makina kolunu ust tarafta merdane seklinde bir kez denemendir,
Gercekten cok az efor sarfettigini hissedeceksin,
Saygilar

her iki söylediğinde de haklısın.
kamışa daha fazla abanmıyor değilim. kırılmasını elbet istemem ama kırılacak bir kamış da olduğunu düşünmüyorum. daha fazla kuvvetim de var, a-ba-na- mı-yo-rum. ben de farkındayım daha fazla gideceğinin. atışım neredeyse "kibar" denebilecek gibi. ancak kafa kamerası yanıltıyor biraz da seni, aslında dış kamera ile (ki var forumda atışlarım) kamış epey esniyor. kafa kamerası ile işin sonu görünüyor sadece ve atış olduğundan yumuşak görünüyor. ama doğru daha abanılabilir, deneyeceğim.

ikinci meseleye gelince; sarımda kamışın yönü; bu bir tercih. senin sardığın gibi de sardım neredeyse 1/3 oranında daha az yorucu. ama 1/3 oranında da daha az keyifli bana göre. :) balığın kamışa bindiğini hissetme keyfini seviyorum ben, karşılığında özellikle sırtımın üstü ve sağ kolum çok ağrıyor geceleri. ama balık bindiği anda sağ kolumla sertçe kamışı sola çekip iyice oturtuyorum iğneyi, bana makinada balığı hissetmek sanki biraz (1 sn kadar) geç hissetmek gibi geliyor, alışmadığımdan tam da emin olamıyorum sarıkanat ya da lüfer değil ise. Ama kendi stilimde, tereddütsüz ve anında anlıyorum bindiğini. Değer mi? tartışılık, uzun avda değmez galiba, ama alışkanlıklar kolay değişmiyor. bazen yorulunca, öğleden sonra, senin gibi kucağıma alıp çekiyorum ben de...
bir de daha zevklisi var, ben ilk Kandilli'de gördüm. Bir kişi değil, çok kişi, kamışın ucu havada, kamış sapı bacak arasında sarıyordu. yer az ya, en az yer işgal ederek sarıyorlar. 3 sene önce idi sanırım. Ben bazen yapıyorum onu, balık bindiğinde bildiğin yemli gibi , kamış selam veriyor. Ama o da yorucu...
Böyle yapmamın sebebi, yorulayım ama keyfini de tam alayım mantığı. Yoksa efektif değil benim yaptığım uzun avlar için... Haklısın...

Tavsiyelerin bilmediğim şeyler değil, ama içten teşekkürler...
Bunları yazarken bile, boş geçen yarım günlük avdan dolayı sırtım ağrıyor... :)

İST1453

Üye
Adı
Mehmet
Kan Grubu
O Rh Pozitif
''daha iyilerini versin Allah, gözümüz yok, ama 1 balık almak da çok can sıkıcı... :) '' Alıntı Özgür Arslan:) :)
Hiç balık alamamak daha da çok can sıkıcı...:) :) :)

• Beğen
Tepkiler: ino

ozgurarslan

Daimi Üye
''daha iyilerini versin Allah, gözümüz yok, ama 1 balık almak da çok can sıkıcı... :) '' Alıntı Özgür Arslan:) :)
Hiç balık alamamak daha da çok can sıkıcı...:) :) :)
Abi, inan öncelikle ekipman işi, yazıp çiziyoruz işte.
Arkadaşlar şu kamış Vega'dan da iyi diyor. Hani ben kullanmadım G2 yi, belki kullansam aşık olacağım.
Ama şu bir gerçek, istersen Herkül ol (ki ikimiz de değiliz :) ) kamış kamış değil ise, .ıçını yırtsan nafile...
Sen daha ziyade tekne avı yaptığın için, kamış da çalışman lazım. Bunlar zaman isteyen şeyler...

Ben çok biliyorum boş kurşun ile Tarabya'da kimselerin olmadığı zamanlarda atıp suya düştüğü an çektiğimi defalarca.
Bu iş Çamlıbahçe'de rapala atarak geliştirilmez, boş kurşun atarak önce sakatlık çıkarmadan ve kimseye dolaşmadan belli bir seviye yakalanmalı. Sonra kendine ve kimseye zarar vermeyecek kadar kamışla barıştığında ava başlamalı... Ama senin en büyük problem o kısa saplı kamış. Önce bir etiket al, üzerine "çapari kamışı" yaz, o kamışa yapıştır, onunla bu ağır işi unut. Sonra sana kamış bakarız.

Yanlış anlamıyorsun abi değil mi sözlerimi, yazarken bazen ukalaca geliyor kelimeler, cümleler, ama gülümseyerek yazıyorum inan. Yazı karşılıklı konuşma gibi olmuyor bazen de, yanlış anlaşılma olmasın diye dikkat ediyorum, sevgi ile ve saygı ile yazıyorum bunları. Güzel avların olması dileği ile yazıyorum bunları...

Görüşmek üzere...

Bu arada @hasanduman , bugün seninle gelen arkadaşımız çok güzel bir arkadaşımız belli, ama biraz çalışması lazım onun da. Benim oltama dolaşsın hiç dert değil, benim işim bu, ben çözerim de, o atış tecrübesi azlığı ile inan sakatlık çıkarır. Biraz çalışın beraber, yardımcı ol ona. Yine yanlış anlaşılmasın, iyi niyetle bu sözler...

İST1453

Üye
Adı
Mehmet
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Beceremezsin beni gücendirmeyi, çünkü seni 6 saatlik zaman diliminde çok uzun zamandır tanıyorum. :) Senin konuşurken yazdıklarını ben okurken konuştuğun gibi anlıyorum :)
Şimdi birkaç örnek atmamı ister misin? Yorum da alabilirim. Hoş belki bu sezona yetişmeyebilir ama bakarsın ''başka bahara'' bir kenarda dursun diyerek?:)
Tahmini Teslimat Zamanı
Tahmini Teslimat Zamanı

B

BS Okuru

Misafir
@ozgurarslan abi haklisin kamisla hissetmek etkiye tepki kuralina gore tasma acisindan cok daha mantikli ki bende gun icinde ava ilk baslarken ve ya indir bindir balik varken dedigin gibi kamisa misinayi bindirerek baligi ariyorum ki baligin suyu oldugunu hissettigim bolgede de ayni sekilde ama kiyilamissam direk makinayi yatirip aliskanlik merdaneye bagliyorum :)
Bazi gunlerde de ve ya ogle saatlerinde nispeten kisir zamanda birinin balik tutmasini beklemek yerine alirim makinayi gogsume dur kalk hizli yavas cok efor sarfetmeden ararim baligi,
Bu zaten zamanla aliskanliga ve yakaladigindaki o hazza baglidir,
Yakalamanin verdigi haz,o pozisyondaki yorgunlugu ve efor kaybinin ustundeyse zaten sifir sikinti :)
Rastgelsin

ozgurarslan

Daimi Üye
Beceremezsin beni gücendirmeyi, çünkü seni 6 saatlik zaman diliminde çok uzun zamandır tanıyorum. :) Senin konuşurken yazdıklarını ben okurken konuştuğun gibi anlıyorum :)
Şimdi birkaç örnek atmamı ister misin? Yorum da alabilirim. Hoş belki bu sezona yetişmeyebilir ama bakarsın ''başka bahara'' bir kenarda dursun diyerek?:)
Tahmini Teslimat Zamanı
Tahmini Teslimat Zamanı
ben de aynı fırdöndülerden sipariş ettim ama klips değişik, iki sayfa filan geride var. rulmanlı (barelli) fırdöndüler bence vazgeçilmez. klipsi ise deneyeceğim gelince. ama ufaktan başlamışsın, senin daha büyük mecburi yatırımların olacak.
bu iş Allah'tan tekne kadar vahşi cüzdanı emmiyor. tekne sahibi isen her şey para, her gün para, benzin zaten başlı başına bir dert kıçtan takma motorda. hep tekneye bir şey lazım olur, hiç bitmez.
kıyı da çok para yiyor ama tekne ile kıyaslanmaz bile. kıyıda bir kamış bir makina oturttun mu, gerisi hep sarf malzemesi. spine bulaşmamak kaydı ile tabii... :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...