Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Plat.co Alışveriş süreci

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Amazon ve Aliexpress dahil 150 dolar ustunde sorun yasarsiniz.. gumrukte kalir ve sizden gumruk bedelleri isterler.. her sekilde musavir isin icine dahil olur.. ellecleme, hallaclama gibi bedeller isterler.. yurt disi alisverislerin de cok dikkatli olmak gerekiyor artik..

exxper

Daimi Üye
Adı
Mehmet
Amazonda varsa istediğiniz ürün hesaplayıp alın sıkıntı olmaz. Gümrüğe takılmaz sorunsuz geri iade alır.
150 euro üstü ürün gümrük müşaviri olmadan ürünü alamazsınız çok düşük bir ihtimalle gözlerinden kaçma olasılığı olabilir.

Happy Man

Üye
Adı
Tahsin Mutlu
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Gönderici Amazon (satıcının amazon olması gerekmiyor ama olursa daha iyi) ise tüm gümrük vs işlemleri yapıyorlar ve size ilettikleri fiyat dışında ücret ödemiyorsunuz. Amazondan sürekli alış veriş yapan biri olarak çok rahat söyleyebilirim. Yaptığım min alış veriş tutarı zaten 7000 tl civarında. Aynı ay içinde 5 adet sipariş verirseniz işte ozaman 5 sınırına takılırsınız bu durumda da amazon yine tüm masraflarınızı karşılıyor ama şöyle eğer sizin sipariş verdiğiniz ürünleri farklı lokasyonlardan parça parça iletirler ve bu paket sayısını arttırır ise tabi ki ürünlerinizin ücretini iade ediyor. Hatta geçen ay ki son siparişim ¥53,499 yani 7800 TL gibi bir şey tuttu. ships by amazon ise korkmayın ama farklı bir satıcı ise işte o zaman işin rengi değişiyor.
1680862442267.png

Son düzenleme:

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
150 doların altında adetli ürün siparişi verdik 3 4 kişi Amazon.jp den kargolar saçma sapan geldi 1 kargoda 1 jig diğer kargoda 3 ip şeklinde toplamda 9 farklı kargo ile ürünler yola çıktı tabi biz bunu 5. Kargodan sonra yola çıkan 4 kargo ile anladık.
Geri kalan 4 kargo gümrüğe takıldı 1 kişi 1 ay içinde 5 adet kargo alabiliyor muş :)
Kalan kargolar için DHL gümrük firması ile hareket etmem gerektiğini söyledi kargo başına çok saçma fiyatlar çıktı Amazon ile görüştük ürünleri gümrüğe terk etti ben her kargo için evrak imzalayıp DHL e gönderdim sonuç olarak Amazon kalan ürünlerin para iadesini yaptı bize
Bu kısma da dikkat etmek gerekiyor

Gorkembjk

Aktif Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
150 doların altında adetli ürün siparişi verdik 3 4 kişi Amazon.jp den kargolar saçma sapan geldi 1 kargoda 1 jig diğer kargoda 3 ip şeklinde toplamda 9 farklı kargo ile ürünler yola çıktı tabi biz bunu 5. Kargodan sonra yola çıkan 4 kargo ile anladık.
Geri kalan 4 kargo gümrüğe takıldı 1 kişi 1 ay içinde 5 adet kargo alabiliyor muş :)
Kalan kargolar için DHL gümrük firması ile hareket etmem gerektiğini söyledi kargo başına çok saçma fiyatlar çıktı Amazon ile görüştük ürünleri gümrüğe terk etti ben her kargo için evrak imzalayıp DHL e gönderdim sonuç olarak Amazon kalan ürünlerin para iadesini yaptı bize
Bu kısma da dikkat etmek gerekiyor
Acaba aldığınız ürünlerin stok sayısı yetersizdi de farklı satıcıdan falan mı tedarik edilip gönderildi ben de daha önce baya çesitli bir alışveriş yaptım hepsinin saticisi ve göndericisi amazondu hepsi tek paket olarak geldi.

exxper

Daimi Üye
Adı
Mehmet
Gönderici Amazon (satıcının amazon olması gerekmiyor ama olursa daha iyi) ise tüm gümrük vs işlemleri yapıyorlar ve size ilettikleri fiyat dışında ücret ödemiyorsunuz. Amazondan sürekli alış veriş yapan biri olarak çok rahat söyleyebilirim. Yaptığım min alış veriş tutarı zaten 7000 tl civarında. Aynı ay içinde 5 adet sipariş verirseniz işte ozaman 5 sınırına takılırsınız bu durumda da amazon yine tüm masraflarınızı karşılıyor ama şöyle eğer sizin sipariş verdiğiniz ürünleri farklı lokasyonlardan parça parça iletirler ve bu paket sayısını arttırır ise tabi ki ürünlerinizin ücretini iade ediyor. Hatta geçen ay ki son siparişim ¥53,499 yani 7800 TL gibi bir şey tuttu. ships by amazon ise korkmayın ama farklı bir satıcı ise işte o zaman işin rengi değişiyor.
Ekli dosyayı görüntüle 121783
Amazon gümrük müşaviri hizmetide vermeye başladı ise bu çok iyi gerçekten, ama daha önce 150 euro üstü ürünlerin gümrüğe takıldığını söylüyorlardı Amazon dan alınma ürünlerdi para iadesi yapmışlardı,kafama takılan Amazon normalde sizin adınıza gümrük müşaviri tutması lazım acaba Amazon kendi getirmiş gibi mi evrakları hazırlıyor.

Faryalı

Daimi Üye
Aldığınınz ürünün rakamı ile değil adedi ile alakalıdır. Benim arkadaşlarım monitör, ekran kartı sipariş ediyorlar sıkıntı yaşamadan geliyor. Ama adetli alışveriş yaparsan ticarete giriyor galiba.

exxper

Daimi Üye
Adı
Mehmet
Aldığınınz ürünün rakamı ile değil adedi ile alakalıdır. Benim arkadaşlarım monitör, ekran kartı sipariş ediyorlar sıkıntı yaşamadan geliyor. Ama adetli alışveriş yaparsan ticarete giriyor galiba.
Şöyle bir yazı buldum tahmin ettiğim gibi Amazon tr den alınan satıcı Amazon Almanya olsa bile kendisi ithal etmiş gibi Türkiye'de ki deposuna gönderiyor sonra sana,her ne kadar kanun çıkarilsada bir şekilde açık bulunuyor,belki ilerleyen zamanlarda da genele yaymış olabilirler,ama kanun açık ve net 150 euro üstü ticari sayılarak gümrük müşaviri osuydu busuydu 7000+7000 de masraf çıkıyor ama Amazon buna çare bulmuş

Arkadaşlar, 1500 euro olan bireysel ithalat muafiyeti birkaç ay önce 150 euro'ya düşürüldü. Bu durumda başınıza gelecekleri adım adım yazayım.

Diyelim 300 Euro bedelle çadır satın aldınız.
%20 gümrük vergisi
ÖTV (özel tüketim vergisi)
%4 ila %20 arasında ek gümrük vergisi
ve bunlara ek olarak
gümrük müşaviri ücreti (500 TL)
gümrük müşavirine noterden vekalet (600 TL)
paket ufacık olsa dahi, tüm bu işlemler sürerken oluşacak 1 haftalık antrepo bedeli (1500 TL) (Ürünün bekletildiği depo gibi düşünün)
ödemeniz gerekiyor.

300 Euroluk bir malzeme için + 6000-7000 TL masraf ödemeniz olası.

Mesela şu hoparlörü Amazon Türkiye'den satın almak istediniz. Amazon Almanya gönderdiği halde (doğrudan size göndermiyor, Amazon Türkiye'ye gönderiyor), ürünü Amazon Türkiye ithal edeceği için ek masrafla karşılaşmaz, gümrük müşaviri ile anlaşmak zorunda kalmazsınız.

Aynı hoparlörü amazon.de adresinden satın alırsanız, her ne kadar Amazon Almanya sizden gümrük vergisini tahsil etse dahi, ürün 150 Euro üstü olduğu için gümrüğe takılacak, gümrükten size bir yazı gelecek, yukarıdaki tüm işlemleri ve masrafları yapmanız gerekecektir. Sürecin sonunda gümrüğe ödediğiniz belgeleri Amazon Almanya'ya ibraz ederek, onlara ödediğiniz gümrük vergisini iade alabilirsiniz, ancak neye yarar... Yani uzun lafın kısası, 150 euro üstü malzeme sipariş vermek hayal oldu. Ancak Avrupa'dan gelen bir tanıdığa rica edeceksiniz, o şekilde olabilir. Hepimize geçmiş olsun.

majestic_87

Yeni Üye
zenmarketten almak istediğim kamış 100 euro civarı artı kargo ve gumruk odemem gerekicek sorunsuz teslim alırmıyım son zamanlarda zenmarketten alışveriş yapan oldu mu acaba

tamam

Aktif Üye
Adı
murat
Kan Grubu
A Rh Negatif
Arkadaşlarımızın y.dışı sitelerden aldıkları ürünler Türkiyede üretiliyorsa yerli üreticiyi korumak amacıyla devlet istediği kadar gümrük vergisi alsın hatta gümrük işlemlerini zorlaştırsın.Ama dışarıdan sipariş edilen ürünün yerli üretimi yoksa insanlara bu kadar eziyet etmenin anlamı yok.Beceriksiz ve üretmeyen bir ülke oluşturmanın cezasını vatandaşına gümrük vergisi olarak ödetemezsin.