Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Plat.co Alışveriş süreci

bayborean

Üye
Adı
Cihan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
malum sitede noel indirimi vardı. ilk başta sadece bir surf makina alacaktım. fiyatı da tam sınırdaydı ancak kargoyla beraber limit üstü olacaktı. bir an bu süreci unutup yanına bir şeyler daha ekleyip sipariş verdim(%30 vergi ödeyeceğimi düşünüp razı olmuştum). hızlıca geldi ve ürün bedeli kadar bir masraf ediyorum şuan. yarın çekeceğiz inşallah. sonuç: gene ülkemizde bulunmayan, ikinci ellerine bile daha çok para istenilen malzemeleri aldım ancak ülkemden soğudum. sakın limitleri geçmeyin arkadaşlar parasıyla işi çözebiliyorsunuz gene ama noterden vekalet filan veriyor insan araba alır gibi. lanet olsun.

ugryy

Aktif Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
malum sitede noel indirimi vardı. ilk başta sadece bir surf makina alacaktım. fiyatı da tam sınırdaydı ancak kargoyla beraber limit üstü olacaktı. bir an bu süreci unutup yanına bir şeyler daha ekleyip sipariş verdim(%30 vergi ödeyeceğimi düşünüp razı olmuştum). hızlıca geldi ve ürün bedeli kadar bir masraf ediyorum şuan. yarın çekeceğiz inşallah. sonuç: gene ülkemizde bulunmayan, ikinci ellerine bile daha çok para istenilen malzemeleri aldım ancak ülkemden soğudum. sakın limitleri geçmeyin arkadaşlar parasıyla işi çözebiliyorsunuz gene ama noterden vekalet filan veriyor insan araba alır gibi. lanet olsun.
Sizi çok iyi anlıyorum, keşke böyle olmasa. Diyecek şey çok ama...

bayborean

Üye
Adı
Cihan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Amazon'a da çok güvenmeyin aradaşlar. Vergi ödendiği halde bizi bağlamaz diyerek tekrar vergisini almışlar. araştırın.

bayborean

Üye
Adı
Cihan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ekran görüntüsü 2023-12-05 004055.png

Şu stickerlardan hediye koymuşlar onlar bile sıkıntı oldu, müşavir bunlar ne diyor

İsottevfik

Daimi Üye
Adı
İsot Tevfik SARI
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Aliexpres ........ 3 yıldır buradan 15 - 16 değişik ürün yelpazesinde siparişim oldu ve olmaya devam ediyor. Ödeme trendinde, gümrük ( var ise kargo ) dahil ücret çıkıyor. Ödeme yapıyorsun ve 12-13 günde PTT kargo ile kapıya teslim. hiç sıkıntı yaşamadım.

ugryy

Aktif Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Aliexpres ........ 3 yıldır buradan 15 - 16 değişik ürün yelpazesinde siparişim oldu ve olmaya devam ediyor. Ödeme trendinde, gümrük ( var ise kargo ) dahil ücret çıkıyor. Ödeme yapıyorsun ve 12-13 günde PTT kargo ile kapıya teslim. hiç sıkıntı yaşamadım.
Aliexpresste vergiyi alırken neredeyse %50 alıyor :), hatta indirimli aldınız diyelim ürünü vergisini indirimsiz fiyat üzerinden hesaplıyor. Tamam gümrük önceden çok serbestti de, şimdi de kafayı yediler yahu.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Özellikle bir dış ticaretçi olarak süreçlere hakim olmakla birlikte tahminlerim yakında 150 EUR limitini de mumla arayacağımız yönündedir. Söz konusu mevzuat konduğunda ( Mayıs 2022) Euro 16,65 TL idi bugün maalesef 33 lira civarında. Dolayısı ile çok kısa bir zaman içinde yeni bir düzenleme ile 100 EUR hatta 75 EUR altına düşmesini bekliyorum. Diğer bir konu yukarıdaki yazışmalarda gördüğüm bir yanlış bilgi üzerine sizleri aydınlatmak isterim. 150 EUR limiti içine kargo bedeli dahil değildir. Ürün bedelinin 150 EUR altında olması yeterlidir. yani 149 EUR'ya olta alıp kargosuna +350 EUR ödeyebilirsiniz. Fakat burada dikkat edilmesi gereken bir husus var. Eğer X siteden 500 Eur değerinde ürün alayım siteye rica edeyim 150 EUR ürün bedeli yazsınlar kalanı kargo bedeli olarak göstersinler bu gümrükten geçer elime ulaşır gibi düşüncelere asla girmeyin. İnternet çağındayız kutunun üzerindeki marka modeli google'a yazarak memurlar emsal fiyat bakmaktadır. Kargo ücretinin 150 EUR limitine dahil olmadığını gösteren mevzuat bilgisini aşağı bırakıyorum.

Ekli dosyalar

Faryalı

Daimi Üye
Verdiğiniz bilgiler aydınlatıcı oldu. Çok teşekkürler. Amazon alışverişleri için de geçerlimi bu. Mesela şöyle bir alışverişi yapabilir miyiz?
Amazon kargo dahil fiyat veriyor çünkü.

aeiaeiaeae.png

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Verdiğiniz bilgiler aydınlatıcı oldu. Çok teşekkürler. Amazon alışverişleri için de geçerlimi bu. Mesela şöyle bir alışverişi yapabilir miyiz?

Ekli dosyayı görüntüle 123497
Mevzuat posta/ hızlı kargo dediği için amazonu da kapsar. Zaten amazon 5456 yen olarak ithalat vergilerini de hesaplamış. Fakat burada ufak bir trick var amazon vergi miktarını 15.273 yen üzerinden değil 15.273+2.913 yeni topladıktan sonra %30 vergi hesaplamış. Bu gönderdiğiniz ekran görüntüsü ile ilgili problem çıkacağını düşünmüyorum. Her ihtimale karşı almanız gereken önlem basit. 15.273 değerindeki ürün ya da ürünlerin fiyatlarının gösterildiği sayfaların ekran görüntüsünü almak( amazon web site adresinin de ekran görüntüsü içinde olduğundan emin olun). Olur da memur size bu ürünün ederi daha fazla diye iddia eder ise elinizde kanıt olmuş olur.

YağızYalçınn

Yeni Üye
Adı
Yalçın Yağız
Kan Grubu
A Rh Pozitif

Ekli dosyayı görüntüle 123497
amazonda ürün geldikten sonra gümrük vergisi tutardan daha düşükse size bellirli bir kısmını geri ödüyorlar import fee ye tıklarsanız orada yazıyor olması lazım