Devrim Balbay
Daimi Üye
yok birol abi bilindik butun alisveris sitelerine sordum hicbirinde yok...
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
yok birol abi bilindik butun alisveris sitelerine sordum hicbirinde yok...
bilinmedik bir yerden çikti abibilinmedik birinde varmış demi.. gülle güle kullan..
Pek fazla ip tecrübem yok... (İp diye genelliyorum; PE olabilir; dyneema olabilir; fiber olabilir veya v.s....) Savagear, Mustad, Power Pro ve Çin malı Spectra kullandım; bunlar arasında bir kıyaslama yapacak olursak haliyle Power Pro öne çıkıyor... Bir de yedekte Penn var; iyi birşeye benziyor...Haluk Abi 8 Slick izlenimlerini alabilirmiyim? Sufix 832 kullandın mı? Kullanmış isen farkları neler?
Abi Whiplash in 0,06-0,08-0,10Pek fazla ip tecrübem yok... (İp diye genelliyorum; PE olabilir; dyneema olabilir; fiber olabilir veya v.s....) Savagear, Mustad, Power Pro ve Çin malı Spectra kullandım; bunlar arasında bir kıyaslama yapacak olursak haliyle Power Pro öne çıkıyor... Bir de yedekte Penn var; iyi birşeye benziyor...
Bendeki 8 Slick'in 0,19'u olduğu ve haliyle epeyce kalın olduğu için beklentim olan mesafeye atış yapamadığımdan çok kısa (bir gün boyu) kullandım; ince olanı zaten bulamadığımdan bu çapta almıştım ve konuda fazla bir yorum yapamayacağım; ancak bulabilir isem 0,10 gibi (zaten normal olanda bu çapta kullanıyorum) çapa sahip olanın yeterli çıkış yapabileceğini ve beklentimi karşılayabileceğini düşünüyorum; bunun dışında örmesi oldukça sık ve bir nevi kaplama tarzı bir şey var üzerinde; makinanın misina sarım klavuzunu (yüksük) diger sıradan ipler gibi öyle vıjj-vıjj öttürmüyor; öttürse de çok daha hafif; su çekmiyor ve oldukça sağlam... Uzun vade kullanımda herhangibir bozulma, tiftiklenme olur mu bilemiyorum; denemeye değer olduğun düşünüyorum...
8 Slick bulamadığım için uzun zamandır normal olanı kullanıyorum; bu 8 Slick kadar yuvarlak değil; hatta yassı; kullandığım çap 0,10 ve çıkış mükemmel; sağlamlığı yeterli (sanıyorum 5 kg. civarı idi); su çekmiyor ve onca zorlamaya rağmen tiftiklenme v.s. gibi bir bozulma yapmadı (220 gr.a kadar ağırlık attım); zaman içinde kopa kopa uzunluğu yetersiz kaldı ve aynı çapta beyaz rengini bulabildiğim için yeniden aldım (önceki sarı idi); rengin benim için önemi kolaylıkla görüp takip edebilmem; onun için öncelikli cırtlak sarı; onu bulamaz isem beyazı tercih ediyorum... Yalnız bu incede Albright'ı tutturamadım bir türlü; ipi kesiyor...
Albright Special - How to tie a Albright Special
Ancak 8 Slick 0,19'da gayet güzel tutuyor idi...
Klasik ek düğümünü kullandım ben de... O gayet güzel tuttu...
Double Uni Knot - How to tie a Double Uni Knot
Sonuna da birkaç kilit koydum ve zarar vermeyecek şekilde monoflamentin ucunu çakmakla yuvarlattım... Bu hassas bir iş; eliniz yatmıyor ise bu uygulamadan kaçının...
Tüm bunlar Şemsipaşa (şok) düğümünün yerine; ip ile monoflamentte Şemsipaşa tutmuyor çünki... Ya da ben tutturamıyorum...
Elbet çok üst seviye ip (ip dediğime bakmayın dyneema; PE; v.s...) isteniyor ise ve tabii ülkemizde bulabilirseniz şunlar oldukça iyidir:
Rakuten: 8 DAIWA /
YGK Ultra 2 Jig Man WX8 Spectra braided lines made in Japan
Tabii bunları marka bilgisi için veriyorum; uygun olan ipin seçilmesi gerekiyor...
Yok bunlar çok pahalı diyor iseniz Power Pro'da gayet güzel iş görüyor; tabii benim kullanım tarzımda... Normal spinde ne olur tecrübe etmediğim için bilemiyorum...
Elbet kullandığım makinanın Shimano Biomaster SW8000PG olduğunu da belirtmekte yarar var...
Acaba üzerinde aynı değer yazan iplerde çaplar ne şekilde; mesela Power Pro normal'e göre 8 slick oldukça kalın duruyor; Sufix'in bir modelini gördüm çap olarak makul geldi bana; ancak Sufix'in hangi modeli hatırlamıyorum oldukça kalın duruyor gibi... Bunlar benim gibi açık atış yapmaya çalışanlar için oldukça önemli...Abi Whiplash in 0,06-0,08-0,10
Power Pro 0,19-0,23
Sufix 832 0,20 sini kullandım. Arasında en sağlam whiplash. En uzun süreli kullanılabilecek olan ise sufix 832 gibi duruyor. Birde 8slick denemek istedim, ondan dolayı tecrübelerini sormak istedim.