Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

power pro ip ariyorum...

KalamA

Daimi Üye
Adı
Can
:) Devrim abi selam, umarım iyisindir. Seni tavsiye edecektim arkadaşa ama senden habersiz yapmak istemedim. Bu konularda iyi bir banka olduğunun bilincindeyim. Sahtelere henüz iş yaptıramadım abi ama sezon açılsın, ilk haberi olacak kişilerdensin iş yaptıklarında ;) Kendine iyi bak, her zaman rastgelsin, selamlar...

KalamA

Daimi Üye
Adı
Can
62 Lb çekerlisini jigde kullanıyorum Power Pro'nun, denizin dibinden o denli balık çekemediysem de dünyaları çektim diyebilirim :) 62 değil 620 Lb çekermiş gibi geliyor, su tutmuyor ve ses yapmıyor. Özetle çok memnunum. Gayet memnun kalacağınızdan şüpheniz olmasın, her zaman rastgelsin...

furunotr

Daimi Üye
Adı
Haluk Pirinç
Haluk Abi 8 Slick izlenimlerini alabilirmiyim? Sufix 832 kullandın mı? Kullanmış isen farkları neler?
Pek fazla ip tecrübem yok... (İp diye genelliyorum; PE olabilir; dyneema olabilir; fiber olabilir veya v.s....) Savagear, Mustad, Power Pro ve Çin malı Spectra kullandım; bunlar arasında bir kıyaslama yapacak olursak haliyle Power Pro öne çıkıyor... Bir de yedekte Penn var; iyi birşeye benziyor...

Bendeki 8 Slick'in 0,19'u olduğu ve haliyle epeyce kalın olduğu için beklentim olan mesafeye atış yapamadığımdan çok kısa (bir gün boyu) kullandım; ince olanı zaten bulamadığımdan bu çapta almıştım ve konuda fazla bir yorum yapamayacağım; ancak bulabilir isem 0,10 gibi (zaten normal olanda bu çapta kullanıyorum) çapa sahip olanın yeterli çıkış yapabileceğini ve beklentimi karşılayabileceğini düşünüyorum; bunun dışında örmesi oldukça sık ve bir nevi kaplama tarzı bir şey var üzerinde; makinanın misina sarım klavuzunu (yüksük) diger sıradan ipler gibi öyle vıjj-vıjj öttürmüyor; öttürse de çok daha hafif; su çekmiyor ve oldukça sağlam... Uzun vade kullanımda herhangibir bozulma, tiftiklenme olur mu bilemiyorum; denemeye değer olduğun düşünüyorum...

8 Slick bulamadığım için uzun zamandır normal olanı kullanıyorum; bu 8 Slick kadar yuvarlak değil; hatta yassı; kullandığım çap 0,10 ve çıkış mükemmel; sağlamlığı yeterli (sanıyorum 5 kg. civarı idi); su çekmiyor ve onca zorlamaya rağmen tiftiklenme v.s. gibi bir bozulma yapmadı (220 gr.a kadar ağırlık attım); zaman içinde kopa kopa uzunluğu yetersiz kaldı ve aynı çapta beyaz rengini bulabildiğim için yeniden aldım (önceki sarı idi); rengin benim için önemi kolaylıkla görüp takip edebilmem; onun için öncelikli cırtlak sarı; onu bulamaz isem beyazı tercih ediyorum... Yalnız bu incede Albright'ı tutturamadım bir türlü; ipi kesiyor...

Albright Special - How to tie a Albright Special

Ancak 8 Slick 0,19'da gayet güzel tutuyor idi...

Klasik ek düğümünü kullandım ben de... O gayet güzel tuttu...

Double Uni Knot - How to tie a Double Uni Knot

Sonuna da birkaç kilit koydum ve zarar vermeyecek şekilde monoflamentin ucunu çakmakla yuvarlattım... Bu hassas bir iş; eliniz yatmıyor ise bu uygulamadan kaçının...:D

Tüm bunlar Şemsipaşa (şok) düğümünün yerine; ip ile monoflamentte Şemsipaşa tutmuyor çünki... Ya da ben tutturamıyorum...:D

Elbet çok üst seviye ip (ip dediğime bakmayın dyneema; PE; v.s...) isteniyor ise ve tabii ülkemizde bulabilirseniz şunlar oldukça iyidir:

Rakuten: 8 DAIWA /

YGK Ultra 2 Jig Man WX8 Spectra braided lines made in Japan

Tabii bunları marka bilgisi için veriyorum; uygun olan ipin seçilmesi gerekiyor...

Yok bunlar çok pahalı diyor iseniz Power Pro'da gayet güzel iş görüyor; tabii benim kullanım tarzımda... Normal spinde ne olur tecrübe etmediğim için bilemiyorum...

Elbet kullandığım makinanın Shimano Biomaster SW8000PG olduğunu da belirtmekte yarar var...

darthvader61

Aktif Üye
Adı
Mehmet S. BASDAG
Pek fazla ip tecrübem yok... (İp diye genelliyorum; PE olabilir; dyneema olabilir; fiber olabilir veya v.s....) Savagear, Mustad, Power Pro ve Çin malı Spectra kullandım; bunlar arasında bir kıyaslama yapacak olursak haliyle Power Pro öne çıkıyor... Bir de yedekte Penn var; iyi birşeye benziyor...

Bendeki 8 Slick'in 0,19'u olduğu ve haliyle epeyce kalın olduğu için beklentim olan mesafeye atış yapamadığımdan çok kısa (bir gün boyu) kullandım; ince olanı zaten bulamadığımdan bu çapta almıştım ve konuda fazla bir yorum yapamayacağım; ancak bulabilir isem 0,10 gibi (zaten normal olanda bu çapta kullanıyorum) çapa sahip olanın yeterli çıkış yapabileceğini ve beklentimi karşılayabileceğini düşünüyorum; bunun dışında örmesi oldukça sık ve bir nevi kaplama tarzı bir şey var üzerinde; makinanın misina sarım klavuzunu (yüksük) diger sıradan ipler gibi öyle vıjj-vıjj öttürmüyor; öttürse de çok daha hafif; su çekmiyor ve oldukça sağlam... Uzun vade kullanımda herhangibir bozulma, tiftiklenme olur mu bilemiyorum; denemeye değer olduğun düşünüyorum...

8 Slick bulamadığım için uzun zamandır normal olanı kullanıyorum; bu 8 Slick kadar yuvarlak değil; hatta yassı; kullandığım çap 0,10 ve çıkış mükemmel; sağlamlığı yeterli (sanıyorum 5 kg. civarı idi); su çekmiyor ve onca zorlamaya rağmen tiftiklenme v.s. gibi bir bozulma yapmadı (220 gr.a kadar ağırlık attım); zaman içinde kopa kopa uzunluğu yetersiz kaldı ve aynı çapta beyaz rengini bulabildiğim için yeniden aldım (önceki sarı idi); rengin benim için önemi kolaylıkla görüp takip edebilmem; onun için öncelikli cırtlak sarı; onu bulamaz isem beyazı tercih ediyorum... Yalnız bu incede Albright'ı tutturamadım bir türlü; ipi kesiyor...

Albright Special - How to tie a Albright Special

Ancak 8 Slick 0,19'da gayet güzel tutuyor idi...

Klasik ek düğümünü kullandım ben de... O gayet güzel tuttu...

Double Uni Knot - How to tie a Double Uni Knot

Sonuna da birkaç kilit koydum ve zarar vermeyecek şekilde monoflamentin ucunu çakmakla yuvarlattım... Bu hassas bir iş; eliniz yatmıyor ise bu uygulamadan kaçının...:D

Tüm bunlar Şemsipaşa (şok) düğümünün yerine; ip ile monoflamentte Şemsipaşa tutmuyor çünki... Ya da ben tutturamıyorum...:D

Elbet çok üst seviye ip (ip dediğime bakmayın dyneema; PE; v.s...) isteniyor ise ve tabii ülkemizde bulabilirseniz şunlar oldukça iyidir:

Rakuten: 8 DAIWA /

YGK Ultra 2 Jig Man WX8 Spectra braided lines made in Japan

Tabii bunları marka bilgisi için veriyorum; uygun olan ipin seçilmesi gerekiyor...

Yok bunlar çok pahalı diyor iseniz Power Pro'da gayet güzel iş görüyor; tabii benim kullanım tarzımda... Normal spinde ne olur tecrübe etmediğim için bilemiyorum...

Elbet kullandığım makinanın Shimano Biomaster SW8000PG olduğunu da belirtmekte yarar var...
Abi Whiplash in 0,06-0,08-0,10
Power Pro 0,19-0,23
Sufix 832 0,20 sini kullandım. Arasında en sağlam whiplash. En uzun süreli kullanılabilecek olan ise sufix 832 gibi duruyor. Birde 8slick denemek istedim, ondan dolayı tecrübelerini sormak istedim.

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Power Pro super 8 slick 0.15 güzel lakin boğaz için biraz kalın geliyor. Atış mesafesinde ve dibe inmekte sorun çıkarıyor.
Yakın mesafeli çalışılan ilişkenli meralarda sağlamlığı dolayısıyla tercih edilebilir.

furunotr

Daimi Üye
Adı
Haluk Pirinç
Abi Whiplash in 0,06-0,08-0,10
Power Pro 0,19-0,23
Sufix 832 0,20 sini kullandım. Arasında en sağlam whiplash. En uzun süreli kullanılabilecek olan ise sufix 832 gibi duruyor. Birde 8slick denemek istedim, ondan dolayı tecrübelerini sormak istedim.
Acaba üzerinde aynı değer yazan iplerde çaplar ne şekilde; mesela Power Pro normal'e göre 8 slick oldukça kalın duruyor; Sufix'in bir modelini gördüm çap olarak makul geldi bana; ancak Sufix'in hangi modeli hatırlamıyorum oldukça kalın duruyor gibi... Bunlar benim gibi açık atış yapmaya çalışanlar için oldukça önemli...

Rapalacı

Daimi Üye
Adı
FURKAN ®
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Power pro super 8 slick berbat bir örgü hiç tavsiye etmem. İlk sardıgımda 10 12 atış güzeldi sonra dantel ipi gibi oldu bir kaç av sonra tiftiklendi açıkta dibe takınca 100 metreden fazla ipim denizde kaldı. Millet misinayla dibi bulurken ben yürüdümde yürüdüm bulacağım diye acayip su tutuyor. Bir kaç avdan sonra canımdan bezdirdi söküp attım. Bayağı da şükranlarımı sundum üretene :D

nbuyuk

Aktif Üye
0.16 lık 832 kullanıyorum.Yaklaşık 1 yıldır makinemde sarılı.Çok ama çok memnunum.Tavsiye ederim.