Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Rapala dayanmıyor! Yardım

VolkanAKGUL

Yeni Üye
Adı
Volkan
Merhaba, geçtiğimiz hafta kamışımın kırılması üzere yeni ekipman edinmiştim. Bir çok araştırma ve burda ki ustadların tavsiyeleri ile Shimano Catana 300mh - 14 45 atarlı parçalı Spin kamış, spin sarma makinesi 80tl lik bişi. 5 adet de rapala almıştım. Tek araştırmadıgım ise misinaydı. Onun seçiminide balıkçı arkadaş ' hangisinden sarıyım' dedi. Bende farketmez abi sar işte dememle rapalalarımın sonuncusunu bugun kaptırdım denize.

At çek için you tube de at çek teknikleri başlıgında hızlı atma, klasik atma şekillerini uzun zamandır çalışıyordum. Son bir hafta içerisinde oltayı savuruşlarımda rapalarım koptu gitti. Bugun yine kıyıdan atmak için kamışı baş üstü yaptım ve tıkk.. gene koptu gitti son rapalam..

Üstadlardan biri, sağolsun.. 0.30mm kalınlıgında Yoziro nun FC misinasını tavsiye etti. Onu almaya niyetliyim, fakat size de sormadan edemedim. 0.30 yerine %100 FC oldugu için 0.70mm gibi mi almalıym? Ya da tavsiyeleriniz nelerdir. Kopmayacak sağlam ve görünmez özellikle levrek için kaliteli bir misina öneriniz . .

Birde misinaya bı kadar para vermelimiyim yoksa gereksiz mi olur?
http://www.avmarketi.com/asp/product/13826/0-70MM-FERRARI-HIPERCATCH-FLUOROCARBON-MISINA olmadı bunu alıcam

duzensiz

Daimi Üye
Adı
Hüseyin Susulu
0.25-0.30 arası angel kiss yada 0.25-0.30 arası powerline extreme spinde benim güvenerek kullandığım misineler. uygun fiyat yüksek çeker. 300metresi 12lira falan. daha iyi tavsiyelerde olacaktır.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
O linkini verdiğin misinayı sakın alma.

Hüseyinin dediği angel kiss lerden alabilirsin.

Bir de senin makinanın tam marka ve modelini yazarmısın?

Rapala yerine 15-20 grlık kurşunlarla alıştırma yap.
Tahtadan rapala ağırlığında maketler yapıp onlarla çalış.
Elin iyice alışınca da gerçek rapala atarsın

MUSA

Aktif Üye
Adı
Musa Karaoğlan
Misina olarak Okuma Seabass levrek misinasını tavsiye ederim.
Ben 0,31 olanından kullanıyorum,çok güzel ve dayanıklı bir misina.

cogito74

Aktif Üye
Adı
ibrahim d*km*n
Spin takımda misina takım kadar önemli zira denizde rapalaya ne yapışacagı belli olmaz kişo üstü bir trofe bir gelebilir. Görünmez misina olarak florokarbon tabii öenmli belki ama sahte kalitesi yada sahteye aksiyon verebilme kadar öenmlimi o biraz soru işareti ama o linkiniverdiginiz misina makrkasını bilmesemde 0.70 lin olması yani o kalınlıga jig felan yapılır. Spin makinaya sarılmaz. İp misina yani örme dynema misina düşünebilirsiniz ama önüne şok yaparak belki. Rapalaya attıgınız düğümde önemli. Biraz araştırma yaparsanız forumda benzer konular bulabilirsiniz.

KayaBalığıKaya

Daimi Üye
Adı
Uluç
FC filan sarayım deme, çok sert bir misinadır, makineden habire gam yapa yapa boşalır avın rezil olur.

Fatih Koç

Daimi Üye
FC filan sarayım deme, çok sert bir misinadır, makineden habire gam yapa yapa boşalır avın rezil olur.
Aynen katılıyorum.. ama eklemek istediğim kısa zamanda sürekli kopması aklımı karıştırdı, atışlarda mı bir problem var diyecem ama bir ara 1000mt sufix almış ve benzerini yaşamıştım çürükte olabiliyor bazen misina.. benim önerim ise, okuma bluefish 026-0.28 ve effe latex super soft

VolkanAKGUL

Yeni Üye
Adı
Volkan
Ustalarım çok teşekkür ederim.. .İçimde bir his oluştu, şunu çıkarıp atmak için mecbur misinamı değiştireceğim. tavsiyeleriniz çok değerli. Saygı selamlar. .

frenist

Daimi Üye
Adı
Cihan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Selam Volkan,

Rapalanı yanlış bağlıyor olabilir misin? Yanlış düğüm atıyorsan da olabilir. Sahtelerin geneli çok ağır olmadığı için misina ne kadar kötü olursa olsun kopacağını düşünmüyorum.