Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sahte İğnelerini Kuvvetlendirme ( replacing treble hooks )

çağrıbey

Aktif Üye
Adı
Çağrı ECE
Merhaba
tatlı suda sahte ile turna avcılığı yapıyorum. Balık vurduktan sonra karaya alma oranım 3 te 1 gibi yani yakalanan balıkların çoğu çekerken geri kurtuluyor. İğneleri tekli iğne ile değiştirsem faydası olur mu acaba yoksa üçlü ile devam mı edeyim sizce ? yada başka öneriniz var mı iğneleri büyütmek yada küçültmek gibi

B

BS Okuru

Misafir
Merhaba
tatlı suda sahte ile turna avcılığı yapıyorum. Balık vurduktan sonra karaya alma oranım 3 te 1 gibi yani yakalanan balıkların çoğu çekerken geri kurtuluyor. İğneleri tekli iğne ile değiştirsem faydası olur mu acaba yoksa üçlü ile devam mı edeyim sizce ? yada başka öneriniz var mı iğneleri büyütmek yada küçültmek gibi
Tekli iğne den vazgeç üçlü iyidir.. İğnelerin boyunu büyütün..

MehmetÇağan

Daimi Üye
Adı
Mehmet Çağan ÖZCAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Sene 2018, gecenin bir vakti bu bilgiye işim düştü :) Ben de bu yazının farkında olmadan, sahtelerimin sadece kıç taraftaki iğnelerini tekliyle değiştirdim şimdi. Sonra dedim bir araştırayım kafama göre iş yapmayayım. Meğer bu iş için üretilen iğneler varmış :) Bu arada yabancı bir siteden edindiğim bilgileri de elimden geldiğince tercüme etmek isterim. (ingilizcesi olanlarımız aşağıya kaynağı bırakıyorum, okumanız faydalı olacaktır inanın)
Yazıda özetle şunları diyor:
+Üçlü iğne avantajı balık ufacık dokunsa bile yakalanır, dezavantajı her daim üçlüden kaçabilir çok rahatlıkla, boyayı tekliye nazaran daha çok zedeler, balığa doğal olmayan fazla bir metal sesi, çarı çöpü toplaması

+Tekli iğne dezavantajı balığı her vuruşta alamaz, avantajı ise aldığını bırakmaz balık çırpındıkça iğne daha da batar, boyaya zarar vermez, daha az gürültü, batan sahtelerde daha az dibe takılma.

Bu arada bir hususa dikkat çekmiş konunun yazarı, eğer suspending (askıda kalan) sahtelerin üçlülerini tekliyle değiştirecekseniz, suspending özelliklerini kaybedip floating olabilir demiş. Bunun önüne geçmek için de kanımca Bilent Bey'in önerisini dinlemek lazım: Uygun gramajda iğneler :)
Saygılarımla.
Kaynak: http://imanangler.com/single-hooks-vs-treble-hooks-the-great-dilemma/

yeknet

Daimi Üye
Adı
Yekta
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Paslanan sahte iğnelerini değiştirmek için aliexpressten üçlü iğne siparişi vermiştim geldiler. Ancak nasıl değiştirebilirim? halkaları açmanın pratik bir yöntemi var mı? Elimde bir tane tool var ama ucu çok kalın, jig halkası gibi büyük halkalar içinmiş. Sahtelerin halkası çok küçük, içine girmiyor.

batuhan111

Daimi Üye
Adı
metin
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Paslanan sahte iğnelerini değiştirmek için aliexpressten üçlü iğne siparişi vermiştim geldiler. Ancak nasıl değiştirebilirim? halkaları açmanın pratik bir yöntemi var mı? Elimde bir tane tool var ama ucu çok kalın, jig halkası gibi büyük halkalar içinmiş. Sahtelerin halkası çok küçük, içine girmiyor.
Aliexpress de pense değilde ufak makas şeklinde olan halka açıçılar var,zannedersem işini görür.

ilhany

Aktif Üye
Adı
İLHAN
Kan Grubu
O Rh Negatif
Üçlü iğnelerin linkini alabilir miyiz