Salamura Boru Kurdu Yapmak?

umitdulger

Daimi Üye
Tepki
1,905
Ödül
113
Ara ara av için Çanakkale'deki yazlığıma gidiyorum fakat merkeze oldukça uzak olduğumdan yem konusunda sıkıntı yaşıyorum. Giderken aldığım yemler en fazla 2 gün idare ediyor sonrasında tavuk göğsü kullanıyorum. O da bir miktar iş yapıyor ama boru kurdunun yerini tam olarak tutmuyor. Bu sebepten boru kurtlarını canlı olmasa da mümkün olduğunca diri tutmak istiyorum. Aşağıda fotoğraftaki gibi salamura yapmanın yolu nedir? Bu poşetteki sadece tuzlu su mudur acaba yoksa içerisinde bozulmayı önleyici başka birşey var mıdır? Satış sitelerinde bu şekilde uygun şartlarda 3 ay dayandığı yazılmış. Bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Teşekkürler.

(link)

Abi elf sıvı varya onun boru kurdu modelini alıp tavuğu uzun şerit olarak kesiyorum kurt gibi normal tuzlama işleminden sonra bir sızdırmaz kap aktarıyorum içine her bölgeye değecek kadar sıkıyorum karıştırıp kullanıyorum etkilide oldu zor zaman için lazım olur (kokuyor aman çantaya dökeyim deme), bu kurdun içine koruyucuda koyuyoruz demişti satan vatandaş hatta çinden aldığını hazır şekilde 1sene durur bozulmaz diyordu ne kadar iş yapar şüphesinden almamıştım kurt oynamıyor birde 15tl fiyat demişti

Elf iyi fikirmiş ama kargo kapanmadan mutlulara ulaşamadım maalesef, sabah da yola çıkacağım, kurt ayarlayamazsam tavuk göğsüne esanssız talim edeceğim yada teke yakalamaya çalışacağım bu seferlik. Taze kurt bulabilirsem tuzlu suya koyup deneyeceğim şansımı bakalım ne kadar dayanacak.

Gittiğin yer sülinez çıkarmaya el verişli değil mi Ümit? Ya da kıyı kumsalsa kum kurdu da çıkarabilirsin belki. Bir başka alternatif de bildiğin gibi midye. Neden bilmem ama ben midyeye çok güvenirim, çok çığırtkan bir kokusu var. 3-4 tane midye içini bütün olarak yem ipiyle bağlayabilirsin. Bir ihtimal aksilik olmazsa benim de önümüzdeki hafta Çanakkale tarafına gitme planım var. Aynı dertleri ben de yaşayacağım, bu başlığı ben de takip edeyim🙂

ben bir kez bu salamura kurtlardan kullandım.
kokusundan ve elimde o sıvının bıraktığı histen anladığım kadarıyla sadece tuz değil. sanki alkol veya türevleri, bir ürün çok keskin bir kokusu var ve eline sanki alkol kolonya tarzı bir şey almışşsın gibi.
ayıca kurtlar da çok sertleşmiş.

Elf iyi fikirmiş ama kargo kapanmadan mutlulara ulaşamadım maalesef, sabah da yola çıkacağım, kurt ayarlayamazsam tavuk göğsüne esanssız talim edeceğim yada teke yakalamaya çalışacağım bu seferlik. Taze kurt bulabilirsem tuzlu suya koyup deneyeceğim şansımı bakalım ne kadar dayanacak.
Tavuk göğsüne sarımsak uygulayabilirsiniz. Süper etkili.

Kurutulmuş boru kurdu var ümit. Suya temas etmediği sürece günlerce dayanıyor. Burada kullanan arkaşlarım çok memnun. İğneye taktıp suya atınca ufacık yem bi anda şişiyor ve normal görünüme geçiyor. İstersen alıp deneyebilirsin.

Örnek bulduğum site linkleri aşağıda.

(link)

Kurutulmuş Boru Kurdu ( Sasaworm ) Hedef Balık Canlı Yem | Hedef Balıkta

Bir öneridenenden olsun. Hava karardıktan sonra kayalık bölgelerin sığ olan terlerine gidin en güzel yemlerden birine ulaşırsınız. Deniz patlıcanı yada diğer adıyla Deniz hıyarı. 10 numara yemdir. Özellikle de harami balıkların kolay zarar veremediği bir yemdir.

Boru kurdunu biraz tuzlayıp süzgecin üzerinde bekletin. Ancak tuzu fazla kaçırıp kurtların suyunu tamamen bırakmasına izin vermeyin. Suyunu bir miktar bırakrıktıktan sonra kilitli poşette serin yerde uzun süre saklayabilirsiniz.

Back