Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Salamura Boru Kurdu Yapmak?

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ara ara av için Çanakkale'deki yazlığıma gidiyorum fakat merkeze oldukça uzak olduğumdan yem konusunda sıkıntı yaşıyorum. Giderken aldığım yemler en fazla 2 gün idare ediyor sonrasında tavuk göğsü kullanıyorum. O da bir miktar iş yapıyor ama boru kurdunun yerini tam olarak tutmuyor. Bu sebepten boru kurtlarını canlı olmasa da mümkün olduğunca diri tutmak istiyorum. Aşağıda fotoğraftaki gibi salamura yapmanın yolu nedir? Bu poşetteki sadece tuzlu su mudur acaba yoksa içerisinde bozulmayı önleyici başka birşey var mıdır? Satış sitelerinde bu şekilde uygun şartlarda 3 ay dayandığı yazılmış. Bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Teşekkürler.

_Ramazan_

Daimi Üye
Adı
Ramazan DEMİR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Abi elf sıvı varya onun boru kurdu modelini alıp tavuğu uzun şerit olarak kesiyorum kurt gibi normal tuzlama işleminden sonra bir sızdırmaz kap aktarıyorum içine her bölgeye değecek kadar sıkıyorum karıştırıp kullanıyorum etkilide oldu zor zaman için lazım olur (kokuyor aman çantaya dökeyim deme), bu kurdun içine koruyucuda koyuyoruz demişti satan vatandaş hatta çinden aldığını hazır şekilde 1sene durur bozulmaz diyordu ne kadar iş yapar şüphesinden almamıştım kurt oynamıyor birde 15tl fiyat demişti

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Elf iyi fikirmiş ama kargo kapanmadan mutlulara ulaşamadım maalesef, sabah da yola çıkacağım, kurt ayarlayamazsam tavuk göğsüne esanssız talim edeceğim yada teke yakalamaya çalışacağım bu seferlik. Taze kurt bulabilirsem tuzlu suya koyup deneyeceğim şansımı bakalım ne kadar dayanacak.

ADİL AYKOL

Daimi Üye
Adı
ADİL A.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Yarım kilo sardalya al tavuk göğsünü tuzladiktan sonra sardalya yi robottan geçir ve tavuk göğsünün üzerine dök yağıyla birlikte ama sızdırmaz kap kullan yoksa ortalık çok kötü kokar

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Gittiğin yer sülinez çıkarmaya el verişli değil mi Ümit? Ya da kıyı kumsalsa kum kurdu da çıkarabilirsin belki. Bir başka alternatif de bildiğin gibi midye. Neden bilmem ama ben midyeye çok güvenirim, çok çığırtkan bir kokusu var. 3-4 tane midye içini bütün olarak yem ipiyle bağlayabilirsin. Bir ihtimal aksilik olmazsa benim de önümüzdeki hafta Çanakkale tarafına gitme planım var. Aynı dertleri ben de yaşayacağım, bu başlığı ben de takip edeyim:)

brshh

Aktif Üye
Adı
faik
ben bir kez bu salamura kurtlardan kullandım.
kokusundan ve elimde o sıvının bıraktığı histen anladığım kadarıyla sadece tuz değil. sanki alkol veya türevleri, bir ürün çok keskin bir kokusu var ve eline sanki alkol kolonya tarzı bir şey almışşsın gibi.
ayıca kurtlar da çok sertleşmiş.

angvil

Daimi Üye
Adı
ibrahim üzül
Elf iyi fikirmiş ama kargo kapanmadan mutlulara ulaşamadım maalesef, sabah da yola çıkacağım, kurt ayarlayamazsam tavuk göğsüne esanssız talim edeceğim yada teke yakalamaya çalışacağım bu seferlik. Taze kurt bulabilirsem tuzlu suya koyup deneyeceğim şansımı bakalım ne kadar dayanacak.
Tavuk göğsüne sarımsak uygulayabilirsiniz. Süper etkili.

Spin on the beach

Daimi Üye
Adı
Cihan BALCI
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bir öneridenenden olsun. Hava karardıktan sonra kayalık bölgelerin sığ olan terlerine gidin en güzel yemlerden birine ulaşırsınız. Deniz patlıcanı yada diğer adıyla Deniz hıyarı. 10 numara yemdir. Özellikle de harami balıkların kolay zarar veremediği bir yemdir.

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Boru kurdunu biraz tuzlayıp süzgecin üzerinde bekletin. Ancak tuzu fazla kaçırıp kurtların suyunu tamamen bırakmasına izin vermeyin. Suyunu bir miktar bırakrıktıktan sonra kilitli poşette serin yerde uzun süre saklayabilirsiniz.