yeknet
Daimi Üye
Konu bu kadar net anlaşılmışken daha fazla polemik arayışına giriliyor. Tuğrul bey her mesajının sonunda küçük bir dokundurma yapmadan edemiyor.
Hem takıldığınız hem de yanıldığınız yer burası.
O kağıdı alanlar ticari teknelere bir tür kiracı olarak biniyorlar. Balık bol olduğunda, adam ağ ya da parekete atacağı zamanlarda yanına amatör falan almıyor. Ağı çekecek, paraketesini toplayacak adamını alıyor. Tüm bunlardan sonra da boş vakti kalırsa elinde sarı kağıdı olan isteklileri ava çıkarıyor.
Sanma ki saatlerce sırtı çektirtiyor, taşa götürüp jig yaptırtıyor, boğazdaysa uzun olta yaptırıyor.
Çoğu zaman demir bile atmadan akıntıda yemli veya çapariye tav oluyor sevdalılar.
Yoksa kim onlarla balığa gidip te trofe ya da ona yakın balık tutmuş.
Bu büyük bir yanılgı.
Kafiye belki oturur diye o cümle kuruldu🙂
Şaka bir yana geçenlerde forumlardamı yoksa bir haberdemi gördüm tam olarak hatırlamadığım bir kaç fotoğraf vardı ki bakarken ayıflandım.
Konular açılır "trole hayır" "gırgırlara sınır getirlsin" "t""ırıvırıya hayır""tebliğ şöyle der" gibi büyükçe konuları açan bizler maalesef Türkiye'de resmi olarak yapılan bir kaç balıkavı organizasyonlarındaki pek çok katılımcı Ticari tekneler ile AMATÖR OLTACILIK yarışması yaptılar.
Öz bunlar olmaz değil...Olmamalı deyip amatörlüğü ayağa kaldıracak fikirler üretelim. Tarafgir olmadan, Yandaş olmadan, Akliselim olaylara bakalım ve amatör oltacılık adına fikirler beyan edelim ve gereketi yapalım.
Mordoğan yada diğeri isim hiç önemli değil ama AMATÖR OLTACI Ticari tekneyle AMATÖR BALIK AVI yapıyor ve sahil güvenlikten ceza yememek için SARI KAĞIT çıkaryma ihtiyacı duyuyorsa bir yerde hata olmalı.
Çok mu haksızım.?
Sevgili moderatörlerim, 22.03.1971 gün ve 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununa dayanılarak hazılanan 1995 yılına ait yönetmelikte şöyle buyurur.
Tüzel kişiler ve balıkçı gemileri için düzenlenen ruhsat tezkerelerinin süresi iki yıl, gerçek kişiler için düzenlenen ruhsat tezkerelerinin süresi ise beş yıldır. Bu süre ilgililerin müracaatı üzerine, ortak ise ortak olduğu su ürünleri kooperatif veya birliğinden, ortak değil ise kendilerine en yakın su ürünleri kooperatif veya birliğinden, il sınırları içerisinde su ürünleri kooperatif veya birliğinin bulunmaması durumunda, il veya ilçe müdürlüklerinden su ürünleri istihsali yaptıklarını gösterir belge getirmeleri kaydıyla verildiği valilikçe vize edilerek tüzel kişiler ve balıkçı gemileri için ikişer, gerçek kişiler için beşer yıllık sürelerle uzatılır.
Yani bir önceki mesajda yazdığım gibi balıkçılıkla geçiminizi sağladığınızı ispat edeceksiniz ve bir su ürünleri kooperatifine üye olacaksınız il sınırları içerisinde bu alanda bir kooperatif yok ise il veya ilçe müdürlüğüne bunu ispat ederek bu belgeyi alacaksınız. Yoksa balık boy ve limitlerinden bir amatöre göre daha fazla nasiplenebilme tezkeresini alamazsınız (nasipleniyor[sunuz]lar demiyorum) aradaki farkı hakedebilmek için başka hiçbir işte çalışmıyor olduğunuzu ve buna muhtaç olduğunuzu ıspatlamanız gerekmektedir. Sizin dediğiniz gibi olsa beyaz belgeye ihtiyaç niye olsun o zaman Sarı belge sahibi olmak E sınıfı ehliyet alırken polis memurunun size ''bak ben sana bunu veriyorum ama asla otobüs ve kamyon sürmeyeceksin'' demesine benzemiyor mu?. Sizcede sarı belgenin alınması zor ve bir farkının olması gerekmiyor mu? bu kadar kolayına dağıtılması sizcede garip değil mi?. Kaç kişi bendede var dedi sizcede bu belgeler bu kadar kolay verildiğine göre hep şikayet ettiğimiz basiretsiz ve bilgisiz ilgililer vakası değil mi?
Sizlerin bir çoğunuzu klavye izlerinizden tanıyorum. Gerçek manada samimiyetinizden şüphem yok fakat bu özelliklerin içinde olduğu belgenin bu kadar kolay alınıyor olması, hep tasasını güttüğümüz sürdürülebilir oltacılık için ne kadar tehlikeli olduğunu görebildiğinizi düşünüyorum. Alma sebebiniz her ne olursa olsun, ne kadar masum sebebler sıralarsanız sıralayın bu haksızlık ve ''hırsıza yol göstermeyin'' Yönetim kadrosunda böylede bir sorumluluğunuz var dikkatinizi çekerim. İyi akşamlar
En derin saygılarımla.
4. Madde gerçek kişilerin su ürünleri ruhsat tezkeresini almasındaki yolu tarif etmekte.Değişiklikle anlatılmak istenilen gerçek kişilerin nasıl su ürünleri ruhsat tezkeresi alacaklarına değil alınan tezkerenin geçerlilik zamanına atıfta bulunmakta.Ruhsat Tezkeresi Alma Yükümlülüğü, Usulü ve Şekli
Madde 4 - Su ürünleri istihsalinde bulunacak gerçek ve tüzel kişiler, gerek kendileri ve gerekse istihsalde kullanacakları gemiler için Ruhsat Tezkeresi almakla yükümlüdürler. Ancak gemide toplam çalışanların %20 sini geçmemek üzere, 15 - 18 yaş arasındaki balıkçı yardımcıları ruhsat almaksızın çalıştırılabilir.
Ruhsat Tezkeresi almak üzere, gerçek kişiler ikametgahlarının, tüzel kişiler merkez veya şubelerinin bulunduğu, gemilerin sahip veya donatanları ise geminin bağlı olduğu yerin en büyük mülki amirine dilekçe ile başvururlar.
Kaymakamlığa verilen dilekçeler valiliğe gönderilir. Valilik dilekçelerini il müdürlüğüne intikal ettirir. İl müdürlüğü ilgili dairelerin görüşlerini de alarak gerekli incelemeleri yapar, sonuç olumlu ise Ruhsat Tezkeresi verilir. Ruhsat Tezkereleri, İl Müdürlüğünce “Ruhsat Kayıt Defteri”ne kayıt edilir.
(Değişik fıkra: 18/03/2003 - 25052 S. R.G. Yön./2. md.)(*) Tüzel kişiler ve balıkçı gemileri için düzenlenen ruhsat tezkerelerinin süresi iki yıl, gerçek kişiler için düzenlenen ruhsat tezkerelerinin süresi ise beş yıldır. Bu süre ilgililerin müracaatı üzerine, ortak ise ortak olduğu su ürünleri kooperatif veya birliğinden, ortak değil ise kendilerine en yakın su ürünleri kooperatif veya birliğinden, il sınırları içerisinde su ürünleri kooperatif veya birliğinin bulunmaması durumunda, il veya ilçe müdürlüklerinden su ürünleri istihsali yaptıklarını gösterir belge getirmeleri kaydıyla verildiği valilikçe vize edilerek tüzel kişiler ve balıkçı gemileri için ikişer, gerçek kişiler için beşer yıllık sürelerle uzatılır.