Saroz Körfezi Erikli, Yayla, Mecidiye, Sazlıdere, Güneyli, Kemikli Balık Son Durumlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan istavrit
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Fotoğrafta ilerideki burnun yanındaki koy ilgimi çekti. Oranın dip yapısı nasıl acaba? Sanki daha iyi balık yaparmış gibi geldi burun civarı.

Tespit çok iyi. O burunun ucunda ben gündüz yemli çalışıyorum. Ama dip tamamen kum. Arada yosun. O burunda gece ve gündüz çalıştığımda gelen yanlızca mırmır. Zargana ve mırı. Ama takım kaybı olmaz.
Balıkçı barınağında sahilde ise özellikle geceleri çeşit fazla. Ve boylar daha iri. Gündüz ancak limit altı ispari mırmır kaya levreği dedikleri eşkina.

Tespit çok iyi. O burunun ucunda ben gündüz yemli çalışıyorum. Ama dip tamamen kum. Arada yosun. O burunda gece ve gündüz çalıştığımda gelen yanlızca mırmır. Zargana ve mırı. Ama takım kaybı olmaz.
Balıkçı barınağında sahilde ise özellikle geceleri çeşit fazla. Ve boylar daha iri. Gündüz ancak limit altı ispari mırmır kaya levreği dedikleri eşkina.
Barınak sahilinde şamandıralı takımla levrek de olabilir sanki. Varsa spin de olur. Yaw zaten yarından itibaren iki hafta izinliyim, gaza gelecem yazarken he🙂

Bayramın ya ikinci yada üçüncü gecesi. Saat gece yarısı 1,5 - 2 olmuş. Balıkçı barınağında sahilde yerimi almışım. Tripota iki oltamı yatırmışım. Yalan yok o saate kadar tuttuğum bir adet mırmır bir tanede mırı. Mırıyı geri attım suya. Bir elimde termos çayım bir elimde kurabiye bekliyorum olta başında.
Biraderim geldi araba ile. Kafa güzel bir dünya. Sıcaktan evde duramamış çoluk çocuk yatıncada kalkmış yanıma geldi. Tutturdu bir kamışta bana ver. Bende tutucam diye. Acemidir. İnanın yemi takamaz bırakın takım hazırlamayı.
Elimde tek boş kamış 25 senelik emektarım 4.20 cm alba star 100 - 300 atarlı eski kamısım. İyide hazırdada iki adet ikili dip oltam var. İşime gelmiyor onlarıda biradere vermek. Malum sabaha daha çok var.
Sana dedim öyle bir takım vericem kiloluk mercan senin. Kafası güzel demiyorki kıyıda mercanın işi ne. Elimde çantamda kalmış bir mantarlı hırsızlı çinekop takımını bağladım benim emektara. Hırsızını kestim. Tekli mantarlı iğneye taktım tavuk parçasını.
Abi dedi sen uzak atıyon ver ven atayım. Balık kıyıda. ( ulen dedim ukala şişede durduğu gibi durmaz. Eline olta almayan adam bana olta atmayı ögretiyor. ) Zar zor taşlıkta yürüye yürüye attı oltayı. Taş çatlasın 15 20 metre. Üstelik tripotada koymuyor kamışı elinde tutuyor. Kardeşim getir kamışı koy tripota diyorum. Daha sabaha çok var. Ucuna fosfor takayım. Vurunca fosfor sallanır tasmalarsın falan. Nuh dedi peygamber demedi. Elinde kamış sahilde ayakta sallanıyor.
20 dakika geçti geçmedi o mantarlı tek iğneli çinekop iğnesi hemde yem tavuk ilk mırmırı aldı. Boy post iyi mırmırın.
Yarım saat geçmedi üstünden birde mercan çekti.
Şimdi benim halimi siz bi gözünüze getirin.
Çok şanslısınız , biraderinizden bir iki numara öğrenin bence 😛PP Belki avdan önce demlenmek gerekiyordur 🙂)

Kıyıdan gece yapmış olduğum avlarda saat 9 ile 12 arası ve 1 ile 3 arası balık alabildim. Eğer oltayı kumluk yere değilde taşlık yere indirebilirseniz balığı alıyorsunuz. Burdada en büyük sorun oltanın takılması. Her gece en az 2-3 takım bıraktım suya. Bazı arkadaşların 6-7 numara iğne kullanmasına inat ben devamlı bir iki numara iğne ile çalıştım. Buna rağmen mırmırların hep midesinden aldım iğneleri.
Gece yakaladığım bir çuprada ise dikkat çeken nokta balığın daha önce zıpkınlanmış olduğuydu. Zıpkından kaçmış oltama yakalanmıştı.79423 dosyayı görüntüle
el kadar balığa zıpkın atanlar utansın 🙁

Bugün 2 arkadaş Erikli sahildeydik . 15:00 dan 18:00 a kadar spin yaptık . Arkadaşım kurşun arkası kaşık çalıştı ( zargana takibi aldı çok fazla ama çok küçük oldukları için sadece kafa atabildiler kaşığa) Bende rover128, kendo seabas (21 ve 13) , haryu 03 , daiwa sardalin , hansen piligram denemeleri yaptım . Bir tek sardalin , haryu 03 ve hansene takip alabildim .Hansenle güzel bir palamut kıyılayıp kaçırdım:/ Hansene güzel takipler aldım . 18 den sonra yağmur başlayınca takımları toplayıp ara verdik . 20:00 da tekrar devam ettik arkadaşım yemli sülünez ile dip denedi . Minik karagöZler ve çupralar aldık . Hepsi suya geri bırakıldı. Ben spine devam kendo seabas 13 ve 21 tekrar denedim no: 21 le 1 karışa yAkın iskorpit aldım . Onuda geri saldık . Saat 22.30da avımızı bitirdik.
Çok güzel çupra alanlar vardı . Boylar gayet iyiydi. Ama bize bugün nasip olmadı . Gerçi tutsakta tut bırakçıyız

Bugün 2 arkadaş Erikli sahildeydik . 15:00 dan 18:00 a kadar spin yaptık . Arkadaşım kurşun arkası kaşık çalıştı ( zargana takibi aldı çok fazla ama çok küçük oldukları için sadece kafa atabildiler kaşığa) Bende rover128, kendo seabas (21 ve 13) , haryu 03 , daiwa sardalin , hansen piligram denemeleri yaptım . Bir tek sardalin , haryu 03 ve hansene takip alabildim .Hansenle güzel bir palamut kıyılayıp kaçırdım:/ Hansene güzel takipler aldım . 18 den sonra yağmur başlayınca takımları toplayıp ara verdik . 20:00 da tekrar devam ettik arkadaşım yemli sülünez ile dip denedi . Minik karagöZler ve çupralar aldık . Hepsi suya geri bırakıldı. Ben spine devam kendo seabas 13 ve 21 tekrar denedim no: 21 le 1 karışa yAkın iskorpit aldım . Onuda geri saldık . Saat 22.30da avımızı bitirdik.
Çok güzel çupra alanlar vardı . Boylar gayet iyiydi. Ama bize bugün nasip olmadı . Gerçi tutsakta tut bırakçıyız
Maaşallah...

Haftasonu Gelibolu taraflarında kampa gitmişken oltada atim dedim. Önce bir merayı yokladım deniz gözlüğüyle . Denizde aklım çıktı dev melanurlar , sinarit palazları , çupralar dev sargozlar mırmırlar çupralar . Dipte dil balıkları barbunlar lapinler ve isparozlar. Olta attım tabi ama küçükler daha attığın anda yemleri uçuruyor 🙂 Bir dahaki gidişimde merada baby kalamar veya sübye deniyecem. Son dönemde gördüğüm en bereketli meraydı ama bu sene dikkatimi çekti sarozda nereye gidersem gidim bu sene inanılmaz fazla yavru balık var irilere fırsat vermiyorlar.

Haftasonu raporunu sunarım :

Cumartesi geceyarısı Yayla limanına ulaştık.Yolda canlı yem siparişi verdiğimiz dükkan erken kapatınca ortada kaldığımızdan lrf denedik.
Liman çok güzel görünmesine rağmen berbat bir lağım kokusu heryeri kaplamıştı , normalde böyle şeylere midesi sağlam olan ben bile iğrendim.Yarım saat dayanabildik ve limandan ayrıldık.Çok iyi bir referansla gitmiştik , ancak lağım yeni salınmış olabilir diye düşünüyorum.Açıkçası böyle büyük bir limanda beni bu durum bir hayli şaşırttı ve üzdü.

ikinci durağımız ibrice limanı idi , dalış merkezi olduğundan ve yolumuz üzerinde olduğundan ziyaret etmek istedik.Limanda saat 2 olmasına rağmen birçok olta atan vardı ama balık alan pek yoktu.Biz de lrf 'ye devam ettik ama birkaç ispari yoklaması dışında beklediğimiz gibi olmadı ve sabah suyuna başka bir yere gitmek üzere yola çıktık.

Sabah suyunu körfezin gelibolu tarafında karşıladık.Tam lokasyon veremiyorum açıkçası ama çok güzel kayalık ve profesyonel dalış için de uygun bir alandı.Çok fazla deniz kestanesi olduğundan biz girmeye cesaret edemedik.Sabah suyu çok hareketli değildi , spin ve baby jig çalıştık ama vuruş almadık.Su üstüne de takip yoktu.

Ben böyle olunca etrafta kurumuş sülünez artıklarını baitcasting oltama takıp hard rock fishing yapmaya başladım.Çok uzağa da atmama gerek kalmadı.İsparilerden kurtarabildiğim birkaç seferde bir sargöz ve mavi lapin almayı başardım.Sevip suya iade ettik.

öğlene dopru su çarşaf gibi oldu ve dibimizde zarganalar dolaşmaya başladı.Bir tane zarganayı kaşık arkası ipek ile kandırmayı başardık.
Daha sonra istanbula dönüş yoluna koyulduk.

Tekirdağa gelmeden bir iskelede ne atıyorlar diye durakladık ve zargana avlandığını görünce biz de takımları arabadan çıkarttık.Zargana topu yanımızda olmadığında 75-100 gr kurşun arkası ipek ile avlanıp iyi boy iki tane zargana kandırmayı başardık.Ancak sonrasında rüzgar çıktı ve kimse balık alamaz oldu , biz de temelli dönüş yoluna koyulduk.

Back