Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Saroz Körfezi Erikli, Yayla, Mecidiye, Sazlıdere, Güneyli, Kemikli Balık Son Durumlar

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar 2 ay boyunca Eriklide yazlıktayım, surf disiplini ile boru kurdu, madya, sülünez, sardalya ve patlak kurdu ile günlerdir denemeler yapıyorum. 2 tane aldığım orta boy mırmır dışında 1 haftadır hiçbir şekilde vuruş alamıyorum. Burada avlanan arkadaşlar nasıl ve nerede avlanıyorlar? Tek iğne sonsuz gezer 3 4 no iğne ile sürekli denemeler yapıyorum. Dün 5 saat kadar dalgakıranın dibinde sahilden olta attım 2 tane suya iade ettiğim kupes dışında herhangi bir vuruş dahi alamadım. Balık mı kesti bu sene yoksa benim mi yanlışım var bilemiyorum
balığı gece arayın. Gündüz verim alamazsınız. Saroz çok derin değil. Gündüz balık kıyılamıyor. Ne kadar uzak atarsanız atın derinlik en fazla 8-9 metre ve dip komple gözüküyor.
Akşam hava karardıktan sonra saat 21.00 ile gece yarısı 01. ve 02. ye kadar deneyin.
Eğer imkan varsa sabahlayın.
Yada sabah 05.30 gibi olta atın. Sabah 07.00 ye kadar.
Yemli çalışın. Sülünez, midye, borukurdu vb. Mümkünse taze olsun. Yakın ve uzak atışlarda deneyin. Gece mutlaka verim alırsınız.
Rast gelsin.

Adı
Kenan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
balığı gece arayın. Gündüz verim alamazsınız. Saroz çok derin değil. Gündüz balık kıyılamıyor. Ne kadar uzak atarsanız atın derinlik en fazla 8-9 metre ve dip komple gözüküyor.
Akşam hava karardıktan sonra saat 21.00 ile gece yarısı 01. ve 02. ye kadar deneyin.
Eğer imkan varsa sabahlayın.
Yada sabah 05.30 gibi olta atın. Sabah 07.00 ye kadar.
Yemli çalışın. Sülünez, midye, borukurdu vb. Mümkünse taze olsun. Yakın ve uzak atışlarda deneyin. Gece mutlaka verim alırsınız.
Rast gelsin.
Üstadım çok teşekkür ederim. Dün akşam 9dan gece 2ye kadar yemeli denedim ama verim alamadım. Akşam 5 civarı çıkıyordum balığa, dediğiniz gibi gece avına yoğunlaşacağım bu akşam kayalıklardan 8 9 gibi denemeye başlarım. Elimde sülünez boru kırdı ve çimçim kaldı ve sardalya var şoklanmış. Akşam hepsini deneyeyim bakalım. Bir de ben 3 4 numara çapraz iğne kullanıyorum bir de fudo 4 numara çapraz çelik iğne var. Bana takım bilgisi verir misiniz? Normal şartlarda ana bedene 0,22 2 metre bir saçak bağlıyorum. Şimdiden teşekkürler rast gele

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Orada dalış yapan bir arkadaşım mırmırın kıyıya çok yakın yerde yemlendiğini söyledi.
Bir de böyle deneyin derim. Kıyıdan 10 metre civarları, kamışı kuma yatırarak deneyin.

Owti

Aktif Üye
Adı
emre özmeriç
Kan Grubu
B Rh Negatif
Üstadım çok teşekkür ederim. Dün akşam 9dan gece 2ye kadar yemeli denedim ama verim alamadım. Akşam 5 civarı çıkıyordum balığa, dediğiniz gibi gece avına yoğunlaşacağım bu akşam kayalıklardan 8 9 gibi denemeye başlarım. Elimde sülünez boru kırdı ve çimçim kaldı ve sardalya var şoklanmış. Akşam hepsini deneyeyim bakalım. Bir de ben 3 4 numara çapraz iğne kullanıyorum bir de fudo 4 numara çapraz çelik iğne var. Bana takım bilgisi verir misiniz? Normal şartlarda ana bedene 0,22 2 metre bir saçak bağlıyorum. Şimdiden teşekkürler rast gele
Göl tarafından teke cıkartın ben 3 numara düz iğne kullanıyorum gezerli kurşün ve tek iğne olarak tavsiye ederim çalışan bir takım yanlız tekeleri kuyruktan takinki hemen ölmesin veya klasik 3 lu dip takımı yem olarakta kumdan solcan cıkartın baska yemlerle uğraşmayın boşuna :) valikonağının önünü deneyin veya onu geçtikten sonra balıkçı barınaklarının oralarıda deneyin kayalıkların orası pek verimli bir yer değildir.

Adı
Kenan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Göl tarafından teke cıkartın ben 3 numara düz iğne kullanıyorum gezerli kurşün ve tek iğne olarak tavsiye ederim çalışan bir takım yanlız tekeleri kuyruktan takinki hemen ölmesin veya klasik 3 lu dip takımı yem olarakta kumdan solcan cıkartın baska yemlerle uğraşmayın boşuna :) valikonağının önünü deneyin veya onu geçtikten sonra balıkçı barınaklarının oralarıda deneyin kayalıkların orası pek verimli bir yer değildir.
Çok teşekkürler ağabey. Teke daha önce denesem de her seferinde atışta düşürdüm Malesef :( toplamak için süzgeç ve çizmem yok ama edinince deneyecem.
Abi bizim yazlık valikonağına yakın orada ve balıkçı barınağının ilerisinde çok denedim pek vuruş alamadım. Özellikle burada kayıklardan rahat atış yapamıyorum, yemleri İnternetten aldım buzluğa doldurdum ama bazen kurtla avlanıyorum verimli oluyor o da. İnsanlar vatoz falan alıyor aksiyon en azından bezdim ben artık boş dönmeye...

Adı
Kenan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Orada dalış yapan bir arkadaşım mırmırın kıyıya çok yakın yerde yemlendiğini söyledi.
Bir de böyle deneyin derim. Kıyıdan 10 metre civarları, kamışı kuma yatırarak deneyin.
Hem uzak hem de yakından tarıyorum ama dişe dokunur Bi şey alamıyorum Malesef

trakonya79

Daimi Üye
Adı
Özkan Yazıcı
Selamlar son 4 5 haftadır hep gidiyorum çok kayda değer balık yok enezden tut sazlı dereye kadar dolaşıyorum genelde limanlar civarlarında avlanıyorum fakat kıyıdan olta atanlarla'da muhabbetim oluyor maksat balık olmamalı , muhabbet bol güneş denize girmek ise gidilebilir .

Adı
Kenan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bugün ben de avı sonlandırdım. 21.00dan beri sonsuz gezer sistem ile önce boru kurdu peşine sülünez takarak denedim. Başta boru kurdu vuruş aldı ama o kadar. Sadece vuruş aldı, sülüneze de bi kere vurdu sarmış olduğum için yem zarar görmedi.
Genel anlamda 3.5 saatlik bir gece avını boş geçirdim, dün gece de 5 saate yakın denemelerim boş geçmişti. Erikliye gelecek arkadaşların bilgisine olsun balık yok burada. Ben de ağustos ortasına kadar falan takımları kaldırmayı düşünüyorum, bi süre balığa çıkacağmı sanmıyorum duyum olmadan. İşin keyfi, beklemenin güzelliği ve dalga sesleri, deniz havası Bi yere kadar. 1 haftadır limit üstü bir adet mırmır alıkoydum ona da pişmanım almasaydıö keske, bir iki ispari saldım onun dışında erikli ölü. Bu kadar ayak basan ve kıyısına falan beach clup kurulan Bi bölgede ds gece gündüz balık avı zor bu saatten sonra. Gerçi açıkta kayık ile avdan gelenler de hareket olmadığını söylüyor.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ağustosu bekleyin.
Gece kıyıdan karagöz, mırmır, eşkina, çupra, minekop hatta arada barbun, mercan ve mümkünse iri kırlangıç alabilirsiniz. Bolcada mırı.
Levreği dalgıçlar bitirmiş. Ancak çanakkale boğaza doğru av veriyor. Sarozda ııhh.
Oranın yerlileri ile konuşun. Bilgi alın.
Kesinlikle gece avı diyorum.
Mesela balıkçı barınakları ve çevresi bereketli oluyor.
En büyük sorun saroz çok derin olmayan bir kıyıya sahip. Bu nedenle gece avları çok daha hareketli geçecektir. Meranızı bir keşfedebilseniz gerisi gelecektir.

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Saroz'da değil ama dip ve su yapısı olarak çok benzeyen bir bölgede, boğazın hemen çıkışında geyikli tarafında yazlığımız var. Oralarda da durum aynı maalesef. Ay başında 5 gün kadar oradaydım, 3 akşam av yapma şansım oldu, lrf takımıyla midye kullanarak yemli av yaptım. Sadece 1 akşam tam güneş batarken 2 adet 30 cm civarı çupra alabildim, onun dışında vuruş bile olmadı sayılır. Normalde gece bizim orada yılan balığı yavruları yemleri rahat bırakmazlar ama bu sefer onlar bile yoktu piyasada, bayram sonrası tekrar gidip 3 gün kadar avlanmayı planlıyorum kısmetse. Avlandığım nokta kıyıdan 150 m kadar açıkta ve derinlik sadece 2 m civarı. Bir sonraki gidişimde limandan açığa atıp 7-8 m civarı derinlikleri deneyeceğim.