Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sert - Yumuşak Misina

yesilll

Yeni Üye
Adı
Hakkı GÜN
Açıkçası ben eğer misina kullanacaksam hep yumuşak olandan tercih ettim... Marka olarakta Angel kiss soft modeli oldu hep... pek öyle his kaybıda yaşamadım. 60 70 metrelerde balığın tırtıklamasını bile hissedebiliyorum... Hem sırtı hemde dip oltasında hiç sorun yaşamadım...Ayrıca bir sebepte düğümlerinin sert olanlara göre daha iyi oturduğu söylenmişti o aklımda kalmış...

Dejavu

Aktif Üye
Adı
volkan kapar
Volkan, bu arada Şubatta alacağın güzel makinenin kafalarından birinde yeni misina sarılı, toplasan 3-4 defa kullandım. Diğer kafayada bahsettiğim Sufixi sar ve keyfine bak. Hakkaten boğazda çok pahalı misina kullanmaya yazık, teknenin biri geçer keser üzülürsün, yanındaki hatta 20 metre sağındaki solundaki oltasının nerde olduğuna bakmaz seninkine takar ,koparır yine üzülürsün.

Aman aman dağlara taşlara :)) vallahi şimdi shimano'nun özel yağı var onu arıyorum. Ama hiç bir yerde bulamadım Isak abi. Okyanus'ta da yokmuş.

Dejavu

Aktif Üye
Adı
volkan kapar
Açıkçası ben eğer misina kullanacaksam hep yumuşak olandan tercih ettim... Marka olarakta Angel kiss soft modeli oldu hep... pek öyle his kaybıda yaşamadım. 60 70 metrelerde balığın tırtıklamasını bile hissedebiliyorum... Hem sırtı hemde dip oltasında hiç sorun yaşamadım...Ayrıca bir sebepte düğümlerinin sert olanlara göre daha iyi oturduğu söylenmişti o aklımda kalmış...

Angel Kiss'i daha önce duydum ve olumlu bahsettiler hep. Umarım bir gün denerim fakat önce Sufix'in bobin misinasını alacağım tavsiyeniz için çok teşekkürler,

ahmetozdemir16

Aktif Üye
Adı
Ahmet Özdemir
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben de tam tersi sert misinaları kullanıyorum. Hatta artık çaparide bile örgüye geçtim. hissetmekle ilgili değil ama yumuşak misinalarla çaparide oltayı çekerken (Özellikle 100gr üzeri kurşunlarda) kurşunun yerinde durduğunu hissediyorum ve kurşunun bana direnmesinden hoşlanmıyorum.:)

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
En iyisi orta sert olanı diyelim.
Çok yumuşak çok esner, tasmada zorluk çıkarır. Çok sert atarken problem çıkarır.

yesilll

Yeni Üye
Adı
Hakkı GÜN
Ben de tam tersi sert misinaları kullanıyorum. Hatta artık çaparide bile örgüye geçtim. hissetmekle ilgili değil ama yumuşak misinalarla çaparide oltayı çekerken (Özellikle 100gr üzeri kurşunlarda) kurşunun yerinde durduğunu hissediyorum ve kurşunun bana direnmesinden hoşlanmıyorum.:)
benim içinde her zaman örgü hep ön planda ve hep örgüyü seçtim ama leader yada başka sebepten yinede misinaya ihtiyacım oluyor... Genel olarak misinanın sertliği veya yumuşaklığı ile ilgili net bir şikayet hiç duymadım. açıkçası kullanım şekliniz bunu belirliyor gibi... Mesela benim 40 atarlı rad ile sürekli 110 gramlık takımı atmamı angel kiss soft sağladı ve kırılma yada deforme ile hiç karşılaşmadım. Teknede olmama rağmen ileri atış yapmam gereken haller başıma çok geldi ( palamutların denizi patlattığı anlar gibi)...
Dediğim gibi banagöre bu seçimi avlanma şekli ve kişinin taktikleri belirliyor...

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Sert misinayla örgüyü karşılaştırmak bence doğru değil.
Tamamen farklı kategorideler.

Köstek ve bedenlerin sert bedenlerden yapılması suda daha dik durmayı sağlayacakları için bence doğru.

ahmetozdemir16

Aktif Üye
Adı
Ahmet Özdemir
Kan Grubu
A Rh Pozitif
benim içinde her zaman örgü hep ön planda ve hep örgüyü seçtim ama leader yada başka sebepten yinede misinaya ihtiyacım oluyor... Genel olarak misinanın sertliği veya yumuşaklığı ile ilgili net bir şikayet hiç duymadım. açıkçası kullanım şekliniz bunu belirliyor gibi... Mesela benim 40 atarlı rad ile sürekli 110 gramlık takımı atmamı angel kiss soft sağladı ve kırılma yada deforme ile hiç karşılaşmadım. Teknede olmama rağmen ileri atış yapmam gereken haller başıma çok geldi ( palamutların denizi patlattığı anlar gibi)...
Dediğim gibi banagöre bu seçimi avlanma şekli ve kişinin taktikleri belirliyor...

kesinlikle katılıyorum

Mektupla

Daimi Üye