Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shimano - Daiwa - Penn - Okuma vs Makinaların iç aksamı ,Bilya değişimi bakımı .

shadowpane

Daimi Üye
Adı
Hakan SEZEN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
wd-40 temizleme ve krozyonu çözmede kısa vadeli koruma amaçlı kullanıyorum.
özellikle paslanmış rulmanları, içindeki krozyonu çözme adına faydalı olduğunu düşünüyorum. Rulmanları ne ile yağlayacağız derseniz, özellikle kapalı, paslanmaz, metal koruyucu olan rulmanların için nufuz edebilmesi için böyle bir sprey yağlayacı yavsiye ederim,

kapalı rulmanların bilye kısımlarının yağlanması için sprey yağlar,

Makinanın Genel olarak, Toz, toprak, kum, su ve neme karşı daha dayanıklı olması için; dişli, mil, çark ve rulmanların üzerinde koruyucu bir alan olması gerekli olduğunu düşünüyorum, bunun içinde gress dediğimiz katı yada silikon bazlı yağlama yapılmalı, özellikle dişli kısımlardaki sürtünmeyi azaltacaktır.

sprey yağlama yaptıktan sonra, çark, mil ve rulmanların üzerine, shimano gresi kullanıyorum.

murattp

Daimi Üye
Adı
Murat Topgül
Çalıştığım firmanın ürettiği ve satışını da yaptığım bu ürünleri kullanıyorum.
Önce mavi olan sprey ile makinenin tüm oynar hareketli aksamlarını temizliyorum. Sonrada tüm temizlenen yerleri sarı olan sıvı Gres ile yağlıyorum.
3 makinem var en yenisi 2 yıllık hepside şıkır şıkır sorunsuz çalışıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

murattp

Daimi Üye
Adı
Murat Topgül
Merhaba bu ürünleri piyasada bulabilir miyiz

Piyasada bulmanız mümkün değil ancak Bayilere dağıtmayı düşünüyorum

yasin bebek

Yeni Üye
Paylaşım için teşekkürler

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

onrayt

Aktif Üye
Iyi ki fitili ateslemisiz :)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hasan genc

Daimi Üye
Adı
Hasan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Makinelerimin hemen hepsi Okuma. Dişli gresi için tavsiye edebileceğiniz bir ürün olur mu?
Rulmanlar için WD-40 düşünüyorum uygun olur mu yoksa onun için de önerilerinizi alabilirim.
Arkadaşlar Merhaba
Bu yağlama hususunda orjinal ürünlere alternatif olarak makinanın iç kısmına
1 SKF LGMT 3
2 Lubrimar Beyaz Marin Gres
3 lukoil dişli ve mil yağı nı

BİLYALARA
1 fuul sentetik motor yağı 10-40 veya 5-40 örnek mobil super 3000 fuul sentetic - castrol magnetec
2 ATF OTOMATİK ŞANZIMAN YAĞI FUUL SENTETİK Olmak kaydı ile yani laboratuarda özel üretim olacak
ancak bu yağları almaya kaltığınızda astarı yüzünü gecer ama arabanıza bakım yapıp koyduğunuzda artannını kullanırsanız o zaman olur.
3 lukoil zincir ve bilya yağı . bu yağları lukoil benzin istanyonlarında bulabilirsiniz . Bunu motorcular kullanıyor artı bakım kısmında 1 sayfada eklediğim videda bakımı yapılışı var. videosu bu arkadaşlar

Kendim iç kısımlara dişlilere skf bilyalara elimde fuul sentetik atf otomatik şanzıman yağını ve mobil super 3000 ama her av dönüşü kullanıyorum .
Bu alternatifler dışında malı acıdan başta garip gelsede orjinal olan yağları kullanmakta fayda vardır shimamo dişli gresi , okuma universal gres gibi . Fiyat olarak kısacası orjinal yağ daha karlı !

Son olarak wd 40 sadece ve sadece temizlik için kullanılabilir ancak Hemen akabinde sabunlu ılık su ile durulayıp şaç kurutma makinesiyle kurutursanız oda .Kesinle ve kesinlikle yağlama yapılmaz makine kitler .Karar sizin :)
Herkese rastele :)

arjen

Aktif Üye
Adı
Ahmet D.
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Arkadaşlar Merhaba
Bu yağlama hususunda orjinal ürünlere alternatif olarak makinanın iç kısmına
1 SKF LGMT 3
2 Lubrimar Beyaz Marin Gres
3 lukoil dişli ve mil yağı nı

BİLYALARA
1 fuul sentetik motor yağı 10-40 veya 5-40 örnek mobil super 3000 fuul sentetic - castrol magnetec
2 ATF OTOMATİK ŞANZIMAN YAĞI FUUL SENTETİK Olmak kaydı ile yani laboratuarda özel üretim olacak
ancak bu yağları almaya kaltığınızda astarı yüzünü gecer ama arabanıza bakım yapıp koyduğunuzda artannını kullanırsanız o zaman olur.
3 lukoil zincir ve bilya yağı . bu yağları lukoil benzin istanyonlarında bulabilirsiniz . Bunu motorcular kullanıyor artı bakım kısmında 1 sayfada eklediğim videda bakımı yapılışı var. videosu bu arkadaşlar

Kendim iç kısımlara dişlilere skf bilyalara elimde fuul sentetik atf otomatik şanzıman yağını ve mobil super 3000 ama her av dönüşü kullanıyorum .
Bu alternatifler dışında malı acıdan başta garip gelsede orjinal olan yağları kullanmakta fayda vardır shimamo dişli gresi , okuma universal gres gibi . Fiyat olarak kısacası orjinal yağ daha karlı !

Son olarak wd 40 sadece ve sadece temizlik için kullanılabilir ancak Hemen akabinde sabunlu ılık su ile durulayıp şaç kurutma makinesiyle kurutursanız oda .Kesinle ve kesinlikle yağlama yapılmaz makine kitler .Karar sizin :)
Herkese rastele :)
shimanonun disli gres yagini nerden temin edebiliriz? Bildiginiz bi site var mi

B

BS Okuru

Misafir
shimanonun disli gres yagini nerden temin edebiliriz? Bildiginiz bi site var mi
Gecen de @ shimano vural ustada demisti bana su almayan shimanonun bir gress varmis yurt disiyla ugrasmadan temin edebilecegimiz biri ve ya bir yer var midir?
Destek lütfen