Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shimano - Daiwa - Penn - Okuma vs Makinaların iç aksamı ,Bilya değişimi bakımı .

Hasan genc

Daimi Üye
Adı
Hasan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Eline emeğine yüreğine sağlık olsun Hasan abi gerçekten çok ama çok faydalı gerekli bilgiler içeren videolar.Zira çoğu arkadaşımız makinalarını modifiye etme yollarını ararken bu görsel paylaşımlar bir nebze cesarette verir ( örnek ben ) :)
Bülent arkadaşım işe yarar videoları buldukça paylaşacağım . Biraz zaman alıyor önce ben bi izliyorum bunları gece nöbette zaman oluyor öyle seçip ilave ediyorum var bi site ekleyeceğim biraz sonra iyi seyirler.:)

Bence bu konu sabitlenmeli...bu gün yine açılan bir konu vardı shimano servisi ile alakalı arkadaşlar bu videoları ve kutu içeriğinde çıkan makina parça gamının resminede bakarak arızalı olan parçaları değiştirebilirler...olduda makinayı toplarken hata oldu buraya yazın mutlaka birileri(bende dahil olmak üzere)yardımcı olacaktır...önemli olan bence bakım,parça değişimi ve modifikasyon gibi durumlarda becerilerimizi geliştirmektir...
Önerin için teşekkür ederim . Murat arkadaşım İşte böyle ufak ufak yararlı bilgilerle iyi bir Arşiv niteliği kazanır Umarım .:)
Stradic FK rulman ölçüleri;

Kol rulmanı: 4x7x2.5mm
Worm Shaft rulmanı :3x6x2.5mm
Kafa altı drag destek rulmanı : 3000'lik model 7x11x3mm, 4000'lik model 8x16x5mm

bu ölçüleri muhtelif yabancı sitelerde araştırma yaparken buldum kol rulmanı ve kafa altı drag destek rulmanını kendi makinamda uyguladım :) koldaki değişim gerçekten fark yarattı makinada :)
Hakan arkadaşım eline sağlık çok güzel bilgiler sağolasın . Arasak bulamayız tekrar teşekkür . :)

Çok yararlı arşivlik bilgiler.Elinize sağlık.
Beğenmenize sevindim Eşref abi sizin kadar olamasamda , faydalı olmaya çalışıyorum .İlgine teşekkür ederim abi .Rastgele .:)

Hasan genc

Daimi Üye
Adı
Hasan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Birinci sayfaya genel olarak birçok markanın tanıtımını yapan sitenin linkini en üst e ve
Ayrıca SHIMANO Sienna FE bilya modifikasyon videosunu ekledim arkadaşlar . İyi seyirler .Rastgele :)

Hasan genc

Daimi Üye
Adı
Hasan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar Daiwa Rewros A 2000 ve Daiwa Freams 2506 makinaların iç aksamı videosunu ekledim iyi seyirler :)

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben shimano vanquish icin arastirmistim fakat bulamadim.. Acmaya korktugum icinde dokunmadim.. Bakimsiz bakimsiz duruyor zavalli.. :) ceymar'i ise videoya bakarak yarin kurcalayacagim.. Yararli videolariniz icin tesekkurler..

Hasan genc

Daimi Üye
Adı
Hasan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben shimano vanquish icin arastirmistim fakat bulamadim.. Acmaya korktugum icinde dokunmadim.. Bakimsiz bakimsiz duruyor zavalli.. :) ceymar'i ise videoya bakarak yarin kurcalayacagim.. Yararli videolariniz icin tesekkurler..
Kayhan arkadaşım Shimano New Vanquish 2500S i ve Shimano Vanquish C 3000 HG yi ekledim umarım sana yardımcı olur kolay gelsin .Ben teşekkür ederim .Rastgele :)

Son düzenleme:
B

BS Okuru

Misafir
Eski kasa Vanquish in yağlama portu var zaten.. Gerçi greslenmesi için yine sökülmesi gerekiyor.. Teşekkürler video için iyi oldu.. :)

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kayhan arkadaşım Shimano New Vanquish 2500S i ve Shimano Vanquish C 3000 HG yi ekledim umarım sana yardımcı olur kolay gelsin .Ben teşekkür ederim .Rastgele :)
Hasan Bey cok tesekkur ederim.. Videoyu izledim ama nasil cesaret edicem onu hala bilmiyorum :) adam makinayi bin parcaya böldü.. :) elinize saglik..

Hasan genc

Daimi Üye
Adı
Hasan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Eski kasa Vanquish in yağlama portu var zaten.. Gerçi greslenmesi için yine sökülmesi gerekiyor.. Teşekkürler video için iyi oldu.. :)
Rica ederim faydalı olduysam ne mutlu bana .Rastgele :)
Hasan Bey cok tesekkur ederim.. Videoyu izledim ama nasil cesaret edicem onu hala bilmiyorum :) adam makinayi bin parcaya böldü.. :) elinize saglik..
Kayhan bey bence basit kısımlarına genel bi bakım yapın ancak iç akşamına girmeyin isterseniz . Başka makinelerden tecrübe kazandıkdan sonra yaparsınız iç aksam konusunu .Bu makinalar baya fiyatlı isterseniz önce servis olayını araştırıp astarı yüzünü geçmiyorsa verirsiniz bakıma . Ben olsam acele etmem bakım portu var demiş arkadaşımız az daha idare edin gene videolardan da takiple başka ucuz makinaları bakım yapın el alışsın yaparsınız gene .Rastgele :)

Son düzenleme:

Hasan genc

Daimi Üye
Adı
Hasan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar Efsane makinalardan eklemezsek şimdi ayıp etmiş oluruz .
Daiwa GS9 - PENN BTL Battle 6000 - BANAX SX 5000 - Shimano Ultegra XT Eklenmiştir iyi seyirler. Rastgele :)

Hasan genc

Daimi Üye
Adı
Hasan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
ZeeBaaS ve Fin-Nor Offshore eklenmiştir arkadaşlar .iyi seyirler. Rastgele .:)