Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shimano makinelerin bakımı ve yedek parçaları...

_Rastgele_

Daimi Üye
Adı
SERDAR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ben olsam 9cm spin power kolu alırdım, ayrıca topuzu da büyük.
Topuz 70 80 lira kol 180 lira hem aletin 9 cm kol ile gücü artar hemde ufak topuzdan kurtulursunuz. + olarak içinde rulmanlar da var ;)
Aslında düşüncen çok mantıklı furkan , şimdi topuz fiyatlarına baktım , aşağı yukarı 25-40 dolar arası .Peki kolu nerden temin etmiştin , link atarmısın .

lufermania

Daimi Üye
Adı
Uğur
Makine hafifliği , konik kafa olmasından dolayı ip salınımı , 200 gr kurşunu (az akıntılı merada çinekopla beraber:)) yağ gibi sarışı ile göz dolduruyor .Bunlar artıları diyebilirim 2 saat'lik bir kullanımdan sonra .

Eksik olarak kolunu diyebiliriz, biraz küçük yapmışlar (Japonlar kendileri için tasarlamış galiba).

Makineye kol yada kol topuzu eklenerek giderilebicek bir durum .
Japonlar kendilerine göre yaptıklarından değil, ceplerine göre yapıyorlar makineleri :)

Tam bir pazarlama politikası, büyük kolla makinenin daha da rahatladığını görünce adamın almak isteyeceğini biliyorlar. Sonra iki rulman eksik yapıyor ama rulman yerleri hazır, Allah Allah neden acaba :D

Makinen hayırlı olsun, güle güle kullan.

Bence kola çok da takılma, tamam fark tabiki olacak ama makineyi zaten bende gördüğün ve beğendiğin için almıştın, gayet yeterli gelecektir. Zaten PA Fliegen almayı da düşünüyorsun, kola ayıracağına parayı ona ayır.

Gerçi sen beni pek dinlemiyorsun ama (bu makine hariç :) ) yine de sen bilirsin.

truti

Yeni Üye
Bence Makinede orjinal gres yağ kullan shimano veya başka marka isim . bakım yağ da aynen , makinede alt bölümünde yağlama için vidalı bir yeri var , ama her shimano da yoktur . gres yağ bir iki ayda fırçayla kullansan sıvı bakım yağı da altı ayda bir 2-3 damla tavsiye ederim . Ayrıca biraz dikkatli olmak gerekli, yanlış kurcalamalar makinede garantisini yok eder . Shimano dikkat eder bunlara sıkıntı yaratır durumlarda. Shimano nun servisi çok iyidir. Ben kendim Atçek Shimano Sustain kullanıyorum önceleri der Biomaster . Gerçekten çok kaliteli ürün. İnşallah çok memnun kalırsın ve bol Avlar dilerim. Rasgele

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bence Makinede orjinal gres yağ kullan shimano veya başka marka isim . bakım yağ da aynen , makinede alt bölümünde yağlama için vidalı bir yeri var , ama her shimano da yoktur . gres yağ bir iki ayda fırçayla kullansan sıvı bakım yağı da altı ayda bir 2-3 damla tavsiye ederim . Ayrıca biraz dikkatli olmak gerekli, yanlış kurcalamalar makinede garantisini yok eder . Shimano dikkat eder bunlara sıkıntı yaratır durumlarda. Shimano nun servisi çok iyidir. Ben kendim Atçek Shimano Sustain kullanıyorum önceleri der Biomaster . Gerçekten çok kaliteli ürün. İnşallah çok memnun kalırsın ve bol Avlar dilerim. Rasgele
Makinelerime bakım yaptırmak istiyorum bende. Hangi shimano servisini önerirsiniz?

_Rastgele_

Daimi Üye
Adı
SERDAR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Japonlar kendilerine göre yaptıklarından değil, ceplerine göre yapıyorlar makineleri :)

Tam bir pazarlama politikası, büyük kolla makinenin daha da rahatladığını görünce adamın almak isteyeceğini biliyorlar. Sonra iki rulman eksik yapıyor ama rulman yerleri hazır, Allah Allah neden acaba :D

Makinen hayırlı olsun, güle güle kullan.

Bence kola çok da takılma, tamam fark tabiki olacak ama makineyi zaten bende gördüğün ve beğendiğin için almıştın, gayet yeterli gelecektir. Zaten PA Fliegen almayı da düşünüyorsun, kola ayıracağına parayı ona ayır.

Gerçi sen beni pek dinlemiyorsun ama (bu makine hariç :) ) yine de sen bilirsin.
Japonların cebini düşündükleri aşikar , bu rulman meselesini pek anlayamadım , ne fark edecek ki acaba .

Kol meselesine farklı bir çözüm yolu bulduk bakalım halledebilirsem sana da söylerim .

Senin ve diğer arkadaşların düşünceleri ,yorumları benim için önemli :harika:.

Evet filigen hedef makinem ama biraz daha zamanı var .Bide kolu bu makineye uymuyormuş , uysa koldu topuzdu hiç uğraşmazdık.

_Rastgele_

Daimi Üye
Adı
SERDAR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için ,makine'nin bakımı ve yağlanması için hani şöyle videolu bir paylaşım olsa çok güzel olurdu.

_Rastgele_

Daimi Üye
Adı
SERDAR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
SHIMANO POWER AERO FLIEGEN TD3 İNCELEMESİ ve BAKIMI - BalıkSevdam

Resimler silinmemiş olsaydı güzel bir yazı hazırlamıştım ancak şuan fliegenim olmadığı için tekrar yükleyemiyorum :)
Bakalım Daiwa surf basianın bakımını yapınca bir konu hazırlarım belki yine.
Çok güzel bir paylaşım yapmışsınız birol bey , fotoğraflar silinmese daha iyi olurmuş .Misina sarımını ayarlayan pullar demişsiniz yazınızda, aldığım makinenin de kutu içeriğinde pullar ve holagramlar var tam olarak ne işe yarar bu parçalar acaba?

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Çok güzel bir paylaşım yapmışsınız birol bey , fotoğraflar silinmese daha iyi olurmuş .Misina sarımını ayarlayan pullar demişsiniz yazınızda, aldığım makinenin de kutu içeriğinde pullar ve holagramlar var tam olarak ne işe yarar bu parçalar acaba?
Pullar misinanın kafaya dengeli sarılmasını sağlar. Öne veya arkaya birikmesini...Ekleyince arkaya birikir , çıkarınca öne birikir.