Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shimano makinelerin bakımı ve yedek parçaları...

_Rastgele_

Daimi Üye
Adı
SERDAR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ben ipi sararken direk sardım gitti:), şuan için ön ve arkada bir ip birikmesi olmadı .İlerisi için mi düşünülmüş bu pullar yoksa il sarım içinmi.

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bazen makineyi alınca ayarsız oluyor misina sarımı. Onun için konuyor. Bir de yedek parça. Kaybolursa falan...

_Rastgele_

Daimi Üye
Adı
SERDAR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bazen makineyi alınca ayarsız oluyor misina sarımı. Onun için konuyor. Bir de yedek parça. Kaybolursa falan...
Şimdi mesele daha iyi anlaşıldı , çok şükür benim makinede misina sarımı ile ilgili bir ayarsızlık çıkmadı .Daha sonralarda böyle bir durumla karşılaşırsak bu pullara iş düşecek , demek ki iyi muhafaza edip saklanması gerekiyor.

truti

Yeni Üye
Malesef Türkiyede hangi Servis bakar oradaki mevcut olanakları bilmiyorum . Ben Yurtdışında ikamet ediyorum . Burada misal Satışnoktası veriyorum ve iki dört hafta arası sonra alıyoruz. Burada dahi zaman alıyor. Eğer tanıdıkların varsa almanya dan getirsin sana yağları. Zor birşey yok . Sakın birine verme kendin bakımını. yap kalitesiz ve yanlış yağ ters etki yapabilir . Önemlisi hafif incecik yağlanması , o kadarı yeterli.

cihan drums

Daimi Üye
Adı
cihan
Merhaba ,

Yeni makinem nihayet elime ulaştı , shimano super aero surf leader cı4 -35:) .

Ekli dosyayı görüntüle 14252

Makine'nin avlradan sonra bakımın'da nelere dikkat edilmesi gerektiği ve tavsiye edilen bakım yağları ve gıresleri nelerdir.

Orjinal kolunu biraz daha uzun olan başka bir kolla değiştirmek istiyorum.Shimano'un hangi makinesinin kolu daha verimli olur .Yada altarnetif olarak başka makinelerden kol takılabilirmi.

Üzerine Daiwa tournement 0.16 ip misina sarmayı düşünüyorum , 300mt ipin hepsini mi sarsak yada ipi 2 ye bölüp (150mt) altına dolgumu yapsak daha mantıklı olur .

Üstadların ve konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum...
s.a. serdarcım yeni rotorun güzel görünüyor inş torunlarına anlatacağın zevkte avlar yaparsın. bu rotorların tüm dişlileri dişli çapları kafa büyüklüğü ve rotor kolu ince hesaplanarak belirleniyor, diğelimki rotorun kapasitesinin üstünde ağırlık çekmek istedin uzun kol tercih edersen bunu orjinal kola oranla çok daha rahat sararsın ama dişlileri yıpratman çok olasıdır ben şahsen böyle bir seçim yapmazdım..

ACEMİREŞAT

Aktif Üye
Adı
Reşat Beşe
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Herkese selam:) Shimanonun misina rulmanını yağlamak için yağ arıyorum sprey halinde takımlar var ama bulamıyorum yardımcı olursanız sevinirim

_Rastgele_

Daimi Üye
Adı
SERDAR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
s.a. serdarcım yeni rotorun güzel görünüyor inş torunlarına anlatacağın zevkte avlar yaparsın. bu rotorların tüm dişlileri dişli çapları kafa büyüklüğü ve rotor kolu ince hesaplanarak belirleniyor, diğelimki rotorun kapasitesinin üstünde ağırlık çekmek istedin uzun kol tercih edersen bunu orjinal kola oranla çok daha rahat sararsın ama dişlileri yıpratman çok olasıdır ben şahsen böyle bir seçim yapmazdım..

Aleyküm selam cihan bey , bu güzel düşünceleriniz için çok sağolun.

Biz genelde İstanbul boğazında 175-225 gr arası kurşunlar ile akıntıda rapala ile balık yakalamaya çalışıyoruz.Bu zor koşullar göz önüne alındığı zaman avda kullanılan makine ve kamış konforu çok önem arz ediyor.Makine nin kolunun diğer üst segment makineler den kısa olması sizin de dediğiniz gibi tasarım ile alakalı bir durum.Ya kısa olan kolu daha uzun bir kolla değişip makineyi biraz daha yoracağız yada kısa olan kol ile avdaki konforu biraz düşüreceğiz.

Asıl kullanmak istediğim makine filigen td olduğu için şimdilik kol ve topuz almaktan vaz geçtim .

_Rastgele_

Daimi Üye
Adı
SERDAR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bu makineye ekstra rulman takıla bilirmi filigen de olduğu gibi . Sanırım bu soru birol beyin ilgi alanına giriyor:)...

KayaBalığıKaya

Daimi Üye
Adı
Uluç
O pulların koyulmasının bir sebebi de sarımın kafada ileriye geriye dopru toplanarak sarması için. Bu neden yapılır diye soracaksın... Rüzgara karşı atışlarda örgünün kafanın önüne doğru toplanması, rüzgarın arkadan alınması durumu içinde kafanın arkasına toplanarak sarması atış anında dolaşmaları vs daha aza indirmesidir. Misinanın kafanın önünde toplanması için pul eksiltir veya arkasında toplanması için pul eklersin.

Rapalacı

Daimi Üye
Adı
FURKAN ®
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Sığ kafalar için mil'e bir pul ekleyin, misinayı alta daha fazla sarsın ;)
Kafanın üst dudağına fazla yükleme olmasın, atışta farkını görürsünüz.
Bu pul işi SA Kisu , SA Fliegen ve Surf leader gibi sığ kafa olan makinalara daha uygundur.