Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shimano Sahara 4000 Xg Fi Spin Için Uygun Mu?

nzmshn

Üye
Adı
Nazım ŞAHİN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Aziz kardeşim Sahara 99 cm sarması iyi eğer spin avcılığı yapacak isen ki bu sarım hızı kullandığın jigi tabandan kaldırmaya yarayacak. Diğer faydası ise süratli kaçan yeme atlayan balıklar var bu açıdan 99 cm iyi bir oran. Hızlı sarması yüzen ya da batan yemler için sorun falan çıkarmıyor yavaş sararsın. Ben Daiwa Fuego lt 5000d cxh kullanıyorum kamış da mpp 90. 60 gr jig de atıyorum bu takımla 20 30 gr arası rapala da atıyorum yavaş sarıyorum vesselam. Okuma alaris 30 da var elimde gerek duymuyorum yavaş sarıyor diye çünkü kolu ben ceviriyorum. Bakıyorum sudaki sahteye en güzel hangi hızda en iyi hareketi ortaya çıkarıyor ona göre ayarlıyorum, hızlı sarıyor diye yavaşını alıp sudaki sahte yemini yine gözlemleyeceksin sonuçta nasıl yüzdürüyor diye. Yavaş bir makineyi icap edince belli bir yere kadar hızlandırırsın ama hızlı makineyi istediğin kadar yavaşlatabilirsin. Balığa göre makine yoktur sarım hızı vardır daha çok kullanıcı ayarlar. Sahtelerin üzerinde sarım hızı yazmaz ağırlıkları yazar bu sebepten. Bazılarında aksiyonunu belirten kısaltmalarda olur o kadar. Madem öyle 150 cm saranlardan almak en iyisi diye birşey yok ağırlıkları artıyor makinelerin bu durumda ve fiyatları da. Değişkenler kamış, ip kalınlığı, yem türü rengi ve ağırlığı, aksiyon çeşidi, hava durumu, su durumu, rüzgar durumu, su sıcaklığı, mevsim vd. Bunlara odaklanmalısın balığı tutturan hızlı yavaş sarımdan çok bunlardır. Yeni katılmışsın hoşgeldin. Hoby olmasını dilerim bu işin sana; dert,stres,rekabet kaynağı değil. Selamlar.

Son düzenleme:

Herr-Zander

Daimi Üye
Adı
Kuzey
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@Herr-Zander Bu arada imzanızda Daiwa Crossfire 5000 olduğunu gördüm makineden memnun musunuz daha ekonomik bir makine aslında.
Derin su avina gidecektim misina kapasitesi fazla oldugu icin almistim sonra aksiliklerden dolayi gidemedim, sonra normal yemli avlarda kullanayim dedim fakat cok cok agir bir makine. 150 gr mercan çekmek için 605 gr makine hic uygun gelmiyor. Kolumu cok agritiyor. Ben tekne kamisina spin makine takarak ve hatta akinti yoksa ve cok derin degilse lrf takimiyla yemli tekne avi yapmayi seviyorum. Ozellikle lrf cok keyifli oluyor :) Kucucuk karagoz trofe gibi geliyor :) Neyse sonra teknede jigde kullanayim dedim çoook agir makine. Fiyati uygun yağ gibi donuyor ama keyifsiz makine bence. Daiwa lt serilerine bakin derim hem hafif hem gucluler

Son düzenleme:

murat006

Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
@nzmshn Makinenin siparişini verdim şimdi. Teşekkürler yorumunuz için. Hızlı sarmasından ziyade makineyi merak ediyordum aslında. Ancak anladımki makine kalite anlamında beni mutlu edecek. Avantajlarıda çok ağırda değil. Beklemeye gerek yok dedim umarım pişman olmam.

@Herr-Zander Bu makineden önceki düşüncem daiwa legalis lt. Ancak nedense Shimano-Daiwa kıyaslamasında shimano hep bir adım önde tutuluyor. Bende buna güvendim biraz açıkcası.

nzmshn

Üye
Adı
Nazım ŞAHİN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hayırlı uğurlu olsun iyi bir tercih. Wtd su üstü ile ilgili yazmışsın bu heves geçtiğinde savage gear panic prey v2 white flash'ı at suya keyfine bak. Selamlar.

Herr-Zander

Daimi Üye
Adı
Kuzey
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@nzmshn Makinenin siparişini verdim şimdi. Teşekkürler yorumunuz için. Hızlı sarmasından ziyade makineyi merak ediyordum aslında. Ancak anladımki makine kalite anlamında beni mutlu edecek. Avantajlarıda çok ağırda değil. Beklemeye gerek yok dedim umarım pişman olmam.

@Herr-Zander Bu makineden önceki düşüncem daiwa legalis lt. Ancak nedense Shimano-Daiwa kıyaslamasında shimano hep bir adım önde tutuluyor. Bende buna güvendim biraz açıkcası.
Hayirli olsun trofesi eksik olmasin. Shimano daiwa kiyaslamasi tamamen kisisel bir tercih. Ben hep daiwaci oldum. Su anda da ballistic lt kullaniyorum cok memnunum. Legalise gelince, daha dun lrf icin legalis lt 1000 d siparis ettim carsamba gibi gelir.
Tekrardan hayirli olsun

murat006

Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
@nzmshn Teşekkürler iyi dilekleriniz için. Ayrıca bu yöntemin tatlı suda dediğim balıklarda etkisi nedir. Biraz baktım şimdi daha çok tuzlu suda kullanılmış.

@Herr-Zander İyi dilekleriniz için teşekkürler. Burada aslında Daiwa kötü demek istemedim yanlış anlaşılmasın. Fotoğraf ile de yakından ilgileniyorum aynı mesele orda da Canon mu Nikon mu diye var. Canon hep bir adım öne çıkar. Sebebi daha kolay parçasının bulunması mesela. Ama Nikon makinelerde çok çok başarılıdır. Burada Daiwa ve Shimano kendilerini kanıtlamış makineler. Fiyatlarıda yakın sadece tercihim Shimano oldu olay bu. Eminim Daiwa da alsam pişman olmayacaktım. Sizinde hayırlı olsun bu arada. Bu mesajıda yanlış anlaşılmamak adına açıklamak için yazdım sizinde şevkinizi kırmayım. :)

Herr-Zander

Daimi Üye
Adı
Kuzey
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@nzmshn Teşekkürler iyi dilekleriniz için. Ayrıca bu yöntemin tatlı suda dediğim balıklarda etkisi nedir. Biraz baktım şimdi daha çok tuzlu suda kullanılmış.

@Herr-Zander İyi dilekleriniz için teşekkürler. Burada aslında Daiwa kötü demek istemedim yanlış anlaşılmasın. Fotoğraf ile de yakından ilgileniyorum aynı mesele orda da Canon mu Nikon mu diye var. Canon hep bir adım öne çıkar. Sebebi daha kolay parçasının bulunması mesela. Ama Nikon makinelerde çok çok başarılıdır. Burada Daiwa ve Shimano kendilerini kanıtlamış makineler. Fiyatlarıda yakın sadece tercihim Shimano oldu olay bu. Eminim Daiwa da alsam pişman olmayacaktım. Sizinde hayırlı olsun bu arada. Bu mesajıda yanlış anlaşılmamak adına açıklamak için yazdım sizinde şevkinizi kırmayım. :)
Tesekkur ederim. Anladigim kadariyla genellikle tatli suda kullanacaksiniz, ben de konyada yasadigim icin ballistic makinemi genellikle turna sudak ve akbalik icin kullaniyorum fakat konyanin bohcacilari sagolsun balik kalmadi konyada :( Geçen yaz 20 cmlik bir turna saliyordum yanimdaki adam bana kocaman turna salinir mi hic dedi :) O olaydan sonra anladim konyada balik kalmadigini. Fakat sık sık izmir ve mersine gidiyorum orada da levrek, akya, yazili orkinos vs. icin kullaniyorum.

Herr-Zander

Daimi Üye
Adı
Kuzey
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@murat006 Shimano makineler de cok guzel fakat ne bileyim daiwa daha sempatik geliyor bana , shimano deyince bisiklet gelir aklima hep :) Yoksa shimano makinelerin kullanani daiwadan cok hem daha uygun fiyatlilar hem de yedek parca sorunu az. Daiwada bir sorun cikinca japonyaya yollamak bile gerekebiliyor.

murat006

Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
@Herr-Zander Daiwa tasarım anlamında bencede çok daha başarılı. Ve daha yenilikçi bir marka. Dediğim gibi ikisi arasında bir seçim olarak düşünüyorum bunu. Sonraki makinem Daiwa dahi olabilir. Ankara'da aynı durumda bohçacı bakımından gayet zengin. Geze botla zıpkınla girenler, boydan boya ağ çekenler, 100-200 kanca döşeyenler hepsi var. Malesef bu işi ticari gören çok fazla insan var.

Herr-Zander

Daimi Üye
Adı
Kuzey
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@Herr-Zander Daiwa tasarım anlamında bencede çok daha başarılı. Ve daha yenilikçi bir marka. Dediğim gibi ikisi arasında bir seçim olarak düşünüyorum bunu. Sonraki makinem Daiwa dahi olabilir. Ankara'da aynı durumda bohçacı bakımından gayet zengin. Geze botla zıpkınla girenler, boydan boya ağ çekenler, 100-200 kanca döşeyenler hepsi var. Malesef bu işi ticari gören çok fazla insan var.
Bence denizde isteyen üreme boyunu gecmis baliklardan abartmamak kaydiyla alikoyabilir hatta ben de yakisikli bir levregi veya mercani goturup yerim :) (dedigim gibi ureme boyunu gecmis olacak hatta ben kendi vicdani limitlerimi belirlerim yasal limitler tam sacmalik) fakat şahsi dusuncem iç sularda tutulan tum baliklarin geri salinmasi. Balik miktari o kadar az ki konyada ben çareyi zodyak botta buldum :) Sudak yasagi bitsin, mayis-haziran gibi insallah zodyak ve balik bulucu ile beysehir golunde açılıp yakala birak sudak avi yapacagim. En azindan açıkta balik daha fazla kiyiya gore.