nzmshn
Üye
- Adı
- Nazım ŞAHİN
- Kan Grubu
- A Rh Pozitif
Aziz kardeşim Sahara 99 cm sarması iyi eğer spin avcılığı yapacak isen ki bu sarım hızı kullandığın jigi tabandan kaldırmaya yarayacak. Diğer faydası ise süratli kaçan yeme atlayan balıklar var bu açıdan 99 cm iyi bir oran. Hızlı sarması yüzen ya da batan yemler için sorun falan çıkarmıyor yavaş sararsın. Ben Daiwa Fuego lt 5000d cxh kullanıyorum kamış da mpp 90. 60 gr jig de atıyorum bu takımla 20 30 gr arası rapala da atıyorum yavaş sarıyorum vesselam. Okuma alaris 30 da var elimde gerek duymuyorum yavaş sarıyor diye çünkü kolu ben ceviriyorum. Bakıyorum sudaki sahteye en güzel hangi hızda en iyi hareketi ortaya çıkarıyor ona göre ayarlıyorum, hızlı sarıyor diye yavaşını alıp sudaki sahte yemini yine gözlemleyeceksin sonuçta nasıl yüzdürüyor diye. Yavaş bir makineyi icap edince belli bir yere kadar hızlandırırsın ama hızlı makineyi istediğin kadar yavaşlatabilirsin. Balığa göre makine yoktur sarım hızı vardır daha çok kullanıcı ayarlar. Sahtelerin üzerinde sarım hızı yazmaz ağırlıkları yazar bu sebepten. Bazılarında aksiyonunu belirten kısaltmalarda olur o kadar. Madem öyle 150 cm saranlardan almak en iyisi diye birşey yok ağırlıkları artıyor makinelerin bu durumda ve fiyatları da. Değişkenler kamış, ip kalınlığı, yem türü rengi ve ağırlığı, aksiyon çeşidi, hava durumu, su durumu, rüzgar durumu, su sıcaklığı, mevsim vd. Bunlara odaklanmalısın balığı tutturan hızlı yavaş sarımdan çok bunlardır. Yeni katılmışsın hoşgeldin. Hoby olmasını dilerim bu işin sana; dert,stres,rekabet kaynağı değil. Selamlar.
Son düzenleme: