Shimano Surf Custom kamış hakkında görüş ve tavsiye

Dogru yolu bulmuslar sonunda 🙂 insanin kafasi karisiyor. Simdi dusunuyorsun ayni firma dunya capinda kaliteli bir marka niye farkli kitaya veya ulkeye gore ayni modeli farkli yapiyor diye? Eger av stilleri farkliysa birinin adini twinpower yap digerininkini mesela onepower yap degil mi ama?

Dogru yolu bulmuslar sonunda 🙂 insanin kafasi karisiyor. Simdi dusunuyorsun ayni firma dunya capinda kaliteli bir marka niye farkli kitaya veya ulkeye gore ayni modeli farkli yapiyor diye? Eger av stilleri farkliysa birinin adini twinpower yap digerininkini mesela onepower yap degil mi ama?
Sonuç olarak onlarda bir yere gelmiş. Artık görüntüde de fark yok fiyatta da 🙂

Benim gonlum avrupa olsun jdm olsun stella dan yanaydi(eski model o sari sari capraz noktali olandan) artik yoksa dedik ki kendimizce her av sonrasi eve yorgun yorgun gel kamisi yika makinayi sil yuzugu yagla insan bir sure sonra useniyor bu boyle olmayacak magseal ozelligi olan daiwa saltiga 4500-5000 alalim ama 3000 tl az degil hos siyah stella yeni model olanda da ayni ozellik varmis galiba ama iste onun da topuzu karbon topuz degil. Mesela jdm stella dediklerinin kol topuzu mukemmel karbon topuz arastirdim sadece topuz 400tl muhtemelen fiyat farki ondan kaynaklanabilir diye dusunuyorum hatta bir ara dedim ki su karbon topuzu aliyim biomaster takiyim diye ama komik olur diye yapmadim

Benim gonlum avrupa olsun jdm olsun stella dan yanaydi(eski model o sari sari capraz noktali olandan) artik yoksa dedik ki kendimizce her av sonrasi eve yorgun yorgun gel kamisi yika makinayi sil yuzugu yagla insan bir sure sonra useniyor bu boyle olmayacak magseal ozelligi olan daiwa saltiga 4500-5000 alalim ama 3000 tl az degil hos siyah stella yeni model olanda da ayni ozellik varmis galiba ama iste onun da topuzu karbon topuz degil. Mesela jdm stella dediklerinin kol topuzu mukemmel karbon topuz arastirdim sadece topuz 400tl muhtemelen fiyat farki ondan kaynaklanabilir diye dusunuyorum hatta bir ara dedim ki su karbon topuzu aliyim biomaster takiyim diye ama komik olur diye yapmadim
Eğer ağır koşullarda av yapıyorsan üst sekment makina yorulmanı azaltacaktır. Evet Bahsettiğin fark karbon kol farkı idi.

Saltiga da iyidir ama senin baktığın fiyatlar Bayağı fazla. Daha uyguna araştırsan bulabilirsin 😉

Hamdi bey,
Benim gercekten shimanoya sempatim var. Daiwa hic kullanmadim muhakkak o da cok cok iyidir ama kullanmadigim icin yorum yapamiyorum. Yani benim artik burun kivirdigim biomaster normal X bir marka makina kullanan kisi makinan yag gibi bununla aldigin baligi nasil anliyorsun bile diyebiliyorlar. Eminim ki beni en az 2-3 yil daha goturur. (2. yili zaten bitmek uzere) ki ole hafta sonu baliga az giden biri de degildim(simdi farkli) haftada en az 3-4 gun sahildeydim ozellikle lufer zamani. O yuzden tercihim yine shimano olacaktir. Ama bakalim nasip kismet

Hamdi bey,
Benim gercekten shimanoya sempatim var. Daiwa hic kullanmadim muhakkak o da cok cok iyidir ama kullanmadigim icin yorum yapamiyorum. Yani benim artik burun kivirdigim biomaster normal X bir marka makina kullanan kisi makinan yag gibi bununla aldigin baligi nasil anliyorsun bile diyebiliyorlar. Eminim ki beni en az 2-3 yil daha goturur. (2. yili zaten bitmek uzere) ki ole hafta sonu baliga az giden biri de degildim(simdi farkli) haftada en az 3-4 gun sahildeydim ozellikle lufer zamani. O yuzden tercihim yine shimano olacaktir. Ama bakalim nasip kismet
Biomaster zaten üst sekmentin Başlangıcı sayılır. Kötü bir makina değil ve parasının Hakkını veriyor be avda size yardımcı oluyor.

Shimano ve Daiwa AR-GE ye dünyalarca para harcıyorlar ve dünya markası olmalarını hak ediyorlar.

Önemli olan Yaptığın ava uygun makinayı bulmak. Yaptığın ava Stella uymuyor ise o da yanlış bir seçimdir. Onun için kendinizin av stilini ve zorluk derecesini çok iyi belirleyip öyle malzeme seçmektir.

Kusura bakmayın msj yazamadım. Ben telefondan sohbete dahil oluyorum ve bazen msj'lar geç geliyor telefondan dolayı. Biomasterı satma sebebim aynen yüksük problemi yaşadığım için. Yoksa makineyi geçen yaz temmuz ayında aldım. Ama bu problem yüzünden biraz soğudum makineden. Yoksa makinenin devri gücü ve ağırlık özellikleri olsun bi şikayetim yok. Makinedeki made in malasia yazısına gelince. Biomaster serilerinin birkaç modeli hariç 8000'lik modellerinin hepsi made in malasia menşeilidir. Bunun sebebide bu modellerin parçaları malezyaya japonydan gidip orada monte edilip sonrada ordan piyasaya sürüldüğü için. İlklüfer nikli arkadaşım biomasterin yüksük peoblemini nasıl hallettiğinizi benimlede paylaşırsanız sevinirim. Ama eğer biomasteri satarsam ya fliegen yada twinpower almayı düşünüyorum

Back