Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shimano Ultegra 10000 xsa Makine Bakımı İçin Yağ Ve Gres Yağ Önerisi..

• Konbuyu başlatan BS Okuru
  • Başlangıç tarihi

cihan drums

Daimi Üye
Adı
cihan
Yağlar temel olarak 2 ye ayrılır sentetik yağlar ve petrol bazlı yağlar , özellikle bu tarz makinalara ve değerli motorlar a petrol bazlı yağ kullanılamaz demiyorum ama işi bilen hiç kimse kullanmaz çünkü içinde petrol kalıntısı vardır tortu bırakır pütürlü olur plastik parçalar için aşındırıcıdır sentetik yağ gibi uzun ömürlü ve koruyucu asla değildir , benim de yağ bakmam lazım shimano arayacaz artık...

Levreko

Daimi Üye
Adı
FATİH
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Yağlar temel olarak 2 ye ayrılır sentetik yağlar ve petrol bazlı yağlar , özellikle bu tarz makinalara ve değerli motorlar a petrol bazlı yağ kullanılamaz demiyorum ama işi bilen hiç kimse kullanmaz çünkü içinde petrol kalıntısı vardır tortu bırakır pütürlü olur plastik parçalar için aşındırıcıdır sentetik yağ gibi uzun ömürlü ve koruyucu asla değildir , benim de yağ bakmam lazım shimano arayacaz artık...
shimano yağı bulamazsanız dam markasının tüp içinde satılan sarı renkte gresi var ben onu kullanıyorum memnunum bu yağdan ve piyasada kolay bulunuyor avmarketi spotbalik oltayagel.com birçok yerden kolayca temin edebilirsiniz

B

BS Okuru

Misafir
Yurt dısında Sentetik yag olarak Quantum's Hot Sauce oil Yaglarıda tavsıye edelıyor kullanıcılar gayet memnunmus bu urunden 20 ml kapasıtesı varmıs yurt dısındakı fıyatı 10 dolar 6 dolarda kargo 16 dolar toplam tutara mal oluyor aynı ılcede yada ılde oturan arkadaslar ortaklasa kargoyu bulusurse kargo masrafıda boylelıkle dahada dusmus olur ayrıca aynı urunun gresıde mevcutmus .

Moderatör tarafında düzenlendi:

Barış Kaynar

Aktif Üye
Adı
BARKAY
Q20 Sprey Yag alip yaglayin. Ben senede bir kez yagladigim makine, teleskopik kamisim, sahtelerim ve misinam denizin icine bile girseler, tatli su ile yikamadan o halde arabada birakiyorum. Bir sonraki avda arabadan alip kullanmaya devam ediyorum. Paslanma olmadan, sifir gibi calismaya devam ediyorlar. Tavsiye ederim. N11.com da 38 tl ye satiyorlar 300 ml.

Son düzenleme:

pele-mu

Yeni Üye
Su siralar Makinamin bakimi icin , bu ihtiyaci giderebilecek bir yag bakiyorum. Forumlarin geneli CÖP ile dolu, nasil mi ? Ya adam acmis makina bakimi diye , hos güzel ama o bölümün , o konu basliginin yazilanlarla alakasi yok ... Hani kalitesi olmayan seyler bunlar, senin adminin yok mu =? o siteyi kullananan daimi ev sahipleri yok mu buna karsi cikacak , fazlalik , alakasizlarin yazilarini kaldiracak.. Söylenecek cok sey var ama .. Ne fayda .. Burada hosuma giden sey su oldu, belki dogru belki yanlis , ama hobidaslar , cat cat ben bunu kullaniyorum tavsiye ederim , ben sunu kullaniyorum tavsiye ederim diye beyanatlarda bulunmuslar... Ben bunu istiyorum ya.. Bana kocakari tabiri kelimeler kullanma , bence su denenmeli , aslinda ise yarayabilir gibi cümleler kullaniliyorsa , Y.. Yedik yani... adam süper marketten 30 liraya olta almis , kendini balikci zannediyor , aldigi 30 liralik takima 20 liralik yag alacak ya, forumda bu konular da fazlalik yapiyor.. Tekrardan marka - model - deneyim bilgileri paylasip da katki saglayanlara SONSUZ tesk. degerlendirmedeyim cesitli secenekleri , bir tanesini deneyecegiz artik..

Smc25

Üye
Adı
Mekin
hhs 2000 aldım arkadaslar makıneyi soktum ve ıcını yagladım komple toplamam zor oldu makıneyı kullandıgımda su sıkıntı vardı ben yagdan kaynaklanıyor sanıyordum fakat yagdan sıkıntı olmadıgını anladım sıkıntı su normal makıne asagıya dogru ıken kolu cevırdıgımde sıkıntı yok ama makıneyi yukarıya dogru cektıgımde sankı bırsey bı yere surtuyor gıbı kafayı komple soktum kafasız bı sekılde makıneyi cevıyorum o zaman sıkıntı yok anladımkı kafada sıkıntı var ama asagıya dogru ıken sıkıntı yokda yukarıya dogru kolu cevırdıgımde kafa sıkıntı yaratıyor kafanın ıcınde bır yay var bu yay ne ıse yarıyor anlamadım acaba bu yay yerındenmı cıktı yoksa baska seylemı alakalı bılemıyorum..
Aynı sorunu yaşıyorum nasıl çözdünüz sesi engelleyemiyorum. Ancak Misine dolaşmasını engelleyen güvenlik aparatını çıkardığımda ses gidiyor öylede kullanmak istemiyorum.

Smc25

Üye
Adı
Mekin
Kfanın içindeki yayala ilgisi yok olayın. Kafayı takınca sürtünme sesi çıkıyorsa, misina mile sarmasın diye kafanı nalt kısmında makinada yataklarına oturan iki adet plastik çıkıntı var onlar olablir. bu parçalar sadece bir yönde kanallara oturuyorlar sürtünme cok fazlaysa 180 derece cevirip böyle oturtmayı deneyiniz.
Emir bey 180 derece çevirin dedğiniz tam olarak nedir sesi engelleyemiyoruz. Bir çözümü varmı?