Silikon ile spin avı hakkında...?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan karacicek
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşlar merhaba, konuya bodoslama giriyorum ama şu silikonu bir arkadaşta görmüştüm, yüzüşü mükemmel, arkadaki kuyruk suyun içinde pervane gibi dönüyor gelirken. Aliexpress malı. Fiyatı da uygun. Değerlendirilebilir.
(link)

güzel görünüyor @balıkçımemur baksana bi 🙂

Yaz tatilinde İzmirde bulunduğum bölgede, hatta evimin dibinde azmak var ve kefal kaynıyor. Akşamları kefalciler hep balıktalar. Deniz kısmına kefaller çıkıp kumsalda yemleniyorlar ve tekrar gruplar halinde azmağa geri dönüyorlar. Yaz döneminde canlı yem ile 4-5 kiloluk levrek tutanları duyuyorum ama görmek bana nasip olmadı. Sorum şu, böyle bir merada levrek için sahte ile çalışılabilinir mi? Tatlı su ile tuzlu suyun buluştuğu deniz kısmına mı çalışmak gerekir ve ne tür sahteler tercih sebebi olmalı? Geçen yaz sadece akşamları hem sert hem de silikon sahteler denedim ancak uzun denemeler yapamadım. Bir de Sabahları gün doğumuna yakın akşama nazaran tercih sebebi midir?

Yaz tatilinde İzmirde bulunduğum bölgede, hatta evimin dibinde azmak var ve kefal kaynıyor. Akşamları kefalciler hep balıktalar. Deniz kısmına kefaller çıkıp kumsalda yemleniyorlar ve tekrar gruplar halinde azmağa geri dönüyorlar. Yaz döneminde canlı yem ile 4-5 kiloluk levrek tutanları duyuyorum ama görmek bana nasip olmadı. Sorum şu, böyle bir merada levrek için sahte ile çalışılabilinir mi? Tatlı su ile tuzlu suyun buluştuğu deniz kısmına mı çalışmak gerekir ve ne tür sahteler tercih sebebi olmalı? Geçen yaz sadece akşamları hem sert hem de silikon sahteler denedim ancak uzun denemeler yapamadım. Bir de Sabahları gün doğumuna yakın akşama nazaran tercih sebebi midir?
Yaz aylarında levrekler sahte yemlere pek itibar etmiyorlar. Canlı yem ile avcılığı daha verimli olur. Ozelliklede kefallerin küçükleri meradaysa daha zorlaşır sahte ihtimali.
At çekte yazın bana göre silikon sahtelerin şansı daha fazla. Silikon sahtenin boyunu rengini meranin durumuna göre deneyerek belirlemek gerekir.
Güneş doğmadan az önce ava başlamak ihtimali arttırır.
Rastgele

Kefal yavrularının olduğu bölgede mutlaka avcı balığa da rastlarsınız... Her zaman olsa da ara ara denk getirme ihtimaliniz yüksektir... Ayrıca tercihinizi sabah suyundan yana kullanın... Özellikle de gün ağarmaya çok yakın zamanlara... Yada başka bir değişle yavruların piyasaya çıkmasına çok yakın zamana... Çünkü o saatlerde meraya erken giren levreklerin tek göreceği balık sizin sahteniz olacaktır...

Yanıtlarınız için teşekkürler. Benim için oldukça aydınlatıcı oldu. Bir sorum daha olacak. Sabah suyunda silikon yanında şu üstü popper gibi sahtelere yeltenme eğilimi nasıldır?

Yazın bir kaç defa pooper in altindan yükseldi fakat yaklaşınca gerisin geriye dalışa geçti. Sanırım pooper İn sesine reaksiyon gösterdi.

Yanıtlarınız için teşekkürler. Benim için oldukça aydınlatıcı oldu. Bir sorum daha olacak. Sabah suyunda silikon yanında şu üstü popper gibi sahtelere yeltenme eğilimi nasıldır?
Aşağıdaki ürünleri yada benzerlerini kullanın... Mutlaka sonuç alacaksınız...
(link)
(link)
(link)

Back