Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

sıra dışı balık raporu

Arif

Aktif Üye
Adı
Arif
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Gerçekten çok güzel bir dekor, fafat kumlu akvaryum da balıklar yeterince gelişmiyor
Bende de şu anda ikinci nesil 10-15 tane turuncu prenses yavrusu var. Elime doğdular ve ne kadar sık su değişimi de yapsam da istediğim hızda büyümüyorlar. Biyolojik filtre var. Kum olayına takıldım. Neden kum olan akvaryumda yavaşlıyor büyümeleri, biraz daha detay bilgi verirseniz sevinirim.

Gerçekten güzel kareler, maşallah
Bu yıl balıksız sezonda benimde tek avuntum prenseslerim.
Biraz sarı, lacivert oldu ama en sevdiğim renklerdir.
Sarıların yanına bir kaç lacivert ben de alabilirim. Benim de en sevdiğim renklerdir.. :)

Benim naçizane tank ta bu...

lüferoski

Daimi Üye
Adı
sedat dalcı
yıllarca tropehus besledim ve yavru aldım çocuklar dogduktan sonra bırakmak zorunda kaldım şimdide deniz tankına sardım ama zor geliyo siz diskustan yavru aldıgınıza göre bu işi gerçekten severek yapıyosunuz tebrikler . boğazda rapala atmadan önce sakin bir yerde defalarca atış yapıp kendinizi eğite bilirsiniz gerçekten zor bir iş değil rasgele.

hcicek

Aktif Üye
Bülent abicim bütün kareleri olduğu gibi paylaşıp bize göz ziyafeti sundun Allah razı olsun :) benimde bir akvaryumcuk var ama mağrudumda mağdurum durumunda yavrucuklar zar zor bakıyorum :)
Bu arada senin öğrenciliğine bağlı bir öğrencilik kaydı bende açmak istiyorum :) artık boğaza gidince itilip kakılmak istemiyorum :) inşallah senin kayıt olduğun okula dost kontejyanından beni de alırlar :)

diamond

Aktif Üye
Bende de şu anda ikinci nesil 10-15 tane turuncu prenses yavrusu var. Elime doğdular ve ne kadar sık su değişimi de yapsam da istediğim hızda büyümüyorlar. Biyolojik filtre var. Kum olayına takıldım. Neden kum olan akvaryumda yavaşlıyor büyümeleri, biraz daha detay bilgi verirseniz sevinirim.

Sarıların yanına bir kaç lacivert ben de alabilirim. Benim de en sevdiğim renklerdir.. :)

Benim naçizane tank ta bu...

arif bey;

kendi balıklarım için konuşmak istersem suda oluşan nitrat balıklarda büyüme geriliğine neden olmakta. kumlu akvaryumlarda kumların arasına giren ve yenmeyen yem artıkları ve dışkılar nitratın aşırı artmasına neden olmakta.
bu yüzden ben kumsuz akvaryum kullanmakta düzenli olarak su değişimi yaparak dipteki pislikleri rahatça almaktayım.

gelişmesini tamamlamış olan balıklarda kum kullanabilirsiniz.

birde bitkisel ağırlıklı olmak üzere geniş bir yem menüsü ile balıkları beslerseniz istediğiniz boya ulaşacağını düşünüyorum

diamond

Aktif Üye
Bülent abicim bütün kareleri olduğu gibi paylaşıp bize göz ziyafeti sundun Allah razı olsun :) benimde bir akvaryumcuk var ama mağrudumda mağdurum durumunda yavrucuklar zar zor bakıyorum :)
Bu arada senin öğrenciliğine bağlı bir öğrencilik kaydı bende açmak istiyorum :) artık boğaza gidince itilip kakılmak istemiyorum :) inşallah senin kayıt olduğun okula dost kontejyanından beni de alırlar :)
Teşekkür ederim Harun kardeşim ;

site ustaları yer ve tarih belirtirler ise katılır hem de tanışmış oluruz diye düşünüyorum

coredon

Daimi Üye
Adı
FERHAT SARI
Maşallah.Maşallah.Ne güzel bir ortam.