Slow Pitch, Slow Jig

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Horozbina
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çok güzel bir tataki kabura...
58224 dosyayı görüntüle

Bir usta talebelerine kabura bağlamayı öğretirken... Neden Japon doğmadım ki!
58225 dosyayı görüntüle
58226 dosyayı görüntüle
58227 dosyayı görüntüle

Bu adamların el becerileri mükemmel. Belki yazılarındaki güçlük ve en küçük noktanın bile anlam değiştirmesinden düzgün yazma yeteneği kazandıklarından el becerileri iyi olabilir.
Bizim meslekte bir parçanın krokisini çizerken benim çizdiklerim ilk çağ insanının resimlerine benzer ama her japon ilk baktığında herkesin anlayabileceği şekilde çizer. Batıda da insanların yazısı mükemmeldir.
Çünkü okullarında güzel yazabilmek için ders var. Bizde de ilk okul ve benim zamanında ortaokul birinci sınıfta yazı dersi vardı.
Ama biz hiçbir şeyi öğrenmeden eğitim alırız.

Değerli abilerim sizlerle aynı forumu paylaştığım için kendimi şanslı hissediyorum.
İnşaallah daima bu kıymetli bilgileri bizimle paylaşırsınız.
İyi bir olta balıkçılığının tesadüf değil, bir sanat olduğunun ispatıdır bu başlıkda yazılanlar.
Bu başlığa birşeyler katacak bilgim yok ama sayenizde öğreniyoruz.
Teşekkür ederim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Tai için iyi sallamışız. Tai ilk anlamı yukarıda yazdığımız gibi serbest, hür ama diğer anlamı da karagöz, izmarit gibi balıklarmış.
Tai denilen balıklar Japon düğün yemeklerinin standart mönüsüymüş.
Slider ağırlığın misina üzerinde gezmesi nedeniyle tai ismi verilmiş sandık.

İngilizcesi sea bream olan hatta black sea bream balığının japonca ismiymiş tai. Bunu yakalamak için geliştirilmiş kamışlar varmış.
Tenya vs yemleri başlangıçta bu sisteme aitmiş.

İsmi her nereden geliyorsa, şu anda tekne avcılığında çok sık kullanılan yöntem artık bu iş.

Sevgili Abilerim, bende bu sene ilk defa SPJ avına merak saldım ve kendime Maxel çıkrık ,SPJ kamış ve birsürü slider ,inchiku tipi sahte yem satın aldım.Benim avlak yerim Gökova körfezi Ören civarı.Siz değerli deneyimli abi ve kardeşlerimden taş ,mera bulma konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.

Çok güzel ve açıklayıcı bir bilgisel olmuş . Çok teşekkürler Bülent Bey.

Back