Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Slow Pitch, Slow Jig

Horozbina

Daimi Üye
Adı
Bülent
Çok güzel bir tataki kabura...
Ekli dosyayı görüntüle 58224

Bir usta talebelerine kabura bağlamayı öğretirken... Neden Japon doğmadım ki!
Ekli dosyayı görüntüle 58225
Ekli dosyayı görüntüle 58226
Ekli dosyayı görüntüle 58227
Bu adamların el becerileri mükemmel. Belki yazılarındaki güçlük ve en küçük noktanın bile anlam değiştirmesinden düzgün yazma yeteneği kazandıklarından el becerileri iyi olabilir.
Bizim meslekte bir parçanın krokisini çizerken benim çizdiklerim ilk çağ insanının resimlerine benzer ama her japon ilk baktığında herkesin anlayabileceği şekilde çizer. Batıda da insanların yazısı mükemmeldir.
Çünkü okullarında güzel yazabilmek için ders var. Bizde de ilk okul ve benim zamanında ortaokul birinci sınıfta yazı dersi vardı.
Ama biz hiçbir şeyi öğrenmeden eğitim alırız.

ayhan arıkan

Aktif Üye
Adı
Ayhan ARIKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Değerli abilerim sizlerle aynı forumu paylaştığım için kendimi şanslı hissediyorum.
İnşaallah daima bu kıymetli bilgileri bizimle paylaşırsınız.
İyi bir olta balıkçılığının tesadüf değil, bir sanat olduğunun ispatıdır bu başlıkda yazılanlar.
Bu başlığa birşeyler katacak bilgim yok ama sayenizde öğreniyoruz.
Teşekkür ederim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Horozbina

Daimi Üye
Adı
Bülent
Tai için iyi sallamışız. Tai ilk anlamı yukarıda yazdığımız gibi serbest, hür ama diğer anlamı da karagöz, izmarit gibi balıklarmış.
Tai denilen balıklar Japon düğün yemeklerinin standart mönüsüymüş.
Slider ağırlığın misina üzerinde gezmesi nedeniyle tai ismi verilmiş sandık.

İngilizcesi sea bream olan hatta black sea bream balığının japonca ismiymiş tai. Bunu yakalamak için geliştirilmiş kamışlar varmış.
Tenya vs yemleri başlangıçta bu sisteme aitmiş.

İsmi her nereden geliyorsa, şu anda tekne avcılığında çok sık kullanılan yöntem artık bu iş.

fatih1975

Üye
Adı
fatih yavaş
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sevgili Abilerim, bende bu sene ilk defa SPJ avına merak saldım ve kendime Maxel çıkrık ,SPJ kamış ve birsürü slider ,inchiku tipi sahte yem satın aldım.Benim avlak yerim Gökova körfezi Ören civarı.Siz değerli deneyimli abi ve kardeşlerimden taş ,mera bulma konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.

maydo

Yeni Üye
Adı
Hakan K.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Çok güzel ve açıklayıcı bir bilgisel olmuş . Çok teşekkürler Bülent Bey.